Widok
Poniżej charakterystyka kandydata pis. jak wygląda "nie uwikłanie w uklady" tej postaci PiS. https://oko.press/plazynski-zapowiada-walke-z-gdanskim-ukladem-ale-kiepsko-pasuje-do-roli-jedynego-sprawiedliwego/
Czy uważam że pan Płażyński ma miastu Gdańsk do zaproponowania cokolwiek poza znanym nazwiskiem? Raczej nie.
Czy uważam że pan Adamowicz po tych wszystkich latach, kiedy jego rządy na kolana nie rzucały ma miastu Gdańsk do zaproponowania cokolwiek? Zdecydowanie nie.
Czy w drugiej turze wyborów na prezydenta miasta mam swojego kandydata? Zdecydowanie nie.
Czy jest sens głosować znowu nie na kogoś a raczej przeciw komuś?
Czy uważam że pan Adamowicz po tych wszystkich latach, kiedy jego rządy na kolana nie rzucały ma miastu Gdańsk do zaproponowania cokolwiek? Zdecydowanie nie.
Czy w drugiej turze wyborów na prezydenta miasta mam swojego kandydata? Zdecydowanie nie.
Czy jest sens głosować znowu nie na kogoś a raczej przeciw komuś?
smutne jest to,ze tak stary i piekny grod,jakim jest moje kochane miasto
zarzadzany jest od lat skorumpowanym srodowiskiem,uwiklanym w developerskie machinacje
ludziom wydaje sie,ze jest tak duzo zrobione ale nie wiedza jakim kosztem
jest to,co zostało zrobione
ile pieniedzy wyciagnieto na boku do kieszeni tego ukladu
ize decyzje inwestycyjne nie były czesto czystym pragmatyzmem kierowane
tylko po primo checia zysku całej tej mafii
na coz tu przyklady? niektorym i dowody nie przemowia
w wyobrazni takze zabraknie miejsca na mozliwosc lepszego zagospodarowania w miescie
bo jesli ktos postawił sobie twierdzenie ,ze to najlepsza z najlepszych opcji
pocieszeniem jest tylko to ,ze gorzej jest w Warszawie
złe ujecie.....- pocieszenie,wszak to stolica
zarzadzany jest od lat skorumpowanym srodowiskiem,uwiklanym w developerskie machinacje
ludziom wydaje sie,ze jest tak duzo zrobione ale nie wiedza jakim kosztem
jest to,co zostało zrobione
ile pieniedzy wyciagnieto na boku do kieszeni tego ukladu
ize decyzje inwestycyjne nie były czesto czystym pragmatyzmem kierowane
tylko po primo checia zysku całej tej mafii
na coz tu przyklady? niektorym i dowody nie przemowia
w wyobrazni takze zabraknie miejsca na mozliwosc lepszego zagospodarowania w miescie
bo jesli ktos postawił sobie twierdzenie ,ze to najlepsza z najlepszych opcji
pocieszeniem jest tylko to ,ze gorzej jest w Warszawie
złe ujecie.....- pocieszenie,wszak to stolica
> Czy jest sens głosować znowu nie na kogoś a raczej przeciw komuś?
Wg mnie: jest.
Nawet jeśli Płążyński nie ma ciekawej oferty, jest szansa na przewietrzenie miasta. Rozbicie siatki układów i zależności, okrzepłych przez lata zasiadania budynia na prezydenckim stolcu i w radach nadzorczych spółek miejskich.
Wg mnie: jest.
Nawet jeśli Płążyński nie ma ciekawej oferty, jest szansa na przewietrzenie miasta. Rozbicie siatki układów i zależności, okrzepłych przez lata zasiadania budynia na prezydenckim stolcu i w radach nadzorczych spółek miejskich.
Prosty, najdoskonalszy test na przyzwoitość:
Jesteś przyzwoity, głosujesz na przyzwoitych ludzi.
Daje jasność, bo tu się nie da wyłgać.
Widzę, że niektórzy zapominają na czym polega prawdziwy wybór:
głosuję za przyzwoitym facetem, za przyzwoitą ofertą i nadzieją na przyzwoitą przyszłość.
głosuję jednocześnie przeciwko nieprzyzwoitości i tej nieprzyzwoitości rozlicznym objawom.
Prognozy są zwykle obarczone nieprzewidywalnością, ale lepsze są prognozy opowiadające się za przyzwoitą przyszłością niż prognozy zapowiadajace nieprzyzwoitą przyszłość.
Jesteś przyzwoity, głosujesz na przyzwoitych ludzi.
Daje jasność, bo tu się nie da wyłgać.
Widzę, że niektórzy zapominają na czym polega prawdziwy wybór:
głosuję za przyzwoitym facetem, za przyzwoitą ofertą i nadzieją na przyzwoitą przyszłość.
głosuję jednocześnie przeciwko nieprzyzwoitości i tej nieprzyzwoitości rozlicznym objawom.
Prognozy są zwykle obarczone nieprzewidywalnością, ale lepsze są prognozy opowiadające się za przyzwoitą przyszłością niż prognozy zapowiadajace nieprzyzwoitą przyszłość.