Widok
Kablówka, internet... Usługi multimedialne "kablowe" - proszę o opinie
Volta, Orange czy coś jeszcze wchodzi w grę jeśli mamy na myśli montaż usług multimedialnych ??
Proszę o opinie o Volcie, wiem ze montaż kabla to koszt 500 zł, znaczy to ze idą z kablem poprzez drogi i działki innych ludzi ? Skąd biorą główny sygnał. Interesuje mnie ulica Pszenna.
Dziękuje za konkretne informacje.
Proszę o opinie o Volcie, wiem ze montaż kabla to koszt 500 zł, znaczy to ze idą z kablem poprzez drogi i działki innych ludzi ? Skąd biorą główny sygnał. Interesuje mnie ulica Pszenna.
Dziękuje za konkretne informacje.
Jak będą szli przez działki mieszkańców to daleko nie dojdą, są pieski ogrodnika co sami nie chcą to i poprowadzić infrastruktury nie pozwolą a im bliżej "wejścia" od pszennej trafi się taki tym mniejsza szansa na powodzenie tej operacji. Sam liczę na Voltę na goździkowej bo pasowała by mi kablówka z internetem ale zobaczymy co będzie.
W tej chwili na terenie Banina działa Relacom, czyli ich największy podwykonawca. Co za problem podpytać o warunki techniczne? Dla jednej osoby na pewno się to nie opłaca, ale dla takiego osiedla już na pewno. Przy obecnej infrastrukturze spokojnie da się obsłużyć net na poziomie 10-20 MBit. Do tego telefon po kabelku i Orange TV (tu jednak potrzebna jest dodatkowo antena sat). Taki pakieto można mieć za ok 100 zł/miesiąc
Sprawdzałem wczoraj, na goździkowej jest LTE na 1-2 kreski stojąc na drodze z telefonem w ręku, niżej pisałem jaka prędkość.
Montując modem na piętrze przy oknie albo jeszcze lepiej z jakąś anteną panelową (nie badyl za 20zł bo one nie działają wcale) podłączoną do modemu a modem do routera z USB rozsyłasz sobie internet po wifi w domu a modem jest tam gdzie najlepszy zasięg. Ja tak mam w planach dlatego sprawdzałem czy jest LTE i jest, zanim dokopie się volta trzeba działać jakimś bezprzewodem niestety.
Montując modem na piętrze przy oknie albo jeszcze lepiej z jakąś anteną panelową (nie badyl za 20zł bo one nie działają wcale) podłączoną do modemu a modem do routera z USB rozsyłasz sobie internet po wifi w domu a modem jest tam gdzie najlepszy zasięg. Ja tak mam w planach dlatego sprawdzałem czy jest LTE i jest, zanim dokopie się volta trzeba działać jakimś bezprzewodem niestety.
Na Goździkowej to jak dobrze się orientuje masz do Amelka najblżej http://www.amelek.net/. Co do LTE to ja mam play na karte, na Brzozowym Zagajniku na modemie huawei 3272 bez anteny to bylo 6 Mb download 10 Mb upload, sygnal ok 50%. Z antena http://www.cybertech.com.pl/p130,antena-dualna-lte-4g-15dbi-do-huawei-e3272-e3372-mimo.html jest duzo lepiej sygnal to 90% a predkosci x2
tak radiówka mam to juz z 4 lata i jest naprawde ok...wiem że kabel lepszy ale Volta w najlepszym razie wchodzi na osiedla a w boczne od Pszennej to nie chce bo za mało ludzi jest chetnych... zawsze możesz zadzwonić do Amelka na pewno ma opcje żeby wypróbować :) ja nie liczyłem że po przeprowadzce do Banina bede mógł grac w BF a tu miłe zaskoczenie :)
@elemenTH:
U mnie przed chwilą:
ping słabiutki: 103 ms!
DL: 3,86 Mb/S
UL: 1,51 Mb/S
Drugi pomiar:
ping 32 ms
DL: 5,43 Mb/s
UL: 1,84 Mb/s
Równocześnie działają jeszcze 2 komputery + 1 tlf, wynik jest więc trochę zakłamany.
To był speedtest.pl. Speedtest.net - wyniki podobne.
Jak pisałem: net, mail, yt, skype działają OK. Skype czasami świruje (połączenia z zagranicą), ale zdarzało mu się to również na łączu o dużej prędkości z UPC w Gdyni. Pliki da się ściągać, trzeba jednak trochę cierpliwości.
Dopóki Volta ma nas w poważaniu, nie widzę lepszej alternatywy.
UWAGA: Amelek jest wyczulony na duże ilości pobieranych danych. Po kompletnym padzie komputera odtwarzałem dużo danych z zewnętrznego serwera - szybko otrzymałem ostrzeżenie, że co prawda nie ma limitu, ale jednak jest i mam się opamiętać :D
U mnie przed chwilą:
ping słabiutki: 103 ms!
DL: 3,86 Mb/S
UL: 1,51 Mb/S
Drugi pomiar:
ping 32 ms
DL: 5,43 Mb/s
UL: 1,84 Mb/s
Równocześnie działają jeszcze 2 komputery + 1 tlf, wynik jest więc trochę zakłamany.
To był speedtest.pl. Speedtest.net - wyniki podobne.
Jak pisałem: net, mail, yt, skype działają OK. Skype czasami świruje (połączenia z zagranicą), ale zdarzało mu się to również na łączu o dużej prędkości z UPC w Gdyni. Pliki da się ściągać, trzeba jednak trochę cierpliwości.
Dopóki Volta ma nas w poważaniu, nie widzę lepszej alternatywy.
UWAGA: Amelek jest wyczulony na duże ilości pobieranych danych. Po kompletnym padzie komputera odtwarzałem dużo danych z zewnętrznego serwera - szybko otrzymałem ostrzeżenie, że co prawda nie ma limitu, ale jednak jest i mam się opamiętać :D
Z Voltą to jest ciężka rozmowa. Mają łącza dwie ulice ode mnie ale żeby się określili kiedy u mnie będą mogli się podłączyć to sami nie wiedzą. Może za pół roku, może za rok a może wcale. Słabych mają przedstawicieli. Zero jakiegoś konkretnego podejścia do klienta. Znudziło mi się czekać i wybrałem Orange
Rewelacji nie ma , ale spróbuj.
http://jmt.pl/oferta.html
http://jmt.pl/oferta.html
Dzisiaj dotarł do mnie modem LTE Huawei E3372 więc zrobiłem na szybko test. Na Goździkowej zasięg LTE w budynku 1-2 kreski transfery ściąganie 5 Mb/s wysyłanie 1 Mb/s ping 80ms. Sieć PLUS. W najbliższym czasie zamierzam jeszcze przetestować T-Mobile oraz PLAY. Czekam także na antenę zewnętrzną:
http://www.cybertech.com.pl/p130,antena-dualna-lte-4g-15dbi-do-huawei-e3272-e3372-mimo.html
Jak dojedzie dam znać jak się poprawił transfer.
http://www.cybertech.com.pl/p130,antena-dualna-lte-4g-15dbi-do-huawei-e3272-e3372-mimo.html
Jak dojedzie dam znać jak się poprawił transfer.
Ponieważ też byłam bardzo zainteresowana podłączeniem Volty napisałam do nich e-mail w tej sprawie i jak się okazuje, nie będą świadczyć usług w rejonie Osiedla Familijnego, więc z przykrością stwierdzam, że i obecni i przyszli mieszkańcy będą pewnie jeszcze długo skazani na jakieś mobilne/radiowe dziadostwa.
Ok, to daj znać co się dowiesz, ale obawiam się, że przez telefon powiedzą wszystko, bo czekając na nich nie pójdziesz do konkurencji. Mam nadzieję, że Pani z którą pisałam się myliła, aczkolwiek z historii Przekazywań mejla wynika, że przeszło to przez szereg osób z biura głównego i końcowa informacja była taka, a nie inna.
Nadzieja jest matką głupich, więc skoro ktoś dał nadzieję to czemu jej nie skonfrontować z rzeczywistością? Poza tym wiem, że każdy, na każdym zadupiu chciałby mieć lepszy internet - więc skoro istnieją szanse i możliwości to czemu z nich nie skorzystać? Kiedyś ludzie nie znali ognia ani koła i też jakoś sobie radzili, taka natura homo sapiens by kombinować w celu polepszania życia - więc zamiast wyśmiewać tych co mają w sobie choć cień walki i nadziei lepiej idź dziękować przodkom, że nie musisz już wyruszać codziennie na polowanie.
Sciagnijcie wave do banina.
Popytajcie, poczytajcie, jak to działa w bojanie, koleczkowie.
Zbierze się kilka czy kilkanaście chętnych osób to i w baninie zaczną świadczyć swoje usługi.
http://www.wave.com.pl
Popytajcie, poczytajcie, jak to działa w bojanie, koleczkowie.
Zbierze się kilka czy kilkanaście chętnych osób to i w baninie zaczną świadczyć swoje usługi.
To mam coś takiego w telefonie lecz nigdy nie uważałam, że mam internet bez limitu, gdyż zwalnia w najmniej oczekiwanym momencie - za żadne skarby nie chciałabym tego ustrojstwa do korzystania na co dzień. Pisałam do przedstawiciela Wave w sprawie usług kablowych, a nie radiowych i oto co m.in. odpisał:
~Bardzo proszę o informację, ile zainteresowanych osób może Pani "zebrać". Wtedy będę mógł przedstawić kosztorys realizacji przyłącza~
~Bardzo proszę o informację, ile zainteresowanych osób może Pani "zebrać". Wtedy będę mógł przedstawić kosztorys realizacji przyłącza~
no to nieźle, też mam CP, z anteną na dachu, testowałam w sobotę i miałam:
download-8,5 Mb/s
upload-4,75Mb.
ping - 74ms
Byłam na linii z konsultantem, bo reklamowałam kiepski internet, to usłyszałam, że przecież jest nieźle, a dostarczają drogą radiową a nie po kablu przecież, więc wszystko jest OK...
download-8,5 Mb/s
upload-4,75Mb.
ping - 74ms
Byłam na linii z konsultantem, bo reklamowałam kiepski internet, to usłyszałam, że przecież jest nieźle, a dostarczają drogą radiową a nie po kablu przecież, więc wszystko jest OK...
Po IP widzę że mój Klient - proszę o kontakt, a zobaczymy co się da zrobić. Rzadko zaglądam na forum - m.in. dlatego, że intensywnie pracuję nad coraz lepszym Internetem. Nie piszę o zbyt wielu szczegółach (konkurencja też czyta) - ale zapewniam, że nie stoję w miejscu. Co do cen to pamiętajcie, że skądś trzeba też mieć na inwestycje - wojna cenowa prowadzi do tego, że wygrywa ten kto ma najlepszy kredyt w banku i może najdłużej dopłacać. A jak lokalne sklepy padną, to i Biedronka podrożeje... Nie wykluczam nawet jakiejś współpracy z lokalną konkurencją, by nie dać się tej większej - oczywiście jeśli konkurencja zechce rozmawiać o współpracy. Orange i T-Mobile niby konkurencja a też współpracują (np. stawiają wspólne maszty), bo im się to opłaca.
Familijne jest bardzo blisko mnie, światłowodem też się można do mnie podłączyć - tylko potrzebna firma która w rozsądnej cenie załatwi formalności i zakopie kawał rury, jak już będzie rura w ziemi to chętnie kupię światłowód i wciągnę, sam niestety nie mam mocy przerobowych by się tym zająć, ale może ktoś zna chętną firmę za rozsądną cenę?
Moja sieć zaczęła się 11 lat temu od kilku sąsiadów którzy też nie chcieli radia, więc sami zakopali kable i te kable działają do dziś (poza jednym, po uszkodzeniu niedawno wymienionym na światłowód) i śmiga w nich gigabit. Zamiast czekać na kablówkę jak na zbawienie, albo szukać innych radiówek z daleka (by dzięki kolejnemu nadajnikowi, w paśmie 5 GHz było jeszcze ciaśniej), pomóżcie.
Co do limitów - wszystko tak naprawdę ma limity, Internet to medium jak każde inne i nikt nie ma cudownej infrastruktury o nieskończenie wielkiej wydajności, więc to co jest staram się jakoś sprawiedliwie dzielić. A kto zużywa więcej, niech i więcej płaci bym miał za co rozbudowywać infrastrukturę - a robię wszystko z własnych środków, bez dotacji i kredytów. A bez inwestycji, w końcu "samo się zlimituje".
Wymagającego i płacącego klienta (czy nawet cała szeregówkę) mogę też podłączyć radiolinią w paśmie licencjonowanym z gwarancją SLA. Sprzęt typu "powiesić i zapomnieć", ale niestety za kilkanaście tysięcy.
Dlaczego nie ma oferty za 50 zł miesięcznie bez limitów np. wody, do 10 litrów na minutę - albo energii, do 1 kW mocy? Przypuszczam, że wtedy mało kto by zakręcał/wyłączał - i w końcu by zabrakło. Tu jest podobnie, a ruchu coraz więcej. Prawdziwe bez limitów gwarantowane symetryczne to np. ja kupuję, ale za kilka tysięcy PLN miesięcznie.
Dlatego od niedawna na pytanie "po ile internet" odpowiadam pytaniem "a ile GB miesięcznie". Limitów takich że po przekroczeniu przestaje działać (czy zwalnia do 32 kb/s) nie mam - nie chcę Klientom (dzięki którym utrzymuję siebie i rodzinę) ograniczać prędkości by robić im na złość, po prostu staram się utrzymać dobrą jakość dla wszystkich.
pozdrawiam
Marek Michałkiewicz
Moja sieć zaczęła się 11 lat temu od kilku sąsiadów którzy też nie chcieli radia, więc sami zakopali kable i te kable działają do dziś (poza jednym, po uszkodzeniu niedawno wymienionym na światłowód) i śmiga w nich gigabit. Zamiast czekać na kablówkę jak na zbawienie, albo szukać innych radiówek z daleka (by dzięki kolejnemu nadajnikowi, w paśmie 5 GHz było jeszcze ciaśniej), pomóżcie.
Co do limitów - wszystko tak naprawdę ma limity, Internet to medium jak każde inne i nikt nie ma cudownej infrastruktury o nieskończenie wielkiej wydajności, więc to co jest staram się jakoś sprawiedliwie dzielić. A kto zużywa więcej, niech i więcej płaci bym miał za co rozbudowywać infrastrukturę - a robię wszystko z własnych środków, bez dotacji i kredytów. A bez inwestycji, w końcu "samo się zlimituje".
Wymagającego i płacącego klienta (czy nawet cała szeregówkę) mogę też podłączyć radiolinią w paśmie licencjonowanym z gwarancją SLA. Sprzęt typu "powiesić i zapomnieć", ale niestety za kilkanaście tysięcy.
Dlaczego nie ma oferty za 50 zł miesięcznie bez limitów np. wody, do 10 litrów na minutę - albo energii, do 1 kW mocy? Przypuszczam, że wtedy mało kto by zakręcał/wyłączał - i w końcu by zabrakło. Tu jest podobnie, a ruchu coraz więcej. Prawdziwe bez limitów gwarantowane symetryczne to np. ja kupuję, ale za kilka tysięcy PLN miesięcznie.
Dlatego od niedawna na pytanie "po ile internet" odpowiadam pytaniem "a ile GB miesięcznie". Limitów takich że po przekroczeniu przestaje działać (czy zwalnia do 32 kb/s) nie mam - nie chcę Klientom (dzięki którym utrzymuję siebie i rodzinę) ograniczać prędkości by robić im na złość, po prostu staram się utrzymać dobrą jakość dla wszystkich.
pozdrawiam
Marek Michałkiewicz
Albo dobra, promocja dla czekających - od dzisiaj Familijne u mnie bez limitów :)))
Warunek - dogadajcie się na zbiorczą instalację w całej szeregówce. Nie muszą od razu wszyscy zacząć korzystać (uwiązani umowami LTE itp.), wystarczy kilka osób - ale byłoby dobrze móc od razu do wszystkich doprowadzić kable, by mieli taką możliwość później (lub wcześniej, jak "nielimitowane" LTE się zlimituje - pamiętajmy że LTE to też radio i nawet Solorz nie zmieni fizyki).
W standardzie stały publiczny adres IPv4 (który gdzie indziej kosztuje dodatkowo) i wkrótce również dużo adresów IPv6. Telefon też da się zrobić - VoIP od dowolnie wybranego dostawcy. Nie mam jedynie TV, pozostaje DVB-T lub satelita Jedno radio na całą szeregówkę łatwiej wymienić na coś lepszego, jak będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam i zapraszam.
Warunek - dogadajcie się na zbiorczą instalację w całej szeregówce. Nie muszą od razu wszyscy zacząć korzystać (uwiązani umowami LTE itp.), wystarczy kilka osób - ale byłoby dobrze móc od razu do wszystkich doprowadzić kable, by mieli taką możliwość później (lub wcześniej, jak "nielimitowane" LTE się zlimituje - pamiętajmy że LTE to też radio i nawet Solorz nie zmieni fizyki).
W standardzie stały publiczny adres IPv4 (który gdzie indziej kosztuje dodatkowo) i wkrótce również dużo adresów IPv6. Telefon też da się zrobić - VoIP od dowolnie wybranego dostawcy. Nie mam jedynie TV, pozostaje DVB-T lub satelita Jedno radio na całą szeregówkę łatwiej wymienić na coś lepszego, jak będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam i zapraszam.
Powtarzający się post - mam amelka i jestem zadowolony. Jak chcesz chłopie reklamy wykup sobie. A co do jakości to odradzam ze względu na ograniczniki prędkości na niektóre porty np yt. Tam chodzi o kasę ze by ludziska nie ssali za wiele, no i problemy popołudniami kiedy wszyscy siedzą . Sam miałem, zrezygnowałem bo było coraz gorzej . Żeby nie reklamować sprawdź jaki masz nadajnik sieci komórkowej najbliżej - i kup lte - Ja jestem mega zadowolony z T...
Stefano.....ale ja naprawde mam Amelka :) i jest si, oczywiście nie jest to tak jak po kablu ale jesli gram po sieci i ping jest niewyczówalny to ja jestem zadowolony......pamietam ze bodaj w 2011-2012 chodiła telekomunikacja i podpisywalismy ankiety czy jak położą za darmo kabel to się podłączymy i nie mówie tu tylko o osiedlach -których wtedy było dużżżżżo mniej. Wszyscy oczywiście chcieli ale od tamtego czasu temat chyba umarł
http://gsmonline.pl/artykuly/play-roaming-tmobile-blokada-orange
Czytaj LAMERSIE, zanim kogoś objedziesz ( czy to modem , czy telefon ustawiasz dla play z jakiej dozwolonej sieci ma pobierać T mobile ma największy zasięg ...
Czytaj LAMERSIE, zanim kogoś objedziesz ( czy to modem , czy telefon ustawiasz dla play z jakiej dozwolonej sieci ma pobierać T mobile ma największy zasięg ...
Lamusie nie lamersie to raz po drugie karty sim internetowe działają tylko i wyłącznie po nadajnikach play, karty do dzwonienia czyli nie te stricte internetowe działają na roamingu ale jest dużo drożej i w sieci innej niż macierzysta zawsze jesteś kolejkowany na koniec więc podłączasz się ostatni, priorytet mają sieci własne operatorów innych niż play. Na roamingu często ciężko mms wysłać a Ty chcesz z internetu korzystać? Zrób sobie testy smartfonem podłączony do roamingu to zobaczysz.
odpowiem ci jeszcze raz, i ostatni znawco !!! Mam modem lte T-M... niesie wi=fi na caøy dom, oraz modem osobny do laptopa LTE Pla... ten drugi bardzo pracował, wręcz nie dostatecznie - mała korekta w ustawieniach programu kontrolującego modem / ( funkcja z jaką siecią ma się łączyć) ustawiłem na t-m... i lata jak F1 B A S T A
kłam dalej:
Cytat ze strony operatora "Wyjątek stanowi oferta Play Internet, której roaming krajowy nie dotyczy."
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/roaming/roaming-krajowy/
Cytat ze strony operatora "Wyjątek stanowi oferta Play Internet, której roaming krajowy nie dotyczy."
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/roaming/roaming-krajowy/
Aby internet działał w roamingu krajowym, trzeba włączyć w telefonie Dane w roamingu. Podobnie jest z wiadomościami MMS. Aby odbierać automatycznie MMS-y będąc zalogowanym do innej sieci krajowej niż Play, trzeba włączyć w telefonie Autoodbieranie w roamingu. Zazwyczaj opcje Dane w roamingu i Autoodbieranie w roamingu dotyczą zarówno roamingu krajowego jak i międzynarodowego. W kraju, po włączeniu tych funkcji, możesz swobodnie korzystać z internetu bez dodatkowych kosztów. Natomiast poza granicami Polski korzystanie z internetu jest dodatkowo płatne (wg cennika Twojej oferty).
To samo robi się w modemie :D
tekst na str play
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/zasieg-czterech-sieci-pytania/zasieg-czterech-sieci-pytania.html
PA @ frędzlu i przestań ludzi wprowadzać w błąd , jeśli czegoś nie umiesz zrobić, nie znaczy że sie nie da !
To samo robi się w modemie :D
tekst na str play
http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/zasieg-czterech-sieci-pytania/zasieg-czterech-sieci-pytania.html
PA @ frędzlu i przestań ludzi wprowadzać w błąd , jeśli czegoś nie umiesz zrobić, nie znaczy że sie nie da !
rency opadajo...
cytat ze strony play:
"Czy Play Internet będzie działał na zasięgu partnerów roamingowych?
Nie, Play Internet będzie działał tak samo jak do tej pory, jedynie na własnej infrastrukturze P4."
Żeby było śmieszniej z linku, który podał ten cały ddd czyli:
cytat ze strony play:
"Czy Play Internet będzie działał na zasięgu partnerów roamingowych?
Nie, Play Internet będzie działał tak samo jak do tej pory, jedynie na własnej infrastrukturze P4."
Żeby było śmieszniej z linku, który podał ten cały ddd czyli:
Jeśli telefon ustawiony jest w trybie automatycznym, to w przypadku braku zasięgu sieci Play telefon przełączy się do innego operatora, partnera Play, którego zasięg jest najlepszy w danej lokalizacji, w odpowiednio wybranej kolejności. Obecnie, mamy już ok. 70% Polaków w zasięgu LTE i 89% w zasięgu HSPA+. Najczęściej skorzystasz z roamingu krajowego na terenach podmiejskich
To samo tyczy modemu człowieku daj sobie luz pisze jak byk hspa ti internet lte to też internet , brak sieci to brak sieci, a play przełącza się na innego operatora cytat ze strony play . Pamiętaj ze play internet to co innego niż play LTE na kartę, lub w abonamencie !! nie myl tych dwóch. Wskazałeś play internet - a 95 proc ludzi ma net w pakiecie lub free. Taki działą w roamingu, tyczy to też play LTE, to nie to samo co opcja play internet !
To samo tyczy modemu człowieku daj sobie luz pisze jak byk hspa ti internet lte to też internet , brak sieci to brak sieci, a play przełącza się na innego operatora cytat ze strony play . Pamiętaj ze play internet to co innego niż play LTE na kartę, lub w abonamencie !! nie myl tych dwóch. Wskazałeś play internet - a 95 proc ludzi ma net w pakiecie lub free. Taki działą w roamingu, tyczy to też play LTE, to nie to samo co opcja play internet !
To nie podpiszesz chyba że mieszkasz na rogu Pszennej.
Poniżej info od VOLTY.
"niestety na chwilę obecną nie ma możliwości podłączenia usług.
zwlekałem z odpowiedzią, ponieważ chodziły słuchy że developer wykonał przyłącza do domów na waszym osiedlu. Jednak wychodzi na to że tych przyłączy nie wykonał.
Jako że Banino nie jest niestety w naszym projekcie dofinansowanym przez UE to koszty podłączenia są indywidualnie wyliczane dla kązdego z klientów.
Na chwilę obecną nie przewidujemy rozbudowy sieci w tym kierunku, jednak nie wykluczamy tego całkowicie.
Kabel idzie ulica pszenna, klientów którzy mieszkają na pszennej bądź przy pszennej (róg z Goździkową), podłączamy bez przeszkód."
Poniżej info od VOLTY.
"niestety na chwilę obecną nie ma możliwości podłączenia usług.
zwlekałem z odpowiedzią, ponieważ chodziły słuchy że developer wykonał przyłącza do domów na waszym osiedlu. Jednak wychodzi na to że tych przyłączy nie wykonał.
Jako że Banino nie jest niestety w naszym projekcie dofinansowanym przez UE to koszty podłączenia są indywidualnie wyliczane dla kązdego z klientów.
Na chwilę obecną nie przewidujemy rozbudowy sieci w tym kierunku, jednak nie wykluczamy tego całkowicie.
Kabel idzie ulica pszenna, klientów którzy mieszkają na pszennej bądź przy pszennej (róg z Goździkową), podłączamy bez przeszkód."
Dziś dostałam emaila z Volty że na ulicy Pszennej nie świadczą usług...
Wiecie może skąd mogę na Pszennej wziąć telefon stacjonarny? Bo zasięg z Orange a raczej jego brak wykańcza mnie nerwowo - prowadzę firmę i niedługo będę mogła ją zamknąć przez brak połączenia - nikt nie może się do nie dodzwonić, żeby porozmawiać wychodzę przed dom - tragedia...
Wiecie może skąd mogę na Pszennej wziąć telefon stacjonarny? Bo zasięg z Orange a raczej jego brak wykańcza mnie nerwowo - prowadzę firmę i niedługo będę mogła ją zamknąć przez brak połączenia - nikt nie może się do nie dodzwonić, żeby porozmawiać wychodzę przed dom - tragedia...
Ja mieszkam na Saturna od 2 tygodni, Internet Radiowy ( jest 3 dostawców na razie testuje jednego i nie ma tragedii ale nie jest to to co po kablu niestety). Telewizje na razie naziemną tylko, wybór jest chyba tylko miedzy cyfrowym polsatem a NC+, na razie nie zdecydowałem się na żadną (umowa na 2 lata mnie skutecznie odstrasza)... Niestety o czymkolwiek po kablu można chyba zapomnieć w najbliższym czasie, obdzwoniłem pare firm, nikt tu kabli nie ciągnie i na razie chyba nie ma w planach niestety :( Ale jak się pojawi jakieś światełko w tunelu to bardzo proszę o kontakt.
~Mat jak po testach radiówek kogo wybrałeś? ja od kwietnia będę na Sezamkowej, zaraz za Satirna, kto tam ma najlepszy zasięg z radiówek?
telefon mam w Tmobile i problem z zasięgiem w domu, więc domyślam się, że LTE wcale nie ma, a Orange przepchany nie cha podłączyć neostrady,
jakie są kanały telewizji naziemnej?
telefon mam w Tmobile i problem z zasięgiem w domu, więc domyślam się, że LTE wcale nie ma, a Orange przepchany nie cha podłączyć neostrady,
jakie są kanały telewizji naziemnej?
Mamy w zasięgu większość Banina - od ul. Lotniczej na południe.
Północna część w niedalekiej przyszłości.
Na wszystkie pytania najszybciej odpowiemy drogą mailową ( formularz na stronie )
Mamy w zasięgu większość Banina - od ul. Lotniczej na południe.
Północna część w niedalekiej przyszłości.
Na wszystkie pytania najszybciej odpowiemy drogą mailową ( formularz na stronie )