Widok

KONSALNET GDANSK.

Ostrzegam ludzi przed pracą w tej firmie, dodają codziennie bezpłatne ogłoszenia o prace i robią sobie niezłe jaja tzn zatrudnienie jest na czarno bez umowy na piśmie - menagerowie mówią że umowa idzie z Warszawy albo że jezdzi na jednym z samochodów konsalnetu itp beznadziejne wkręty, a osoba zaczyna pracować i wyrabiać od groma godzin na obiektach typu biedronka np, jak przerobisz caly miesiac to wynagrodzenie ma byc przelane 10 dnia nastepnego miesiaca na konto - po czym okazuje sie ze na koncie nie ma nic a wielki pan Manager nie odbiera telefonu - konslanet to firma dno, jak chcesz pracowac za darmo np miesiac, wal smialo !!!
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 9
widzę że zabolało ego siedźcie sobie tutaj i gderajcie jak stare przekupy na targowisku MW.PL ma racje nic nie robicie tylko użalacie się nad swoim losem nie macie siły przebicia zamiast się zebrać razem i coś z tym zrobić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej Ciebie boli te ego. Nikt Ci nie zabrania wstępu do mundurówki pomimo młodego wieku ( nazywając nas dziadkami) , pytanie tylko czy się nadajesz do tego i czy podołasz wielu wyżeczeń które muszą znosić rodziny tych "trepów, leśnych dziadków, policjantów " . Gwarantuje Ci ,że wielu z. nich przewyższa Cię wiedzą, doświadczeniem w ochronie obiektów i ludzi jak i umiejętnością posługiwania się wszelką bronią nie mówiąc o sprawności zarówno fizycznej jak i psychicznej. Powodzenia w branży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co mundurowy robi na forum ochrony zapomniales chyba dodac byly mundurowy;-) a tak na marginesie Tomus czyzbys Ty to pisal bo to ciebie najbardziej to zabolalo
I pan W. znowu w roli głównej ma obiektach bph
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to jest dobre na umowe o prace trzeba sobie zasłużyc !!!!!Jeszcze wiecej takich ludzi jak ty a pracodawcy beda na ludziach jezdzic jak na dzikich świniach i osłach zal mi ciebie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie lepiej dać umowę o pracę lewusowi który po 30 dniach pracy ucieka na chorobowe !
Cieszyć się trzeba że w ochronie jest możliwość dostania umowy w przypadku gdy nie ma się grupy inwalidzkiej !!
Większość firm nawet zlecenia nie daje - po prostu umowa o dzieło lub na czarno, nawet nie wymagają niekaralności.
A ty zbulwersowana musisz poznać rynek pracy w ochronie potem możesz się wypowiadać na ten temat. Pewnie masz doświadczenie pracując w budżetówce - ale tam to każdy obywatel musi was utrzymywać , to jestr dopiero żałosne takie żerowanie !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Co prawda nie pracuję w Trójmieście, ale mam parę pytań, więc piszę licząc, że ktoś mądry na nie odpowie. Jestem pracownikiem firmy Konsalnet. Dwie umowy zlecenie (dotyczy to wszystkich pracowników na tym obiekcie). Jedna z której wypłacane są pieniądze za wypracowane godziny
(rzadko zgadza się kwota i to dotyczy praktycznie wszystkich pracowników na obiekcie każdego miesiąca), druga symboliczna chyba po to żeby od niej odprowadzać składkę emerytalno-rentową. Właśnie dowiedzieliśmy się, że od listopada obcinają nam stawkę godzinową i w związku z tym dostaliśmy do podpisania papier, że wyrażamy na to zgodę (nie jest to związane ani ze zmianą ochranianego obiektu, ani z nowym kontraktem ze zleceniodawcą). Poza tym od pieniędzy wypłacanych za wypracowane godziny, od października odtrącana jest nam kwota wypłacana na drugą umowę (o tym dowiedzieliśmy się po fakcie - szukając brakujących pieniędzy). Poinformowano nas, że taką politykę firma zastosowała wobec wszystkich swoich pracowników w Polsce. Moje pytanie w związku z tym: czy ktoś spotkał już się z taką sytuacją, jeśli tak, to czy podpisaliście zgodę na obniżkę stawki? Czy solidarnie nie podpisując można coś wywalczyć?! Drugie pytanie: czy w tej firmie są związki zawodowe jeśli tak to kto tam rządzi i jak się z tą osobą skontaktować? Czy walczyć, czy lepiej po prostu odejść i dać sobie spokój z oszustami?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po ostatniej wpadce Konsalnetu z jednostkami wojskowymi np. w Wejherowie - wcale się nie zdziwię że będą musieli szukać oszczędności wszędzie , tam była mowa o 13 mln złotych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co Tobie związki zawodowe pomogą? Nawet jeśli są to są na garnuszku centrali a nie na "śmieciówce", więc to inny regał. Ty ze swoim kwitkiem co najwyżej możesz zwolnić się z dnia na dzień jak Ci nie pasuje. Wiem coś o tym bo sam dość "dynamicznie" rozstałem się, ale za bardzo świrowali, dobrze że po Biedronce w kominiarce nie kazali chodzić, bo za dużo znajomych się kręciło i do nikogo nie można się odezwać, bo zaraz ktoś z obsługi kablował. Chore klimaty. Ale sytuacja na rynku pracy jest taka, że nawet jak część się zbuntuje to na ich miejsce znajdą się chętni, którzy będą cicho i w pokorze cieszyli się ze swojego małego szczęścia w postaci nawet takiej pracy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaka jest ta firma ochroniarska prosze o o opinie zgłasać na e-mail krystiand1995@wp.pl bardzo dziekuje za informacjie
ja tez mialem takie zdanie .ale zmienilem po trzech latach pracy jako niepelnosprawny zostalem zwolniony bo sie nie zgodzilem pracowac 17 godz w wigilie .dlatego tez niemozna sie nic odzywac bo kolesie trzymaja sie twardo
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój mąż pracuje w tej firmie od ponad roku. Jest trochę bałagan. Ma stawkę 7,90 zł na godzinę. Pracował najpierw w empiku jako detektyw sklepowy. Generalnie nie jest taka zła ta firma tym bardziej że uważam jak na ochronę bez licencji ta stawka jest bardzo konkurencyjna. Wypłata jest dokładnie każdego 10 dnia miesiąca, jeśli wypada w weekend to po 10-tym. Bardzo ważne jest komu się podlega. Z tego co wiem, najbardziej w porządku jest Pan o nazwisku Tworek. :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja umowę dostałem po tygodniu i sam musiałem po nią jechać na Hallera bo kierownik nie miał czasu jej mi przywieźć na obiekt ale to jestem w stanie zrozumiem. A a wypłatę za styczeń i luty dostałem już 7-mego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Firma ochrony (obecnie sieć Konsulnet) naliczyla kilkaset złotych za fałszywe alarmy (bo po prostu czujka w domku dzialkowym sie zepsuła) a nigdy wcześniej tego nie robili! Nawet nie powiadomili, że jest ryzyko ,że pobiora za fałszywe alarmy, z niczyjej winy. Nie powinni brać żadnych pieniędzy zanim czujka nie zostanie naprawiona. Tak naciąga sie i oszukuje klientów. Prawo za slabe??
Alar: Szukają kasy gdzie i jak tylko mogą. "Warszawka' musi się nachapać.
Skoro firma Konsalnet naliczyła opłatę za fałszywe alarmy (domyślam się że raczej za nieuzasadniony przyjazd grupy interwencyjnej) to najpewniej umowa, którą z tą firmą podpisałeś/łaś przewiduje nałożenie w takiej sytuacji opłaty. Zamiast narzekać i obrzucać usługodawców obelgami przed podpisaniem umowy należy dokładnie się z nią zapoznać.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
do black..po pierwsze nie porównuj trepów do ochrony czy to z licecja czy bez zrobilem sobie ta licecje tylko zeby byl kwit ( nigdy za malo papierow) dziecinnie proste jezeli chodzi o doswiadczenie jakie zdobylem w armi to sa dwa inne zawody..jezeli chodzi o to ze emerytowane trepy nie powinni miec mozliwosci dorabiania do emerytury na takich stanowiskach.(prucz otwierania wlasnych ineresow,firm) uwazam ze doswiadczenie w broni palnej,walki w recz,czy jakich kolwiek dzialan interwencyjnych.ochrony osob,mienia,itp maja niepodwazalnie wieksze z wszystkich instytucji tego pokroju...nie jestem emerytowanym trepem aczkolwiek nie jestem juz w wojsku przesiedzialem tam pare lat i z przyczyn osobisto-rodzinnym zrezygnowalem ze sluzby...ale musze cos robic i od czegos w cywilu zaczac..ciekawila mnie praca w ochronie i mam szacunek do ludzi tam pracujacych bo nie nalezy to do najlatwiejszych prac..bede chcial oczywiscie zajsc wyzej w tym zawodzie jednak ze mam swiadomosc zeby nabrac doswiadczenia musze zaczac od najnizszego szczebla czyli ochrony np galerii...a do pani ktora uwaza ze wojsko zeruje na podatnikach to sie kobieto obudz i doweidz sie na co ida nasze podatki..bo takie twierdzenie jest czytym idiotyzmem armia byla i w sredniowieczu i jest teraz i bedzie "bo pozory obrony panstwa kazdy kraj musi stwarzac.) ciezko jest na rynku pracy jak sie komus nie podoba zapraszam do armi...zobaczymy czy wasze zony sa tak wierne jak wam sie wydaje ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"..jezeli chodzi o to ze emerytowane trepy nie powinni miec mozliwosci dorabiania do emerytury na takich stanowiskach.(prucz otwierania wlasnych ineresow,firm) uwazam ze masz racje"
panie Dyrektorze to jest problem,nie wiem czy Pan udaje czy Pana tak ogłupiają ,większość tych ludzi to byli mundurowi a co za tym idzie to są ludzie wychowani na rozkazie -wykonać a potem się odwoływać- i tak postępują na co dzień ,nie szanują ludzi którzy pracują w tej firmie,trzymają ich w niepewności,nie interesują się ich problemami,są bardzo beszczelni,tolerują tylko tych którzy im się nie stawiają i nie narzekają na pracę po kilkaset godzin,stale są zabiegani i na nic niemaja czasu,o wszystko samemu trzeba się do firmy zgłaszać,nie maja rozeznania co na i odcinku pracy się zmienia tak aby w otpowiedni sposób zareagowc i zarządzć ludżmi na czas,szntażują potem ludzi,to ma być dla dobra firmy a jak Pana oceniają inni za takie zarządzanie też kolesistwo, Szacunek Szacunek a potem zaufanie
tu niezgadzam się bo są na czas,płace na czas,to jak już pisałem menadżerowie robią bałagan,nigdy niemają czasu.Pytam za co biorą pieniądze ,to nie są ludzie organizacyjnie poprawni, to zbieracze godzin z obiektów,ich praca ludzka na obiektach nie interesuje,przez to jest tak duża rotacja i niezadowolenie .Przyznam że ta firma na terenie woj.pomorskiego zaczyna mieć coraz gorszą opinię a co za tym idzie mniej obiektów. Nie wszyscy menadżerowie bo są jeszcze paru świetnych ale chyba do czasu bo przejdą do innych firm,które wiedzą że dobrze zarządzanie,mała rotacja personelu ,szacunek ,to tylko mniejsze straty,zysk większy i opinia lepsza .Tak Panie Dyrektorze,trzeba też czasami posłuchać opinii ludzi,

Inne tematy z forum Praca

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Wypożyczalnia samochodów-wasze doświadczenia z takiej pracy? (10 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Czy ktoś z was pracował w wypożyczalni samochodów i może podzielić się...

do góry