Widok
Porządna robota.
Bardzo dobry film, chociaż jako zawodowiec mógłbym się przyczepić do kilku d*pereli w początkowych scenach. Nie będę mówił o co chodzi, koledzy po fachu się zorientują, a reszcie nie chcę odbierać przyjemności oglądania :)
Tom Hanks oczywiście nie zawiódł - po raz kolejny udowodnił, ze w byle badziewiu nie gra. No i bardzo dobre zdjęcia. Warto, naprawdę warto się wybrać. Tyle, że byłem w Multikinie w Gdyni, seans na 2140 - 6 osób na sali :o
Tom Hanks oczywiście nie zawiódł - po raz kolejny udowodnił, ze w byle badziewiu nie gra. No i bardzo dobre zdjęcia. Warto, naprawdę warto się wybrać. Tyle, że byłem w Multikinie w Gdyni, seans na 2140 - 6 osób na sali :o
Ok
Przyłączam się do wszystkich pozytywnych opinii o filmie. Generalnie na filmie się nie można nudzić, bo trzyma w napięciu przez 90% filmu. Jedyny minus, który mierzi mnie strasznie, to specjalnie granie na uczuciach oglądających, dzieje się to pod koniec filmu i nie chodzi o ostatnie sceny. Ale warto generalnie.
Wspaniały film
Jestem pod wrażeniem nie tylko fabuły- bardzo ciekawej, do końca trzymającej w napięciu, ale i gry aktorskiej- zwłaszcza Toma Hanksa. Ostatnia scena zagrana po mistrzowsku! Film skłania do refleksji na temat konieczności podejmowania ekstremalnych działań przez Somalijczyków! Film pozbawiony jest typowego, amerykańskiego zadęcia. Gorąco polecam!
Bez przesady z tymi Och! i Ach!
Przed pójściem na ten film przeczytałam napisane tu opinie i stwierdziłam, że warto zobaczyć ten film. Po obejrzeniu nadal twierdzę, że warto, ale bez przesady. W skali 1:10 dam 6-7. Potwierdzam, że Tom Hanks gra swoją rolę rewelacyjnie. Somalijscy piraci też się w swoich rolach spisali bardzo dobrze. Film trwa 2 godz 15 min i jak dla mnie to przez ok. 1,5 godz. był bardzo przeciętnym filmem, czasami nawet nudnawym, ale przez ostatnie 45 min. to już na szczęście oglądało się już dobre kino akcji. I ten fakt ratuje ten film.
zwykły przeciętny , prawie zasnąłem
Czytając opinię chętnie poszedłem na ten film, który okazał się wręcz nudny.
Opinie ,które zawierają "achy" , "ochy" z pewnością pisane są masowo przez pracowników kina ,żeby nagonić widzów na ten obraz!!!
W SKALI OD 1 :10 DAJĘ MU 5 I TO TYLKO ZE WZGLĘDU NA HANKSA.
Opinie ,które zawierają "achy" , "ochy" z pewnością pisane są masowo przez pracowników kina ,żeby nagonić widzów na ten obraz!!!
W SKALI OD 1 :10 DAJĘ MU 5 I TO TYLKO ZE WZGLĘDU NA HANKSA.
a ja bym się przyczepił
Ostatnie chwile na tratwie to były tylko i wyłącznie błędy piratów.
Amatorszczyzna w pełnym wydaniu:
pozwolenie na załozenie pomaranczowej koszulki przez Phillipsa, pozwolenie na odcedzenie się do wody, zgoda kapitana piratów na to żeby wejść na pokład amerykańskiego statku antypirackiego i dużo dużo by wymieniać sytuacji. Piraci zostali pokazani jako zupełne bezmózgi a amerykanie jako geniusze...
Amatorszczyzna w pełnym wydaniu:
pozwolenie na załozenie pomaranczowej koszulki przez Phillipsa, pozwolenie na odcedzenie się do wody, zgoda kapitana piratów na to żeby wejść na pokład amerykańskiego statku antypirackiego i dużo dużo by wymieniać sytuacji. Piraci zostali pokazani jako zupełne bezmózgi a amerykanie jako geniusze...