Widok

Kamienice nad Motławą

Kamienice nad Motławą Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Kamienice nad Motławą to zespół kilku budynków mieszkalnych powstających w centrum Gdańska. Osiedle zlokalizowane jest tuż nad wodami Nowej Motławy oraz blisko terenów zielonych (bastiony).

Budynki architekturą, według zamierzeń inwestora, mają nawiązywać do historycznej zabudowy Gdańska. Najwyższe piętra będą cofnięte względem linii budynku, co ma optycznie obniżyć wysokość zabudowy. Od ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

UWAGA na Góskiego!!!

Świetny deweloper - najpierw sprzedał nam mieszkania, a po 5 latach zmusił do zapłacenia za drogę dojazdową do tych mieszkań...
Warto poczytać:
www.nieborowska.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=172
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Górski jest beznadziejny

Traktuje klientów jak debili - oczywiście dopiero po zakupie mieszkania...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kupiłem mieszkanie właśnie tu, gdyż jest blisko starówki i centrum a jednak wolne od zgiełku jarmarków i zabaw na starówce. Chciałem mieszkać na starówce ale nie chciałem mieć "zapachu kiełbasy". Autor opini dowodzi tym samym, że nie widział inwestycji na własne oczy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczne miejsce!

Kamienice są położone malowniczo nad Motławą. Piękny widok z okien, szczególnie na wyższych kondygnacjach. Miejsce jest ciche i spokojne, jak w małym miasteczku, a jednocześnie od starówki dzieli jedynie kilkanaście minut spaceru. Bardzo ładna architektura, wpisująca się w krajobraz i zabudowę wyspy spichrzów. Jedyny minus lokalizacji to przepiękne, lecz podniszczone kamienice Dolnego Miasta.
Myślę, że nie mogliśmy wybrać lepiej!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

moje wymarzone mieszkanko

mieszkam w zaciszu w centrum miasta, to wydawałoby sie niemożliwe, a jednak :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dolne Miasto będzie kiedyś rewitalizowane. Dożyjemy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cicho jak na wsi

Osiedle polozone w odlegolosci ok. 10 min piesz od dlugiego targu, jednak na uboczu u odosobnione co zapewnia absolutny spokoj i cisze bez jaikegokolwiek zgielku miasta
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

piękna okolica

Nowoczesne mieszkanie,cicha spokojna okolica ,blisko do centrum śródmieścia w okół tereny zielone,polecam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

kamieniczki

centrum ale kameralnie, atrakcyjne miejsce z dużym potencjałem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szczerze Polecam

mieszkam tam od ponad roku i uwierz ze nie ma możliwości, żeby było czuć kiełbaskę ze starówki :) motława nie śmierdzi - bynajmniej ten odcinek po naszymi oknami. A okoliczne górki są po prostu niesamowite :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam od ponad roku w kamienicach Nad Motławą i nic nie równa się z widokiem rano na motławę skąpaną w słońcu, po której pływają kajaki. Dużym plusem jest okolica spacerowa i bliskość centrum. Blisko do przystanków, sklepów i zawsze miejsce do zaparkowania samochodu dla przyjezdnych osób na terenie osiedla.
Oczywiście osiedle ma swoje słabsze strony, natomiast stanowczo mocne przeważają niedociągnięcia
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

kamienice nad motławą

Mieszka w nich. Podoba mi sie bardzo. Z jednej strony mam blisko na starówke, z drugiej strony dzika przyrode rozlewiska Motławy. Do budynku i jego wykończenia nie mam zastrzezeń.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje marzenie......

Bardzo podoba mi się wizualnie, bardzo kameralne, bliskość Motławy, Starego Miasta i terenów rekreacyjnych, niestety nie stać mnie :o(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

jest ok!!!

doskonala lokalizacja, mozna sie schowac przed centum miasta i nadal jest sie w centrum!! Bardzo mnie sie podoba projekt samych kamienic; zarowno zewnetrzna elewacja jak i rozplanowanie mieszkan w srodku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super lokalizacja !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto

w centurm - ale cicho, okolica z wielkim potencjałem, rewitalizacja dolnego miasta, inwestycje inpro, chmielna office, stary dworzec, marina, przystanki tramwaju wodnego i wiele wiele innych, ciekawa architektura, w miarę dobra cena, można jeszcze wiele dodać trudno coś ująć...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

kamienica nad motławą

super mieszkania, dobrze wykończone z dobrych materiałów. mieszkam tam już rok i polecam wszystkim. pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2