Odpowiadasz na:

Re: KREM BUDYNIOWY

Składniki

• 1 kostka palmy

• 1 szklanka cukru

• 2 budynie (bez cukru)

• 1 szklanka mleka

Etapy... rozwiń

Składniki

• 1 kostka palmy

• 1 szklanka cukru

• 2 budynie (bez cukru)

• 1 szklanka mleka

Etapy przygotowania

1. Gotujemy budynie według przepisu (z połowy mleka) dokładnie mieszając żeby nie miały grudek. Dobrze jest zdjąć korzuch z mleka. I studzimy.

2. Ucieramy palmę z cukrem. Dodajemy budyń po łyżce dokładnie mieszając.

3. Powstały krem doskonale nadaje się na spód biszkoptowy. Można położyć pod niego owoce ( gruszki, śliwki, wiśnie z kompotu; owoce z puszki brzoskwinie lub ananasa - można dodać wtedy do kremu wiórki kokosowe, banana z rodzynkami itp. ).

zobacz wątek
18 lat temu
Rina

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry