Z przykrością wystawiam tę opinię, jednak czuję się zobowiązana opisać swoje doświadczenie. Kilka miesięcy temu leczyłam w tym gabinecie ząb. Lekarz uprzedził mnie wówczas, że może pojawić się ból i w takiej sytuacji powinnam niezwłocznie zgłosić się do gabinetu.

Gdy ból rzeczywiście wystąpił i był bardzo dokuczliwy, skontaktowałam się z recepcją. Otrzymałam informację, że mam oczekiwać na wizytę zgodnie z wcześniej ustalonym terminem za dwa tygodnie. W sytuacji nasilającego się bólu było to dla mnie niezrozumiałe. Ponownie skontaktowałam się z gabinetem, prosząc o bezpośredni kontakt z lekarzem i wskazówki, jak powinnam postąpić. Niestety, nikt się ze mną nie skontaktował.

Ostatecznie byłam zmuszona szukać pomocy w innym miejscu.

Dodatkowo, w dniu zaplanowanej wizyty okazało się, że w recepcji ponownie doszło do pomyłki dotyczącej mojego nazwiska, w konsekwencji czego wizyta się nie odbyła.

Cała sytuacja pozostawiła we mnie poczucie braku profesjonalizmu i należytej organizacji pracy gabinetu. Szczególnie w przypadku pacjenta zgłaszającego silny ból oczekiwałabym większego zaangażowania i wsparcia. Niestety, moje doświadczenie było rozczarowujące. Nie mogę polecić tego miejs