Widok
K - ocena
Infrastrukturalnie szkoła jest bardzo dobrze zaprojektowana i dobrze utrzymana. Własny basen, kuchnia, stołówka, hala sportowa, sala komputerowa, sale lekcyjne duże i doświetlone, toalety, boisko na które dzieci wychodzą na przerwy i podczas świetlicy, gabinet pielęgniarki, opieka Psychologa. Bardzo życzliwe zindywidualizowane podejście do ucznia. Mam porównanie do dwóch szkół publicznych i autonomika w S i poziom nauczania w klasie córki u Jezuitów jest znacznie wyższy niż poziomy w pozostałych szkołach. Stałe godziny nauczania. Duży nacisk na pracę zespołową. Angielski świetny, nauka pływania super. Dzieci mają dużo zajęć dodatkowych poszerzających horyzonty. Poza przyswajaniem wiedzy dzieci uczą się serdeczności, szacunku do drugiego człowieka i empatii. Ze strony Kadry i Dyrekcji nie ma zamiatania pod dywan. Problemy rozwiązywane szybko i konstruktywnie. Ja miałam pewne obawy odnośnie podejścia do religii, ale aktualnie również w tym obszarze nie mam zastrzeżeń. Podczas kilku lat nigdy nie zdarzyło się aby osoba duchowna zastępowała nauczyciela przedmiotu. Reasumując - polecam