Widok
Jestem za a nawet przeciw -:) Nie polecam i nie zachęcam każdy sam decyduje.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jak zwykle.Jedni tu się wyżywają na TSD Skorpion a drudzy jadą przesadną wazeliną.Powstała firma która będzie miała zwolenników i przeciwników.Przeanalizowałem cennik .To co mnie nie zaskoczyło,to żaden szał cenowy.No a jaki zarazem ma być,nie będą jeździć za darmo.Różnicę stanowi dopiero taryfa 2,3,4 Taxi a S.Jednak uwaga, dzielnice takie np.jak Borkowo Łostowickie czy Kowale dla korporacji Taxi są częścią Gdańska traktowane są przez S. jako przewóz osób poza Trójmiasto.Czyli wyjdzie drożej niż Taxi w dzień.I teraz na czym polega genialność pomysłu powstania S.Na wprowadzeniu opłaty minimalnej do 7 km - 15 zł i wprowadzeniu płaskich stawek.Klienci reagując głównie emocjonalnie, będą dobijać Taxi kursami do 10 zł a imprezowicze w weekendy korzystać ze Skorpion i innych przewozów np.Night Riders.Reasumując dla Klientów powstanie S. jest alternatywą Taxi głównie tych imprezujących w weekendy i tych przemieszczających się z Gdańska do Gdyni do dzielnic administracyjnych tych miast.Czas oczekiwania to decyzja zamawiającego.Zakaz wjazdu na Starówkę niemożliwość poruszania się Bus Paseem dostępnym dla Taxi to już nie alternatywa.Decyduje Klient
Moja ocena
TSD Skorpion
kategoria: Przewóz osób
jakość usług: 5
bezpieczeństwo: 5
terminowość: 4
przystępność cen: 2
ocena ogólna: 4
4.0
* maksymalna ocena 6