Witam.Paczka z DHL miała być przekierowana do konkretnego automatu z paczkami.Dostałem maila że moja przesyłka jest już w paczkomacie.Po czym próbując otworzyć okazało się że jednak przesyłki tam nie ma.Na infolinii automat raz informował że przesyłka jest u kuriera a kolejnym razem że "status nieznany" i za każdym razem połączenie się rozłączało.Następnego dnia niby była ponowna próba dostarczenia.Ani smsa ,ani wiadomości,nic nie otrzymałem.Kuriera w domu też nie było.Ok 15 w aplikacji pojawiła się informacja że klient(czyli ja)odmówił przyjęcia przesyłki.Oczywiscie nadal nie udało się połączyć z żadnym konsultantem z infolinii.Odebrać osobiście w firmie DHL na Kowalach również nie można ponieważ biuro obsługi klienta jest nieczynne od 2022 roku a na bramie jest podany tylko numer telefonu na który trzeba dzwonić.Kiedy w końcu udało mi się porozmawiać z Panią na infolinii okazało się że kurier wcześniej zaznaczył że odmówiłem odebrania przesyłki ponieważ...nie zmieściła mu się do paczkomatu!!! Dostałem więc numer do kuriera który posiadał moją przesyłkę.Nie odbierał połączeń.Opisałem sytuację w smsie.Nic to nie dało.Przesyłka poraz kolejny wróciła do nadawcy...