Widok
Kamerata
Lokalizacja jest dogodna dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas: w pobliżu jest wiele terenów zielonych (w tym rezerwat przyrody "Kacze Łęgi") oraz ośrodków sportowych. Istniejąca infrastruktura dzielnicy zapewnia komfort codziennego życia: w okolicy znajdują się przystanki autobusowe oraz trolejbusowe zapewniające dojazd do Sopotu oraz Gdyni, sklepy, centra handlowe, szkoły oraz przychodnie lekarskie.
Bliskość głównych arterii komunikacyjnych oraz dogodna lokalizacja osiedla sprawia, ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Osiedle "Przy wytwórni SMOGU"
Potencjalnych klientów proszę aby przejechali się na wzgórze w rejon budowy osiedla i spojrzeli w dół na dym wydobywający się z setek kominów starych domków jednorodzinnych położonych wokół oraz w dolinie pod osiedlem...Developer powinien zmienić nazwę z "Kamerata"na Osiedle "Przy wytwórni SMOGU"
Ja mieszkam obok budowanego osiedla Kamerata, mogę potwierdzić, że problem ze SMOGiem jest bardzo duży. Czekamy, aż miasto Gdynia wprowadzi odpowiednie przepisy zakazujące paleniem węglem w tym obszarze w ciągu kilku lat. Aktualnie w okresie zimowym ciężko jest wyjść na spacer. Normy są przekroczone kilkukrotnie w zakresie pyłów PM10 oraz PM2.5.
Myślę, że powyższy wpis pochodzi od dewelopera. Ze względu na duże zanieczyszczenia powietrza w zimie, w tej części Małego Kacka jest prowadzona akcja mająca na celu próbę zmniejszenia SMOGu. Organizowane są spotkania przez Radę Dzielnicy, jak walczyć z tym zjawiskiem.
Deweloper chcąc sprzedać tutaj mieszkania powinien również czynnie się włączyć w rozwiązanie tego problemu. Jedną z możliwości jest wystąpienie do Urzędu Miasta, aby w przeciągu np 5 lat zakazać palenia węglem w tym rejonie. Ukształtowanie terenu uniemożliwia zimą płynną wymianę powietrza.
Natomiast latem ten rejon jest przepiękny i mieszka się bardzo dobrze :).
Deweloper chcąc sprzedać tutaj mieszkania powinien również czynnie się włączyć w rozwiązanie tego problemu. Jedną z możliwości jest wystąpienie do Urzędu Miasta, aby w przeciągu np 5 lat zakazać palenia węglem w tym rejonie. Ukształtowanie terenu uniemożliwia zimą płynną wymianę powietrza.
Natomiast latem ten rejon jest przepiękny i mieszka się bardzo dobrze :).
Niestety informacje są złe wczoraj dowiedziałem sie że odbiory budowy( nie kluczy) zostają przesunięte o kolejny miesiąc co oznacza tak naprawdę klucze na maj informacje otrzymałem po telefonie do siedziby JW mam nadzieję że to się nie sprawdzi bo w końcu firma która ma wykończyć mój dom zrezygnuje bo to już 3 termin jaki im podaje .Kontakt z deweloperem jest beznadziejny mam pewne doświadczenia z rynkiem pierwotnym i pierwszy raz spotykam się z takim traktowaniem