Widok

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju?

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez o tym mysle ale nie wiem czy bede umiałła tak zrobic by wygladało fajnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
za telewizorem nie masz kamienia ,wygląda łądnie można to jeszcze fajnie podświetlić,kable chowasz w ścianie w tunelu także jak kiedyś będziesz chciała można spokojnie przeciągnąć
Rozumiem, ze za telewizorem, gdzie będzie uchwyt nie należy kłaść kamienia, tak? Ale uchwyt będzie wtedy bardzo widoczny (kamień koloru ciemnego brązu). Pod telewizorem będzie kamień i co wtedy z przewodami? Piszesz, że w tunelu, czyli? Tunel w ścianie i na to kamień? I w razie potrzeby wyjęcia kabla/włożenia nowego czeka nas kucie kamieni? Podpowiedz coś ;)

Oczywiście kamień będzie podświatlony ;)
jestem wykonawcą i układałem juz kilka scian w kamieniach wiec z mojego doswiadczenia wynika ze niestety kamiec choc jest piekny na scianie to jednak trzeba czesto scierac kurz, ktory masowo sie osadza. dobra rada zagruntujcie cinajmiej 2 krotnie. co do tunelu to najlepiej wpóscic w sciane tunel o przekroju 50/100mm wtedy nie ma problemu z przezuceniem nawed kuklu przewodów. oczywiscie wkówamy go w ściane ;-) na uchyt zostawiamy miejsce bez kamienia. koniecznie dobrze wymierzcie pozniej bedzie kłopot. w razie pytan 505837041 lub na forum pozdr.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję ślicznie za odpowiedź.
Kamień już jest, wygląda rewelacyjnie zwłaszcza wieczorem kiedy jest podświetlony.
Polecam mozaiki marmurowe, parkiety marmurowe i kamienie
elwacyjne firmy MARBELLO. Są bardzo atrakcyjni cenowo i
mają spory wybór. Na ich stronce http://www.marbello.pl jest pełen katalog.
Jednym słowem: DO WYBORU DO KOLORU !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Weronka "wrzuć" zdjęcie jak to wygląda .
Gdzie kupowałaś kamień?
Też bym chciała zobaczyć, fajny pomysł.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/994501_213385605480203_464589133_n.jpg

może lepiej tynk dekoracyjny :)
U nas kamień dekoracyjny idealnie wygląda na ścianie w salonie, kładliśmy nawet sami, więc łatwo i prosto, fachowców nie potrzeba - raczej dobry klej i chęci. A polecam do tego kamień stone master, przyjemny materiał i używaliśmy kleju polecanego przez producenta
Planujemy remont i chyba zdecydujemy się na kamień. Początkowo miała byc cegła, ale o podobno ciężki przeciwnik.... Jak z trwałością tego kamienia? Na stronie widziałam że wybór wzorów jest spory, a poza tym jest bez problemu dostępny w moim sklepie. I poza kamieniem mozna i klej i grunt ich dostać. więc spoko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I teraz 3/4 Polski ma kamień w mieszkaniu na ścianie:-)
I dlatego ja z tego pomysłu zrezygnowałam, kupiliśmy w voxie ścianę dekoracyjną motivo.Fajnie wygląda i nie zbiera kurzu.Bardzo łatwo ją utrzymać w czystości.
Słownik w razie co
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jednak kamień dekoracyjny to kamień dekoracyjny i raczej żadne kafelki go nie zastąpią. Ja proponuje pomyśleć o zakupie kamienia dekoracyjnego zewnętrznego np. coś w tym stylu https://dekoracjewnetrz.eu/Kamien-dekoracyjny-BRICK-NATURAL-Epika-Design jest on na pewno zabezpieczony odpowiednio przed wilgocią skoro ma być stosowany na elewacji domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja proponuję płytki cięte z cegły .materiał naturalny,niczego nie musi naśladować i bardzo ładnie prezentuje się na ścianie. w przypadku zainteresowania podam namiary

Kamień daje we wnętrzach świetny efekt, jestem dużym fanem kamienia. Sami też się oczywiście na niego zdecydowaliśmy, kupowaliśmy w HB-Polska http://hb-polska.pl/kamien-naturalny to hurtownia, więc ceny mają dobre a o to chodzi bo naprawdę piękne kamienie nie sa najtańsze.

Kiepski pomysł.szybko się znudzi, wygląda mało gustownie.

Jeśli jesteś z Trójmiasta - to ten kamień z epiki jest do kupienia w trójmieście - w Gdyni, Testa ul.Hutnicza 19, albo w sklepie epikadesign.pl

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy aranżacji ściany w pokoju z kamieniem dekoracyjnym, szczególnie w kontekście zawieszenia telewizora. Uczestnicy dzielą się doświadczeniami na temat montażu kamienia naturalnego, jego pielęgnacji oraz alternatywnych rozwiązań. Eksperci rekomendują ukrycie przewodów w tunelu ściennym o przekroju 50/100 mm, pozostawienie wolnego miejsca pod uchwyt telewizora oraz dwukrotne zagruntowanie powierzchni. Kamień wymaga regularnego czyszczenia z kurzu, ale przy odpowiednim oświetleniu halogenowym (zamiast LED) tworzy efektowną dekorację. Alternatywy obejmują tynk dekoracyjny, tapety, panele gipsowe, cegłę rozbiórkową i klinkier, które są tańsze, łatwiejsze w montażu i konserwacji. Wybór materiału zależy od preferencji estetycznych, budżetu oraz chęci do utrzymania wnętrza w czystości.
do góry