Widok
Tzw. dolny kościół w Żukowie - nie jestem z Żukowa, więc dokładniej popytaj mieszkańców. Piękny, średniej wielkości, mszę mojej koleżanki prowadził młody, zaprzyjaźniony ksiądz, wiec nie wiem, jak to jest "w standardzie". Wiem, że miejsce jest oblegane, więc lepiej się spieszyć... Kuzynka męża się spóźniła i miała do wyboru godzinę 13 lub 19...
w Żukowie są trzy kościoły, ja bywam w dwóch.
OD Ronda w stronę Gdyni jest jeden - nowowybudowany, na zwenątrz wygląda bardzo ładnie, ale w środku jest jeszcze sporo do zrobienia.
Drugi kościół to właśnie ten dolny - bardzo stary i bardzo ładny, ma swój klimat, trzeba przyznać. Ale ja mimo wszystko wolę chodzić do górnego - mają tam (jak dla mnie) księży, którzy bardziej do mnie "docierają".
W czasie mszy myślę, o tym co mówi ksiądz, a na dole staram się, ale to nie takie proste. Jest tam jeden ksiądz (wydaje mi się, że to proboszcz), który strasznie...nudzi
Kiedy on prowadzi mszę zawsze trwa ona godzinę - kazanie musi miec ileś tam minut i koniec - nawet jeśli właściwie już wszystko powiedział - mówi dalej.
Ja wolę rzeczowo..:))
ale wybór należy do Ciebie, w końcu na pewno sa tam jeszcze inni księża:)
pozdr:)
OD Ronda w stronę Gdyni jest jeden - nowowybudowany, na zwenątrz wygląda bardzo ładnie, ale w środku jest jeszcze sporo do zrobienia.
Drugi kościół to właśnie ten dolny - bardzo stary i bardzo ładny, ma swój klimat, trzeba przyznać. Ale ja mimo wszystko wolę chodzić do górnego - mają tam (jak dla mnie) księży, którzy bardziej do mnie "docierają".
W czasie mszy myślę, o tym co mówi ksiądz, a na dole staram się, ale to nie takie proste. Jest tam jeden ksiądz (wydaje mi się, że to proboszcz), który strasznie...nudzi
Kiedy on prowadzi mszę zawsze trwa ona godzinę - kazanie musi miec ileś tam minut i koniec - nawet jeśli właściwie już wszystko powiedział - mówi dalej.
Ja wolę rzeczowo..:))
ale wybór należy do Ciebie, w końcu na pewno sa tam jeszcze inni księża:)
pozdr:)
Ja byłam kiedyś w tym nowowybudowanym. Faktycznie mają tam jeszcze sporo do zrobienia ale mimo tego mam wrażenie, że atmosfera w tym Kościele jest bardzo fajna i przede wszystkim proboszcz wygląda bardzo sympatycznie. Zależy też, kiedy masz ślub, bo może do tego czasu zostaną jeszcze przeprowadzone jakieś prace remontowe.