Widok

KUPILEM AUTO gdzie moge jezdzic?

Motoryzacja Oliwa Temat dostępny też na forum:
Kupilem samochod nowy z salonu a ze prawko wyrobilem 10 lat temu i 10 lat temu ostatnio jezdzilem to jest to dla mnie duza frajda. Czasami jak tak sobie jezdze po 3miescie (trwa to kilka dni) chcialbym sie gdzies zatrzymac, cos porobic - popodziwiac widoki, cos zjesc lub gdzies sobie usiasc. Mam jednak problem bo nie umiem jeszcze dobrze parkowac i rozpoznawac miejsc w ktorych mozna by sie zatrzymac i czasami tak kraze drogami z przymusu a wolalbym juz w tej chwili stac. Czy moze ktos doradzic takie miejsca gdzie mozna pojechac samochodem miec gdzie stanac i cos porobic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pisałem w własnego doświadczenia... pierwsze auto trochę poobijałem z 6 stron (przód, tył, prawy bok, lewy bok, podłoga i dach) przy normalnej jeździe poza drogami utwardzonymi. Ale pierwsze auto w wieku 27 lat to trochę późno... lepiej idź na kurs doskonalący technikę jazdy bo w/g mnie po 10 latach nie jeżdżenia od kursu niezależnie od tego jakim pojazdem dysponujesz jesteś zagrożeniem nie tylko dla siebie ale i osób postronnych. Lepiej miej dystans do tych bajerów o których piszesz... tempomat bez radaru regulującego odstęp od poprzednika - tylko od tego rośnie składka OC i AC :P Spróbuj pojeździć z abs'em bo szutrze... uważaj bo poprzednik może go nie mieć i w chwili hamowania najedziesz na niego.

Ja mam czysty samochód, z elektroniki tylko osprzęt silnika, centralny zamek, alarm i tablica wskaźników... żadnych pomagajek - mogę z autem zrobić wszystko; nawet w zakręt wchodzić pod kątem by szybciej pokonać - tego mając ABS nie zrobisz, zablokować przednie lub tylne koła - sam wybieram które :D Zawieszenie mam utwardzone, dołożoną rozpórkę kielichów, założony grubszy stabilizator na przód i na tył, amortyzatory gazowe i całość lekko podniesiona. Takim autem można nauczyć się jeździć i przesiadka na twój samochód niestraszna. Jednak w sytuacji awaryjnej gdy w twoim wozie coś wysiądzie (np. esp) na 100% doprowadzisz do wypadku, gdybym ja kierował byłyby szanse na jego uniknięcie bo mam doświadczenie na samochodzie bez elektronicznych wspomagaczy, prawdziwym samochodzie a nie elektronicznej zabawce.

Dlatego dobrze Ci radzę: postaraj się w miarę możliwości jeździć zgodnie z przepisami i na trasie jak ktoś chce wyprzedzić zjedź na prawo :) ale sam jedź zgodnie z przepisami - dłużej pożyjesz.

Polecam kurs doskonalący technikę jazdy... ale to dopiero jak zrobisz te 15-20 tys km.

Życzę byś nie musiał korzystać z ubezpieczeń :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwszy raz sie dzis rozbawilam. dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
AC kupione. Wciskam gaz i kola sie w miejscu kreca. I wszystko mam gdzies bo 3 lata gwarancji. Tempomat swietna rzecz bawie sie wciskajac plus i minus na kierownicy. Polecam nowe auto na poczatek!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak 10 lat nie jeździłeś to szkoda rozwalać nowy wóz :/ Wykup sobie dobre AC bo na pewno Ci się przyda... o ile jeszcze w ogóle potrafisz manewrować :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to się trafiły dowcipnisie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawo wyraźnie mówi, że możesz jeździć tylko w niedzielę i święta, w godzinach 22-6 rano, nie po drogach ekspresowych, tylko po szutrówkach. Musisz mieć założony kapelusz z nutrii, otwarte oba okna i polar na sobie. Twarz należy wysmarować na zielono, najlepiej barwnikiem ze zblenderowanych warzyw typu brokuł, szczaw. No i wtedy jazda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haha jak masz nową furę to może ci nawoskują wydech hahaha co by się świecił za tryciat hahah
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Polecam lasek za Strzebielinem Morskim, jest tam ładny leśny parking, jest ławeczka, stoliczek nie ma problemu z parkowaniem, dużo miejsca oraz są fajne dziewczyny :D do wyboru i koloru i można coś porobić w zależności od portfela, one dużo potrafią.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (31 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Wypożyczalnia samochodów (10 odpowiedzi)

Witam, gdzie jest najlepiej wypożyczyć samochód na dłuższy okres czasu? Najlepiej tak żeby od...

do góry