Widok

Jojo Rabbit

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Jojo Rabbit.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

porażka

wojna nie jest satyrą, niestety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 57

Wojna nie jest. Satyra wojny jest satyrą.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

satyra

Chyba nie zrozumiałaś przesłania filmu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

typowa opinia osoby, która nie widziała filmu. To obraz o wyjątkowo silnym antywojennym przesłaniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdyby pani aga poszła do kina, to wiedziałaby, że to nie jest film o wojnie, a o indoktrynacji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawy

Po obejrzeniu w ostatnim czasie kilku polskich filmopodobnych produktów, ten film jest prawdziwą perełką.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Absolutna prawda

To taka rewelacja, że Parasite wydał mi się bardzo jakis taki nijaki. W "JoJo" wszystko jest przemyślane, dopasowanem, a główny aktor- chłopczyk- powinien dostać Oskara. Jest rewelacyjny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry

Polecam. Pokazuje jak ciężko jest odejść od tego co sprzedawano nam jako "oczywistość" w młodości
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co tu dużo mówić...

Gdyby nie 'Parasite', to byłby najlepszy film z tych, które walczą o Oskary w tym roku!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba żartujesz... Akurat "Parasite" jest najgłupszym z nominowanych filmów. Nie wiem, czym się w nim można zachwycać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Świetne kino!! 10/10

Totalne zaskoczenie!! Satyra z płaszczem goryczki. Taki trochę grapefruit w kinie. Baaardzo polecam!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wzruszająca opowieść w humorystycznej panierce

Polecam bezapelacyjnie!! To jeden z najlepszych filmów ostatnich lat!! Więcej nie napiszę, przekonaj się sam. Warto!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

fantastyczny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Świetny film.

Obejrz go i zmierz się ze swoimi odczuciami. Że ktoś może inaczej patrzeć na II WŚ. Że nie tylko nasz punkt widzenia się liczy. To nie jest łatwe. Ale tego filmu nie zrobili Żydzi. Nie zrobili go Niemcy. Nie zrobili go Jałtanie (USA, UK czy Rosja). Ten film zrobili Czesi, którzy również wiele od Niemców wycierpieli. A jednak, znów, po raz enty, pokazują, że dziś, w rozmowie o II WŚ, 80 lat po, nie chodzi o udowadnianie światu, że to my, Chrystus Narodów, zawsze dobrzy, zawsze ofiary, ale ofiary bohaterskie, bez nawet małej plamki na honorze, a jak ktoś gdzieś to to degeneraci i się nie liczy. Chodzi o rzeczy podstawowe. O to, że we wzajemnym nakręceniu politycy i masy rosną w nienawiści do innych. Z tego się wzięła II WŚ.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

beznadziejny

film o tym jak dziś komuś się wydaje, że tak wojna "naprawdę" wyglądała - "ta" i "wtedy"; ani to śmieszne ani pouczające; w porównaniu z tym stary taśmowiec "Allo, Allo!" to arcydzieło.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zygmunt Kałuzyński nigdy by tak nie napisał

Spadaj, nie znasz się (serio)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rezyser

Tak się składa, że reżyser jest jednak... Żydem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

bez słabych stron

Po wyjściu z kina jestem pod bardzo dużym wrażeniem! Nazistowski świat pokazany oczami 10ciolatka uwikłanego w aparat indoktrynacji. Jednoznacznym kluczem do odbioru całego filmu jest strój kapitana K. w końcowych scenach walki.
Poza tym jest kilka naprawdę genialnych scen - moja ulubiona to "samotne patrzące domy" - jeśli ktoś to wychwycił to bravo!
Film gorąco polecam!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cudowny film

Absolutna perełka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film dla mnie doskonały , polecam , gra chłopca niesamowita , jestem bardzo zadowolona , że poszłam na ten film.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cieszę się ,że wybrałam się na ten film , polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja mam mieszane odczucia

Coś mi w tym filmie przeszkadzało. Chyba chodzi o to, że jego przesłanie jest tak oczywiste, że aż trąci łopatologią. Rola Scarlett Johansson, nominowanej do nagrody Oskara dla najlepszej aktorki drugoplanowej, dość w sumie przeciętna - nie stwarzała zbyt dużych wyzwań. Koncepcja alternatywnej rzeczywistości w opowieści o wojnie (postać "przyjaciela" głównego bohatera) też nie jest zbyt oryginalna, przypomnieć warto w tym miejscu chociażby "Życie jest piękne" . Natomiast pozytywy: świetna rola chłopca grającego Jojo, bardzo dobra scenografia i kostiumy - słusznie nominowane do Oscara. W sumie - film bardziej dla młodego pokolenia widzów, którym trzeba przypominać czym może być wojna i jakie postawy może kreować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę poczucia humoru

Widziałem w ohkinie na wielkim ekranie i w tym filmie wszystko grało. Piękny, wielowarstwowy, zabawny i błyskotliwy. Nic dziwnego, że zgarnął oscara za scenariusz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry