Widok

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE

Bojano Temat dostępny też na forum:
Witam mieszkańców Koleczkowa.
Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?
Wiem, że nie ma żadnego autobusu, poza 191. Może w sezonie jeździ chociażby jakiś prywatny busik. Proszę o informację. Dojazd z Chyloni zajmuje mi 1,5 godziny. Przy dobrym połączeniu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety po za 191 nic nie ma ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za informację. Chyba trzeba będzie coś z tym zrobić. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszcie ludzie do ZKM moze bedzie cos jeszcze bo coraz wiecej ludzi jezdzi do Koleczkowa!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale nie autobusem !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czym rowerem ;/
Gmina finansuje linie,więc to do niej trzeba pisać... wiem bo pisałem w sprawie nocnej linii do ZKM odpowiedzieli że jeśli gmina wyrazi chęc finansowania takiej linii, to oni nie widzą problemu żeby ją wprowadzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
TAK jest pisac do Gminy zeby zaplacily za nastepny autobus to ulatwi dostep do Koleczkowa narazie uruchomili nowa linie ale do Szemud-a wiec omija Koleczkowo , pozdrawiam
co do kursowania czesciej autobusów to trzeba podobno do Gminy pisac bo oni za to placa i wtedy ZKM Gdynia wysle wiecej ale bez tego nic sie nie zalatwi !!!! wiec troche zaangazowania i mozna zalatwic.
Pisałem już do gminy w tej sprawie z pół roku temu,nawet nie raczyli mi odpisać.... Może przed wyborami jeszcze warto by było coś wymyśleć:D
Nie wiem,czy tylko ja to pamiętam,ale dawno temu( na pewno w połowie lat 70-tych) jeżdziły autobusy z Chyloni do Koleczkowa.Nie wiem,dlaczego je zlikwidowano,ale z całą pewnością obecnie bardzo by się przydały:) Mogły by dla nas,mieszkańców Wiczlina,ale również dla mieszkańców Koleczkowa,zajeżdżać na pętlę autobusu 170 na Wiczlińskiej.Nam ułatwiło by to połączenie z SKM-mką w Chyloni,a Wam całkowicie poprawiło by wszelkie połączenia.Powalczcie,a ja się przyłączę:):):)Pozdrawiam
przydałby się autobus który w tygodniu jedzie też z bojana i koleczkowa do kielna!!! w weekend jak jedzie tam 191 to lekarza tam nie ma w ośrodku więc jak mamy tam dojechać jak sie niema samochodu???a lekarz jest w Bojanie dwa razy w tygodniu???!!!
dobry pomysł
Komunikacja w naszej gminie oprócz 191 ogólnie kuleje. Wiem że może gminy nie stać na więcej. Ale przydałoby się częstsze połączenia,albo trasa z Chyloni przez koleczkowa na dąbrowe albo coś takiego. Marzeniem jest chociaż jeden nocny autobus w piątek i sobote:)
Mieszkam w okolicy pętli 17o na Wiczlinie i od lat mam nadzieję na choćby jeden nocny autobus.Rozmawiałam w tej sprawie z radnymi,z ZKM i nic:( Jesteśmy skazani na nocne TAXI ,które może człowieka zrujnować:(
I wiecie co?Wcale się nie dziwię,że tylu kierowców prowadzi samochody po jakimś drinku...przecież jakoś muszą dostać się domu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobrze mówisz
ale statystyki policji są dobre
Interesuje mnie jakie realne zainteresowanie mieszkancow bylo by w
uruchomieniu np dwoch busow na linii Koleczkowo, petla Wiczlino i Gdynia Chylonia - dworzec. Jakie schody trzeba by zaliczyc w Gminie w celu urealnienia pomyslu. Dalo by to realnie jakies 6 miejsc pracy pod warunkiem stalosci linii, uczciwej dostepnosci do istniejacych przystankow, realizacji dowozow dzieci do np klubu malucha, przedszkola, szkoly itp. Jak dobrze pamietam a bylem wtedy na etapie budowy domu czyli lat temu iles, to do Chylonii jezdzil Mercedes Bus ale przestal - tez lat temu iles. Komu to przeszkadzalo?
Bede wdzieczny za Panstwa wypowiedzi i sugestie. Mieszkam w Koleczkowie jakies dziesiec lat a do dzis pamietam wyprawe po odbior samochodu z warsztatu na Pustkach Cisowskich - cala droge odbylem piechota - dobrze ze z gorki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
rowerem jest oki. bo cały czas z górki. Gorzej jest w drodze powrotnej.
Wiem, bo jeździłem ale latem .
Najpierw gmina pokryje siatką połączeń szemud i lokalne wioski potem zabierze się za te które naprawdę tego potrzebują ze względu na mieszkańców i ich dojazdy do szkół itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najbardziej jestem za. Za parę miesięcy przeprowadzam się do Koleczkowa i codziennie będę musiała dojeżdżać do Chyloni. Nie wyobrażam sobie dotarcia do celu przez Karwiny. Pozdrawiam i służę w razie potrzeby swoją pomocą.
do góry