Widok

Jesienna wystawa makiet kolejowych

Jesienna wystawa makiet kolejowych Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Jesienna wystawa makiet kolejowych, 23 października 2021 godz. 10:00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Chętnie się wybiorę.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

niezłe te makiety, bardzo dokładnie wykonane, dużo szczegółów

zawsze chciałem takie coś mieć w przy domowym ogrodzie. Tylko wpierw trzeba mieć dom z ogrodem :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś Skiba powiedział, że chciałby być maszynistą takiej lokomotywy, ale potem się okazało, że jest za gruby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pociągi jeżdżą zgodnie z przepisami... bzdura

Brak jest sygnałów końca pociągu, albo co na samym filmie widać światła końca składu w wagonie są włączone od strony lokomotywy. Lokomotywy tak samo mają włączone światła czerwone z tyłu podczas ciągnięcia wagonów. Pan Piotr jest bardzo niesympatyczny, a gadka o tym, że można wpaść pojeździć własnymi modelami to bujda na resorach. Robią wystawę żeby się pobawić, a nie aby prezentować to innym i promować hobby i zachęcać do wstąpienia do hermetycznego klubu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się! To co robią Ci panowie to zbrodnia. Powinni ich wyłapać i wbić na pal.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wspomnę

o radości puszczania elektrowozów na trasach bez sieci trakcyjnej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co Ty za bzdury wypisujesz, dwa lata temu ponownie wróciłem do swojej pasji - kolei i natknąłem się właśnie na wystawę Nostalgii Za Parą. Wziąłem udział w "Szkole Maszynistów", jako jeden z nielicznych dorosłych (większość to dziecko+rodzic). I spotkałem się z bardzo sympatyczną atmosferą! Poznałem też wspomnianego pana Piotra, bardzo miła osoba. Oni wszyscy są mili, jeśli nie demolujesz makiety! Obserwowałem rodziców z dziećmi, Pani z dzieckiem na rękach z jakąś butelką w drugiej ręce, butelka leci na makietę. Święty by się zdenerwował.
W kolejnym roku miałem już swój skład, sterownik do prowadzenia pociągu i zgłosiłem się na ich imprezę jako uczestnik i normalnie wziąłem w niej udział. Więc pisanie że "gadka o tym że można wpaść pojeździć modelami to bujda" to jest kłamstwo! Teraz na ostatniej imprezie też byłem i byli jako uczestnicy osoby z własnymi modelami z całej Polski, z Warszawy, Iławy, Torunia. To nie działa tak że wchodzisz jak do sklepu i mówisz teraz sobie wejdę, postawię swój pociąg na makietę i będę sobie jeździł! Trzeba się wcześniej zgłosić, zapisać, lokomotywa musi mieć sterowanie cyfrowe. A sygnały w lokomotywach czy wagonach to kwestia ich modernizacji przez ich właścicieli a nie samej imprezy! Widziałem różne składy i takie z sygnałami końca pociągu i takie bez, widziałem składy popatynowane i takie "prosto z fabryki". I kolejne kłamstwo o jakiejś "hermetyczności" tej grupy. Ja z żadną hermetycznością się nie spotkałem, mógłbym gdybym chciał przystąpić do nich, ale mieszkam bardzo daleko od Gdańska i przyjeżdżam ty tylko na pewne okresy czasu kilka razy w roku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytam jako laik.

A jak jest semafor na dole i czerwone światło to można jechać?

Nie pójdę z dwóch powodów...

... tłumów (mogłoby być dłużej otwarte, np. w tygodniu, albo za 5zł chociaż to by odsiało patologię).
Po drugie, żadna z próśb nie zostanie spełniona:
"Prosimy zwiedzających o:

- przestrzeganie zasad dystansu społecznego i stosowanie się do aktualnie obowiązujących zasad i przepisów dotyczących epidemii;
- niedotykanie makiet i taboru;
- niewchodzenie na barierki;
- fotografowanie i filmowanie z boku (bez unoszenia aparatów i kamer nad makietą);
- dopilnowanie najmłodszych."

Inne tematy z forum Rozrywka

Wisłoujście 2025 (9 odpowiedzi)

Dziękujemy Wam, że jesteście częścią Wisłoujścia! Były to niezapomniane trzy dni pełne muzyki,...

Hip hop classics festiwal (3 odpowiedzi)

Hip Hop Classics Festiwal - Tylko Największe Klasyki Polskiego Hip Hopu! Hip Hop Classics...

Podniebny bal dla katolickich singli "Z widokiem na Miłość" (3 odpowiedzi)

ZAPRASZAMY NA WYJĄTKOWY WIECZÓR DLA KATOLICKICH SINGLI! "Z widokiem na Miłość" podniebny bal dla...

do góry