Widok
Wy się dobrze czujecie? To żart? Nie śmieszny.
Szczerze mówiąc wiem, że można mieć do siebie dystans, ale z pewnych rzeczy się nie żartuje. Sama miałam kamicę nerkową, parę lat temu. Ból niesamowity. Nigdy wcześniej nie doświadczyłam takiego bólu. :( Ostatnio przeczytałam artykuł, że kamica może powracać i nie wiem, co mam robić. Nie chcę przeżywać tego jeszcze raz ...
Szczerze mówiąc wiem, że można mieć do siebie dystans, ale z pewnych rzeczy się nie żartuje. Sama miałam kamicę nerkową, parę lat temu. Ból niesamowity. Nigdy wcześniej nie doświadczyłam takiego bólu. :( Ostatnio przeczytałam artykuł, że kamica może powracać i nie wiem, co mam robić. Nie chcę przeżywać tego jeszcze raz ...
Składasz u nich na stronie zamowienie, nastepnie kontaktuje sie pani i zamawia kuriera po odbior Twojego kamienia. Jesli nie masz kamienia to mozna wyslac im wyniki z dobowej zbiorki moczu. Ja wysylalam kamien. Po okolo 30 dniach dostalam zwrot od dr Jerzego Michajłowskiego - kierownika instytutu z wynikiem. Jest tam opisany skład kamienia, co mogło byc przyczyna kamicy i zalecenia od doktora. Ja akurat dostalam ze musialam zrobic jescze dodatkowe badania i wtedy zalecenia profilaktyki od dr Jerzego. Polecam, bardzo jestem zadowodlona. :)
Jeśli szukasz dobrego urologa polecam https://ranking.abczdrowie.pl/
oprócz urologa polecam skonsultować się z dietetykiem - ale nie byle jakim tylko takim który zna się na temacie - ja z moją kamicą nerkową zgłosilam się do pani dietetyk Beaty Ślebzak-Cebuli, która przygotowała mi indywidualny jadłospis i byłam pod jej stałą opięką - w tym momencie świetny spokój, bóle ustały, kamica znikła (co prawda pani Beata jest z Poznania ale ma konsultacje online przez skype)