Widok

Kamienice nad Motławą

Kamienice nad Motławą Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Kamienice nad Motławą to zespół kilku budynków mieszkalnych powstających w centrum Gdańska. Osiedle zlokalizowane jest tuż nad wodami Nowej Motławy oraz blisko terenów zielonych (bastiony).

Budynki architekturą, według zamierzeń inwestora, mają nawiązywać do historycznej zabudowy Gdańska. Najwyższe piętra będą cofnięte względem linii budynku, co ma optycznie obniżyć wysokość zabudowy. Od ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam

Chciałem tam kupić z rynku wtórnego. Budynek bardzo źle wykonany, zalewa piwnice i miejsca garażowe. Zaczyna odpadać tynk i za kilka lat trzeba będzie wydać kasę na remonty a wspólnota mała. Do dziś się sądzą z Górskim ...Dodatkowo obok przez najbliższe 3 lata będzie budowa która na końcu przysłoni osiedle wysokimi budynkami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest super mieszkam tu od roku i mi się podoba mam piętrowe mieszkanie a cena nie taka duża możesz przecież ok kogoś np. wynająć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIE POLECAM

Fatalna jakość budynku - akustyka, wilgoć, odpadający tynk i płytki z balkonów a to po 3 latach od oddania budynku. Wystarczy przejść się w koło budynków i wszystko widać jak na dłoni.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

cena

6 tys. to za m. 2 od 90 do 118 m2 , a to Gdansk wlasnie brak przyszlosci dla mlodych- a ladne miasto ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

cena?!

6000 za m2 w centrum to drogo?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie stać Cie na to i dlatego tak piszesz?! krunkrunku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli lubisz Warszawę, swoją przyszłość wiążesz z tym miastem... kupuj.
Są jednak ludzie ceniący życie w Trójmieście, mający tu znajomych, przyjaciół, zwyczajnie lubiący to miejsce na ziemi. Jest każdego indywidualną decyzją, ile wydaje na zakup mieszkania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ladnie ale drogo jak na Gdansk

za te pieniadze wole kupic mieszkanie w Warszawie
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

no naprawdę

jak dla mnie bez znaczenia czy jest ten sklep czy go nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo dobra. Obok tereny rekreacyjne, duużo miejsca dla piesków.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

szukam nowego mieszkania

ale mam dwa psy i chciałbym żeby pod ręką było miejsce na szybki spacer z nimi ciekawe czy ta lokalizacja byłaby dobra?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mieszkaniec

Mam tylko nadzieję, że miasto dotrzyma obietnicy rewitalizacji Dolnego Miasta.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkamy tu od pół roku... Cisza, spokój, do centrum blisko. Dzieci zachwycone bliskością terenów rekreacyjnych. Sąsiedzi przemili. Minusy- odgłosy prac budowlanych ( ale to w końcu minie).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

stare miasto

super osiedle
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

już od roku tam mieszkam i jestem bardzo zadowolona, a biorąc pod uwagę planowane inwestycje w pobliżu, można mieć nadzieję że zmieni się opinia o dolnym mieście
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

mały mankament

centrum , lecz grunt w użytkowaniu wieczystym . Jak właścicielowi czyli miastu zacznie brakować w kasie, to wyciągnie łapkę i przeszacuje wartość gruntu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piękne!

Zdecydowanie chciałabym tam kiedyś mieszkać. Po pierwsze: nad wodą, a po drugie: tak blisko starówki!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

klakierzy

wszystkie pozytywne opinie są od pracowników PB Górski
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

kamienica nad motławą

super mieszkania, dobrze wykończone z dobrych materiałów. mieszkam tam już rok i polecam wszystkim. pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2