Widok

Kafle imitujące drewno

Zaczęłam remont mieszkania, kupiliśmy je w opłakanym stanie i zaczynamy wszystko od zera. Chcemy wyłożyć spory przedpokój oraz kuchnię w kaflach, które imitują drewno coś w tym stylu - http://monikagibes.files.wordpress.com/2011/07/xilema-larice.jpg

Ktoś może się orientuje gdzie w Trójmieście jest ich największy wybór i konkurencyjna cena? Niestety to nasz pierwszy remont w życiu i jesteśmy trochę zieloni :) Nie wiem czy lepiej markety, net czy moze jakieś małe sklepiki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w skelach na pewno będą lepsze, tzn do marketów idą "inne" gatunki ;) np. różnice w mm między kaflami, "łuki" zamiast prostych brzegów, niby nic nie widać bo to mm, ale... wszytsko zalezy jakie kto ma oko :P
image image

Ja proponuję wybrac się do sklepu, pochodzic popatrzec co się Wam podoba a później zapisać symbol kafli i zamawiac przez internet.
Będziesz miała pewność że otrzymasz to co widziałas w sklepie :) a ceny bardzo konkurencyjne.mam u siebie zrobiony cały dół domu( w sensie salon+kuchnia+korytarz) bardzo praktyczne, świetnie to wyglada, wybrałam w sklepie, zamówiłam przez neta cena?-30% ceny sklepowej
Maja a na allegro czy gdzie? Ceneo też ogarnia kafle :)?
Kasiu, allegro nie polecam gdyż wybór mają słaby(bynajmniej kiedy ja szukałam tych konkretnych płytek) ceneo jak najbardziej masz pokazane różnice w cenach wybierasz w najtańczym sklepie, dowóz czesto jest bezpłatny.
tylko musisz wiedzieć konkretnie czego szukasz :) symbol, nazwę :)
powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To coś w stylu boazerii chcecie?
My kupiliśmy kafle drewnopodobne w AGENIE, fakt,że cenami tam nie rozpieszczają, ale znalazłam piękne "deski" za stosunkowo niewygórowana cenę - 125zł/m2 deski wyszły bardzo naturalnie, mają piękny kolor. Wzięliśmy TREVERK HOME FAGGIO
Cała seria treverk home kosztuje125zł/m2, jest sporo kolorków i w czym wybierać.
Uważam, że są dużo ładniejsze niz np w ofercie Paradyża.
Dziękuję za porady, w końcu wybraliśmy Siena Marrone 15,5x62 - Perugia w necie 42zł za metr czy jakoś tak. Wyszły obłędnie :)
Od jakiegoś czasu rozglądamy się z mężem za gresem imitującym drewno i bardzo podoba nam się Siena Marrone 15,5x62 - Perugia. Niestety "słyszymy" różne opinie na temat jakości tych płytek, dokładnie chodzi o nietrzymanie wymiarów i łukowatość. Jakie jest Wasze doświadczenie i opinia w tym temacie? Czy Wasze płytki układał fachowiec, czy robiliście to we własnym zakresie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Teraz juz produkują takie płytki, żę trudno odroznic te płytki od prawdziwych desek.

Z reszta zobacz te aranzacje z Płytkami Marazzi Treverkhome.
http://www.kolorymeksyku.pl/blog/marazzi-treverkhome/
Czy byłabys w stanie stwierdzić, ze to są gresy, a nie deski?
Polecam rozejrzeć się na tym sklepie internetowym: https://viverto.pl/plytki_imitujace_drewno,136,0.html . Jest tam duży wybór w rozsądnych cenach. Widziałam efekt u koleżanki w salonie i jest imponujący gdyż kafle są praktyczne a drewniane wzornictwo "ociepla: wnętrze.
Ktoś odkopał stary wątek, żeby reklamę wrzucić
To przy okazji i ja się zareklamuję :D
Nie chodzi o sprzedaż czegokolwiek, ale o pomysł, jak poradzić sobie z nierównymi płytkami
http://forum.trojmiasto.pl/Maly-patent-na-plytki-t641530,1,305.html

Już kilka osób się "nabrało", że to panele są. Musiały dotknąć, żeby stwierdzić, że jednak ceramika.
Za równe się wydają :D

Inne tematy z forum Remont - porady

Remont ścian- PROSZĘ O PORADĘ (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie. Jestem studentką i planuję remont pokoju w akademiku. Chciałam Państwa zapytać...

Jakie schody? - co polecacie (63 odpowiedzi)

Pewnie wielu mieszkańców nowych domów w Baninie miało dylemat i pytanie dotyczące schodów...

Jaka podłoga do mieszkania? (58 odpowiedzi)

Kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim. Zastanawiamy się jaką podłogę wybrać. Opcji jest...

do góry