Re: Jeśli gastronomia to na czarno?
Nie znam akurat tlumaczen wlascicieli ale wiem ze sanepid to tez sciema.Zapowiadaja kiedy przyjda, uwierza w kazdy wykret wlasciciela i czekaja tylko na" koperte". Tak wlasnie wygladaja kontrole w...
rozwiń
Nie znam akurat tlumaczen wlascicieli ale wiem ze sanepid to tez sciema.Zapowiadaja kiedy przyjda, uwierza w kazdy wykret wlasciciela i czekaja tylko na" koperte". Tak wlasnie wygladaja kontrole w lokalach gastronomicznych w Polsce czasem wlepia komus mandat "bo trzeba" ale ogolnie to zenada.A wniosek jaki plynie z tych wszystkich przypowiesci jest jeden:jest zle i bedzie jeszcze gorzej bo tak naprawde pracownik nie ma sie gdzie odwolac.Wszystkie kontrole ktore sa powolane w celu polepszenia sytuacji maja w d.... pracownikow bo ci nie dadza koperty a pracodawca tak.Jak nie koperte to inna korzysc materialna.Dodam tylko ze to nie tylko tak dziala w gastronomi ,w innych branzach spozywczych niestety tak samo
zobacz wątek