Widok

Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlaczego w innych europejskich stolicach

nikomu ptaki nie przeszkadzją.
Smutni ludzi zamknięci w ciasnych blokowiskach mają ze wszystkim.
Mało Wam betonu?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 25

Zdefiniuj stałe miejsce i stała porę

2 bloki dalej to stałe miejsce? 16 i 18 to ta sama pora?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gdzie? Na zasranym przez kundle placu zabaw, na który żaden strażak wiejski nie zajrzy?

Chwała chyclom!!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 21

A nie pójdą na śmietniki? Będzie to samo

Zwireze z miasta nie żywi się naturalnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

To w takim razie wrzuc na swoj balkon, niech tam wszystko o****ja. A poza tym chleb mozna zapiec, albo kupowac tyle, zeby sie zjadlo. A tak w ogole to chleb jest szkodliwy dla ptakow.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dlaczego idioci płaczą tutaj że mają obwalone samochody?

Chyba nikt na dachy aut nie sypie chleba. Na ptaki nic nie poradzisz. Nie dasz chleba to będą jeść ze śmietników i wyjdzie na to samo. Polecą na drzewo i i tak narobią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

A wiesz ile groźnych chorób przenoszą ludzie? Poczytaj, to odechce ci się przebywania w ich towarzystwie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bzdura

Zimą mam karmnik na balustradzie i słoninkę na sznurku. Przez parę miesięcy mam ledwie parę kup.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

można rzucać kaczkom - one nie obsrywają chodników... a żeby chleb się nie marnował to trzeba kupować go tyle, ile się je, a nie robić zapasy bo takie są właśnie potem efekty. u mnie chleb się nie marnuje.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gołębie ...

Wy to macie problemy. Gołębie powinny latać w pampersach i po kłopocie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

O co ci chodzi kretynie?

Na wychowawczym nie dostaje się pensji. Stać jej chłopa na utrzymanie to ich sprawa. Boli scę że dostajesz 1200 i nie stać cię na kobietę? Żal tyłek ściska?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

zostawić jej kupę na wycieraczce. na niektórych działają tylko "konkretne" argumenty...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

wreszcie

Noooo! Nareszcie właściwy temat! Juz od dłuższego czasu zabierałam się za temat dziadków dokarmiających gołębie. Zapraszam do Gdyni na ulicę Armii Krajowej przy przystanku autobusowym przy skrzyżowaniu z Władysława. Co tam sie dzieje!!! Oprócz chleba, wszelakiej maści kasz, jakieś poidełka z blaszanych misek, starych umywalek, naczynka, naczyneczeczka. A zwróć uwagę któremu karmicielowi- to jeszcze wyzwie od komunistów! A wystarczyłoby postawić w takim miejscu tablicę: Zakaz dokarmianie ptaków pod karą grzywny i wlepić kilka mandatów i temat by sie skończył!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10

.

Trzeba dodać najgorszą plagę: psiarzy i ich s...ace psy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Trzeba dodać jeszcze psy.
Ich także nie powinno być w miastach...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to dlaczego do gdyni

wez ty zapros do siebie pod tego Neptuna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak czytam niektórych popaprańców, to jednak jestem za tym, żeby internet nie był anonimowy. Ciekawe, czy podpisani prawdziwym nazwiskiem byliby tacy odważni
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

psy robią sto razy większe g...

często na placach zabaw i to jest dopiero problem
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry