Widok

K. - opinia

zdecydowanie nie polecam sotis w Gdańsku. Diagnoza została przeprowadzona ,przez 1 osobę. Panią psychlog, a na kolejnym spotkaniu panią pediatrę, która nie zainteresowała się dzieckiem a dokumentami . Zabrakło innej osoby w komisji np.psychiatry .Po odebraniu dokumentów i przeczytaniu steków bzdur na temat naszego dziecko zerwaliśmy współpracę natychmiast. Łatwo w przeciągu 2ch godzinnych spotkań zrobić z 2 letniego , , uśmiechniętego dziecka osobę niepełnosprawną. W życiu się na to nie zgodzę. To nie jest koniec mojej przygody z Sotisem. Czekamy na kolejną poradnię tym razem nie prywatną i przysięgam jeżeli diagnoza będzie inna a ja to wiem , to spotkamy się z Panią psycholog na drodze sądowej. Nie z Sotisem a z Panią psycholog wydającą orzeczenie a właściwie własną opinię na temat zdrowego, trochę wolniej rozwijającego się uśmiechniętego dwulatka.
Moja ocena
zaangażowanie: -

klimat i wystrój: -

pomoc merytoryczna: -

czas oczekiwania: -

przystępność cen: -

ocena ogólna: -

0.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uprzejmie informuję, że lekarz współpracujący z SOTIS to lekarz psychiatra (a nie pediatra). Psycholog w Gdańsku jest osoba certyfikowaną w narzędziach ADOS-2 i jako jedna z pięćdziesięciu osób w Polsce z testu przesiewowego STAT. Są to bardzo czułe protokoły oceniające rozwój dziecka. Czas poświęcony na diagnozę dziecka jest zgodny ze standardami i był dłuższy, niż wskazany w powyższym poście. Pragnę podkreślić, że zawsze bardzo zależy nam na prawidłowej ocenie rozwoju każdego dziecka.

Michał Waligórski
Psycholog
Wiceprezes Zarządu
Centrum Terapii Autyzmu SOTIS
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry