Widok

KONSALNET GDANSK.

Ostrzegam ludzi przed pracą w tej firmie, dodają codziennie bezpłatne ogłoszenia o prace i robią sobie niezłe jaja tzn zatrudnienie jest na czarno bez umowy na piśmie - menagerowie mówią że umowa idzie z Warszawy albo że jezdzi na jednym z samochodów konsalnetu itp beznadziejne wkręty, a osoba zaczyna pracować i wyrabiać od groma godzin na obiektach typu biedronka np, jak przerobisz caly miesiac to wynagrodzenie ma byc przelane 10 dnia nastepnego miesiaca na konto - po czym okazuje sie ze na koncie nie ma nic a wielki pan Manager nie odbiera telefonu - konslanet to firma dno, jak chcesz pracowac za darmo np miesiac, wal smialo !!!
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 9
Janeczek, mi chodzi o wpis cytuję:"licencją możesz sobie wytapetować ściany..." mam wrażenie że pisze to osoba która jej nie posiada i żal mu d... ściska ale z drugiej str czy ktos komuś zabrania wyrobienia sobie licencji? Dlaczego ktoś kto jej nie ma ma mieć taką samą stawkę co osoba z licencją, chodzi mi ( nie obrażając nikogo ) o to żeby do ochrony nie pchali sie ludzie którzy chcą mieć ciepło w tyłek, założyć kapcie i nic nie robić a mieć płacone tak samo co ludzie mający uprawnienia i niekiedy narażający się na niebezpieczeństwo. Dlaczego trepy i byli policjanci pchaja się do ochrony często nie mając o tym zielonego pojęcia i dlaczego mają mieć licencje nadaną z urzędu? Tylko dlatego że pracowali w budżetówce?dlaczego mają mieć 2 dochody?Dlatego jestem za tym by tacy obowiązkowo musieli zawiesić swoje emerytury i niech zobacza jak to jest życ za 1500zł
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawda jest taka, że nie chciałem iść na studia, ale nie miałem wyboru (rodzicom sam fakt posiadania matury nie odpowiadał). Studia zwłaszcza na moim kierunku mijają się z celem chyba, że traktuje się jako ciekawe hobby poszerzające horyzonty myślowe. Gdybym miał wtedy dogodne możliwości finansowe, to może i bym poszedł na studia w UK lub Irlandii ;). Chciałem zdobyć konkretny fach zaraz po maturze (szkoła policealna) i go wykonywać za granicą (np. w krajach niemieckich). A tak wciąż czekam na obronę pracy mgr., więc nie mogę tak hop siup wyjechać. Widzę, że tu nic dobrego mnie nie czeka i będzie chyba coraz gorzej, ech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Janeczek - ukończyłeś studia , znasz języki itd. i nie możesz znaleźć pracy zgodnej z własnym wykształceniem - to co jeszcze robisz w tym kraju ?
Inni z twoimi możliwościami wzięli sprawy w swoje ręce i nie narzekają.
A jak już jesteś w tym kraju to nie rób z siebie takiego co to studia ukończył więc należy mu się więcej. Prawda jest taka że każdy powinien wykonywać pracę zgodną z własnym wykształceniem , a jeżeli już jest zmuszony do wykonywania innej pracy - to niech grzecznie robi to na co się zdecydował bez narzekania . Przecież nikt nie zmuszał ciebie do studiowania (no chyba że rodzice zrobili ci taką krzywdę)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sorry POLAK mój wpis nie miał być do Ciebie, tylko do ~licencjonowany pracownik ochrony, Blacka i realisty. Drogi realisto rację ma POLAK i ja - tzn. dzisiaj nie da się zaraz po studiach i będąc absolwentem (tak do ok. 3 lat po ukończeniu studiów) pracować zgodnie z posiadanym wykształceniem chyba, że się ma ZNAJOMOŚCI polityczne (nie każdy ma w rodzinie posła/samorządowca o senatorze nie wspominając) lub branżowe (np. nauczycieli akademickich, pracownika służb mundurowych lub budżetówki czy służby zdrowia). Ponadto często nawet praca podczas studiów nie zapewnia z automatu lepszej pozycji w procesie rekrutacji (mam tu na myśli pracę dorywczą lub stałą nie w zawodzie). A jeśli ktoś jest naprawdę zdolny, ma doświadczenie w zawodzie, zna biegle języki (min. 2) i ma do wyboru śmieszno-gorzkie warunki płacowe i ubezpieczeniowe u nas a godziwe warunki pracy za granicą to co wybierze ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
to ty jesteś żałosny a Polak bo tak się nazywam i nie wstydzę się swojego nazwiska a tamte wpisy robili koledzy z mojego komputera panie realisto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13
do POLAK - ŻAŁOSNY NIEUDACZNIKU- który pod jednym IP ukrywasz swoją tożsamość zmieniając pseudonimy- przestań się wysilać - sam skończyłeś jakieś śmieszne tzw. studia i palisz głupa ! Jak masz studia to dlaczego pracujesz w ochronie ? Przecież do ochrony wystarczy mieć wykształcenie podstawowe !!!! Dlaczego nie możesz pracować zgodnie z swoim wykształceniem ?
JA ci powiem bo inteligencji nie da się nabyć wraz z papierkiem !!!!
I nie obrażaj ludzi z niższym wykształceniem - bo oni potrafią sobie poradzić w życiu lepiej od ciebie !!! A ty sam pokazujesz iż jesteś tępy i bez inteligencji - bo w innym przypadku pracowałbyś zgodnie z swoimi kwalifikacjami !!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gumiś : z licencją czy bez i tak będziesz musiał zdawać psychotesty i może się okazać że inteligentny nie jesteś i papierek ze studiów kupiłeś na miejskim bazarku :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piotruś i po co te nerwy??????? I tak wszyscy wiedzą że to Ty piszesz :)
Ochłoń bo złość i rozgoryczenie piękności szkodzi :P
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z prymitywami typu ~POLAK nie rozmawiam, ponieważ nie potrafią czytać ze zrozumieniem (a tej 'umiejętności' zaczynają uczyć już chyba w I klasie Gimnazjum).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
kogo kolego nazywasz nieudacznikiem chyba siebie i nie obrażaj ludzi z wyższym wykształceniem sam zapewne skończyłeś szkołę podstawową ,a swoją licencję to sobie możesz ścianę wytapetować jest tyle warta co papier toaletowy skończ studia to pogadamy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21
Nie zgadzam się z Twoją opinią. Tak się składa, że pracowałem dla KONSALNETU właśnie jako pracownik ochrony bez licencji w jednej z Biedronek. Mam wykształcenie wyższe i widzę jak ciężko jest z pracą (jakąkolwiek nie mówiąc o pracy zgodnej z kierunkowym wykształceniem bo to fikcja !!!). Obecnie imam się zajęć dorywczych i szukam stałej pracy przez znajomości, ponieważ inaczej już nie daje rady. Gdybym miał ukończone studia (przeciąga się obrona mgr.) już dawno nie było by mnie w tym grajdole zwanym szumnie Polską nie było. Kocham swoją Ojczyznę, ale obecne warunki pracy są tragiczne niezależnie od branży (oprócz mundurówki i ubezpieczeń i jeszcze pewnie paru branż, choć i to się zmienia). Płace niskie, wręcz głodowe, 'starzy' siedzą w biurkach i d*py grzeją; każdy kto ma pracę się o nią boi; wiek 67+; grabież przez rząd PO naszych emerytur; masowa stała emigracja; najwyższe podatki w UE; co parę miesięcy podwyżki cen podst. produktów żywnosciowych, paliwa, energii i wody itp. Wniosek: obecnie nie opłaca się tutaj pracować (zwłaszcza po dobrych studiach), trzeba próbować zmieniać rzeczywistosć oddolnie i w wyborach wybierać mądrze, czyli tak aby żadna partia związana z Okrągłym Stołem nie wygrała.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ładnie to się najpierw za Ankę a potem za Magdę podszywać. Twój numer ten sam jest, kochaniutka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Faktycznie większość wpisów jest od jednego autora - który po prostu zmienia pseudo !
Śmiać mi się chce z tych wszystkich byłych studentów którzy pokończyli studia a teraz narzekają że muszą w ochronie pracować :)
Panowie z konsalnetu moja rada dla was nie zatrudniajcie takich pracowników - bo to lenie na pewno nie do pracy ! Chcieliby tylko za swój papierek dostawać pieniądze !
A prawda jest taka że to nieudacznicy - po co im studia skoro musieli pracy szukać w ochronie ??????
A teraz w urzędach pracy przodują w statystykach jako bezrobotni z wyższym wykształceniem !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
myslisz ze jak zmienisz autora to cos da wszystkie odpowiedzi z tego samego IP
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak w Warszawie mogli ochroniarze strajkować to może w Gdańsku też da jakiś efekt ale ludzie są tak zastraszeni że może się to nie uda.A te licencje to można sobie w cztery litery schować.Na obiektach wojskowych mają i co to dało.A wszystkich do jednego worka nie można chować .ludzie mają pokończone studia doktoraty bo sytuacja ich zmusiła do takiej pracy a pracodawcy mają to gdzieś ponieważ mają pokończone jakieś Wumle pisane na desce sedesowej w klozecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ludzie co się dzieje jak długo ta niesprawiedliwość będzie jeszcze trwać czy ktoś ma na tą zarazę jakieś lekarstwo czy znajdzie się ktoś kto to uleczy,żeby ludziom żyło się lepiej a nie kosztem innych.Czy Pan W.zdaje sobie sprawę że sam może być wystawiony do odstrzału przez swoich pracodawców z Warszawy.Ludzie wiedzą że pbudował się w Rumii to z oszukiwania ludzi z godzin na obiektach innego wytłumaczenia nie ma żle Panu nie życzę ale nadejdzie taki dzień że za wszystko odpowiesz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
zgadzam się z tym wpisem sam też pracowałem na Biedronkach tego pana znam z opowieści to były wojskowy ludzie wciąż o nim mówili aż się słuchać nie chciało czy do Dyrektora takie wiadomości docierają czy też jest tak skorumpowany że to olewa.Myślę że po ostatnich wpadkach Konsalnetu w Warszawie Wejherowie i innych miastach może się coś zmieni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
A oszukiwanie pracowników z przepracowanych godzin to już jest chyba norma co miesiąc ludziom nie zgadza się kasa czy ktoś się tym zainteresuje coraz więcej się słyszy o machlojkach w firmie KONSALNET z Gdańska a zwłaszcza o Panu Wojdydze jest to typ prawdziwego HAMA jak długo będą tego człowieka zatrudniać czy firmie nie zależy na dobrym wizerunku chyba nie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szanowni Państwo pracownicy ochrony KONSALNET czytajcie swoje umowy które,podpisujecie bo Was oszukują.Stawki godzinowe nie są żadną rewelacją przetargi na obiekty to wielka ściema ważne że pracodawca ma zarobek a nie ludzie pracujący tam ludzie.panowie Dyrektorzy to dzięki pracownikom macie zyski z ich czasami ciężkiej pracy są to ludzie wykształceni lepiej jak pracodawcy i panowie Kierownicy ale teraz już tak jest że głupsi zarządzają mądrymi i lepiej wykształconymi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
"Jak się komus nie podoba to polecam isc do Solidu, tam zatęsknią za Konsalnetem." "Stawka 7.5 na Biedronce to tez konkurencyjna stawka."

Hmm a ja właśnie znam osoby , które uciekły z Konsalnetu do Solidu i nie narzekają . Przede wszystkim nie muszą stać po 12 godzin na linii kas . Co do stawki , to również , Solid daje 7.80 na godzinę , godzin można robić praktycznie do oporu , ile kto ma chęci . Więc proszę się najpierw doinformować , potem obgadywać inne firmy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Inne tematy z forum Praca

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry