Re: KREM BUDYNIOWY
Składniki
• 1 kostka palmy
• 1 szklanka cukru
• 2 budynie (bez cukru)
• 1 szklanka mleka
Etapy...
rozwiń
Składniki
• 1 kostka palmy
• 1 szklanka cukru
• 2 budynie (bez cukru)
• 1 szklanka mleka
Etapy przygotowania
1. Gotujemy budynie według przepisu (z połowy mleka) dokładnie mieszając żeby nie miały grudek. Dobrze jest zdjąć korzuch z mleka. I studzimy.
2. Ucieramy palmę z cukrem. Dodajemy budyń po łyżce dokładnie mieszając.
3. Powstały krem doskonale nadaje się na spód biszkoptowy. Można położyć pod niego owoce ( gruszki, śliwki, wiśnie z kompotu; owoce z puszki brzoskwinie lub ananasa - można dodać wtedy do kremu wiórki kokosowe, banana z rodzynkami itp. ).
zobacz wątek