Widok

Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja sąsiadka karmi pod domem gołebie....

a ja mam z****ny balkon :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

mamusia skarżąca się na patki co kupy robią,
ciekawe ile jej dziecię produkuje zafajdanych pieluch, które zalegają na wysypiskach śmieci.
Jak mamusia zamieni pieluszki na tetrówki to może narzekać na uliczne placki po ptakach
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Poraża Twoja inteligencja !!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brak kultury i rozumu

W Gdańsku na ul.Lenartowicza też karmią gołębie! Masakra!!! Przecież karmienie ich i mew to jak karmienie lwa !!! Inne ptaki giną, bo te je skutecznie odganiają .
Nie jestem pewna czy edukacja starszych coś da ale na pewno powinna dbywać sie regularnie w przedszkolach i szkołach. Dzieci najskuteczniej dyscyplinują swoich bliskich. Po prostu wstyd.

ktosik

Dlaczego ludzie nie rozumieja ze chlebem nie wolno karmić ptaków własnie po nim tak brudza .Maja rostroje żołądków .Kto naprwde chce karmić ptactwo niech se poczyta co powinny jeść ale zapewnie napewno nie chleb .....!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpowiedź jest prosta i przerażająca jednocześnie - to jest Polska.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem ogólnie przeciw wyrzucaniu i marnowaniu jedzenia, ale co to znaczy grzech chleb wyrzucić? chleb to jakiś boski dar z niebios czy wypiek z mąki, wody i zakwasu? czy katolik ma gdzieś zapisane, że chleba nie można wyrzucać? a herbatniki czy sernik już można (to też wypieki) ???
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam jesteś funkcjonalnym analfabetą.

Post z 14.10 miał wydźwięk sarkastyczny ;-/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pies nie lata i nie s****z góry na okna i balkony.

Psia kupa na trawniku mniej mnie boli niż o****ny balkon i samochód. Tyle w temacie.

Kwestia strefy rażenia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Z jakich śmietników, imć Rybaku?

Większość śmietników w cywilizowanych dzielnicach jest obecnie zamykana i żaden ptak tam nie ma używania.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale skoro u ciebie ptaki rozdziobują śmietniki to musi być to niezły slums.
Padlinę też wyrzucacie na ulicę żeby jak u Żeromskiego rozdziobywały ją kruki i wrony?

Ps. Może doktoryzujesz się z ornitologicznej defekacji, bo takiego eksperta drugiego nie ma, nie było i chyba już nie będzie ;-/

Tostowy to nie chleb ;-)

To coś może i pleśnieje. Nie wiem, bo nie kupuję. Pieczywo, które kupuję tylko schnie, ale może u Ciebie jest za duża wilgotność powietrza w mieszkaniu i stąd ta pleśń?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziunia chciała żeby wszystko było sterylne .. a dzieciak w książce albo w necie zobaczy jak wygląda ptak..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gołębie są niebezpieczne dla ludzi !

Obrzeżek gołębi gatunek kleszcza atakującego przede wszystkim te ptaki może być też bardzo groźny dla ludzi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wg mnie odwrotnie

Wg mnie kiedyś czerstwiał, a teraz pleśnieje.
Dzisiaj na prawdę cieżko zrobić przysłowiową tartą bułkę.
Pleśnieje nawet chleb tostowy, jak po otwarciu nie zje się go w miarę szybko.
Nie wiem co ty tam jesz po dwóch tygodniach, ale zaczalbym się mu bardziej przyglądać...
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gołębie

Jeżeli komuś przeszkadzają gołębie i inne zwierzęta to najlepiej wybić i wytruć wszystko co się rusza a pozostawić tylko niezadowolone żyjątka /ludzi niezadowolonych z życia i przyrody/ i wszystko będzie OK. Zdechniemy sami prędzej czy póżniej.
Życzę Pani na urlopie aby jej dzieci jak dorosną mogły jeszcze kiedyś zobaczyć jakieś zwierze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

A ja kundlozol 1000

Heeeeeeee
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tym pieknym przyznaniem sie do winy zostaniesz skazany za dręczenie zwierzat

Jutro zgłaszam sprawe na policję , znajda cie pajacu w 5 min. Szykuj sie bo ja nie odpuszczam !!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry