Odpowiadasz na:

Re: Kącik kulinarny cz. II

Świąteczny bożonarodzeniowy kurczak korzenny.

Całego kurczaka układamy w brytfance i grubo oprószamy kolorowym pieprzem, goździkami, anyżem, kardamonem, startą skórką z cytryny i... rozwiń

Świąteczny bożonarodzeniowy kurczak korzenny.

Całego kurczaka układamy w brytfance i grubo oprószamy kolorowym pieprzem, goździkami, anyżem, kardamonem, startą skórką z cytryny i limony. Dodajemy pokaźną szklaneczkę whiskey, dwie szklanki białego wina, odrobinę białej wódki, pół szklanki ginu, butelkę piwa i szklankę coli. Do smaku cukrzymy i całość delikatnie mieszamy. Doprawiamy szklaneczką spirytusu oraz sokiem z owoców cytrusowych (cytryna, limona, pomarańcza). Dodajemy parę listków świeżej mięty albo półtorej łyżeczki suszonej. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie kurczaka wywalamy, bo jest do niczego, ale sos... ten sos.... omnomnom.

zobacz wątek
9 lat temu
~Manson the Forester

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry