Widok

Kanary na lotnisko

Kolejny raz lecę za granicę i znowu to samo. Wpadają kontrolerzy i terroryzują turystów którzy nie skasowali lub nie kupili biletu. To już jest masowy precedens niszczenia wizerunku miasta. A procedura zakupu biletu jest tak nieprzejrzysta że nawet Polak się gubi. Brawo Gdańsk tutaj kroimy Norwegów w lokalach i turystów w Autobusach. Uśmiechnijcie się brygada!!!
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i kręcą się

Na Orunii macie nawet łatwiejszą łapankę. Bywało, że mało kto z tego tłoku miał bilet, zwłaszcza ostatnio w 132 z Orunii do Centrum jak nawet połowy autobusów dwóch chłopów nie sprawdziło bo większość bez biletu :)

Osobiście ich mało spotykam w ostatnim czasie na tej linii jadąc całą trasą (teraz też jadę więc dam znać za chwilę czy byli

Dobrze wiecie o co chodzi

Najwięcej kontroli na lotnisko bo tam łatwo o frajera tzn turystę który kupił bilet ale nie taki jak trzeba lub nie skasował. Pretensje jednak do władz miasta które nie potrafi zrobić łatwego prostego systemu sprzedaży biletów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam

Beke z tego sredniowiecznego kraju. Zagranica to niepojete.

nikt ci nie kaze nie wywiazywac sie z obowiazkow ale turystow gnebic?? juz macie latke bandytow z mafii sycilijskiej to przez takie akcje na bank macie obgadane za granica jak sie tam traktuje turystow i za rok zdziwienie ze turystoiw niema
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego to u nas nakręcono ten kabaret.

Raczej nie spotykam się z sytuacją, że turysta nie chce płacić za przejazd. Ale ma prawo spodziewać się, że system dystrybucji biletów nie będzie wymagał doktoratu a system kontroli nie będzie tak skonstruowany, aby czekać na najmniejsze potknięcie.

U nas mamy: bilety, które kasuje się przed lub po wejściu do pojazdu. Same bilety SKM raz się kasuje a raz nie. Bilet można nabyć w autobusie (jak falomat działa) ale w SKM już nie. Zdrowy, normalny europejski zwolennik teorii o kulistej ziemi ma prawo założyć, że cokolwiek będzie jeździć w obrębie miasta, będzie biletowane podobnie, a przewoźnik dołoży wszelkich starań, aby dystybucja biletów działała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak

Jadę metrem za granicą i przeskakuję bramki, to jestem w pełni świadomy tego, że może mnie złapać ochrona albo kontroler biletu. Jak nie wiem, jak kupić bilet w jakimś mieście, to też jestem gotowy na to, że jednak pewnie mają kanarów. Różnica jest taka, że zapłacę mandat (w przypadku metra), a w przypadku głupiego systemu zakupu biletów po prostu jak człowiek wytłumaczę się z sytuacji. Nie potrzebuję lokalnego szeryfa, który nawrzuca ludziom wykonującym swoją pracę, że powinni mnie traktować lepiej, bo jestem turystą xD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślisz ,że jak w Norwegii nie kupisz

Biletu to kanary poklepią cię po plecach i nie wypiszą mandatu?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Precedens?

Proceder raczej? Kup bilet przed tym jak wsiądziesz do autobusu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przejazd na lotnisko jest płatny! A turyści to nie święte krowy i bilety muszą kupować i kasować!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obstawiam, że jakby kupili byle jaki, skoro ta takie trudne, to kanary by się nie czepialy, a jak jadą bez biletu.... No cóż....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

powinno być tak, że bilet na samolot obejmuje jeden przejazd komunikacją
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a co, norweg może za darmo? polska niewolnicza mentalnosc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ja gdzieś jadę i wiem, że z lotniska będę musiał dojechać komunikacją miejską w obcym kraju to... sprawdzam przed wylotem jak to zrobić. Mapy google są dużym ułatwieniem bo pokazują dobrze trasę oraz jak kupić bilet (przewoźnik, rózne opcje).
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam, że i fala na tych kursach bardzo rzadko działa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

skoro jedziesz za granicę to chyba się dowiadujesz jak kupić bilet itp . a oni pewnie specjalnie na pale jadą, a pozneij udaja , że nie poniemaju
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Turusto, niszczysz wizerunek miasta

Potem będzie opinia, że przyjeżdżają tu sami ci których nawet na bilet nie stać. Miło że już wracasz.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robisz zły wizerunek turysty

Za transport wszędzie się płaci
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

XD i to jest problem polakówów, jesteś uczciwy źle jesteś nieuczciwy też źle, wykonujesz swoją robotę źle, nie robisz swojej roboty źle. Ogarnijcie się bilety są po to żeby je kupować, jak nie kupujesz to płacisz mandat proste, nie ma nic za darmo jak gdzieś jedziesz to warto zainteresować się jakie zasady tam panują, leniwi mają problem i tyle
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry