Widok
Ja kupiłam i jestem zadowolona ten deweloper to prawdziwa prywatna firma mozna o wszystko pytac i ustalic tylko zeby klient byl zadowolony. Naprawde z czystym sumieniem POLECAM mieszkanie na ul. Kaszubskiej 26. Jak ma pani jakies obawy to jak najwiecej pytac, bo kupno mieszkania to nie kupno chleba :-).
Pozdrawiam
Maja
Pozdrawiam
Maja
mieszkania bardzo żle wykończone,tynki to dopiero masakra,wszędzie dziurki miejscami krzywe wykończenia mieszkania miały być najpóżniej na wrzesień(zapomnieć)na budowie nic się niedzieje nie widać końca budowy i oddania mieszkań deweloper zatrudnia osoby prywatne do prac wykończeniowych żeby było taniej a ci partolą robotę ,zamiast wynająć porządną firmę bardzo żle oceniam tego dewelopera i odradzam zakup mieszkania
witam Pani Iwono. Może Pani mi powiedzieć czy zaczęła już Pani własne wykończenie mieszkania? . I czy wiadomo coś dlaczego prace na budowie straciły tempo? w sobotę nie ma nikogo na budowie, widny brak, mieszkania na niższych kondygnacjach jeszcze daleko w polu Mieszkania miały być oddawane ok września, a teraz pojawił się termin zapisany w umowie (czyli styczeń)?
windy brak,klatki schodowe wogóle nie ruszone okablowanie nie ruszone,elewacja dolna jednego z budynków nie ruszona,cały dół w obu budynkach nie ruszony ktoś się czasami na budowie kręci ale nic nie robi a tak wogóle budowa trwa od 2010 i nie widać końca czy to jest normalne??? według moich informacji od robotników termin końcowy to lato 2014
Byłam tam dzisiaj w mieszkaniu, prace się posuwają, widzę że nie tylko ja ale i inni już zamawiają fachowców, jak pisałam wcześniej, nabyłam mieszkanie w marcu i od początku była mowa o odbiorze w grudniu , czyli zakończenie budowy, a przeniesienie własności jest do końca stycznia - akt notarialny, to są dwie różne rzeczy. Nie sądzę, żeby deweloper pozwolił sobie na przedłużenie terminu, bo to są dla niego zbyt wysokie kary, które musiałby nam wypłacić, zgodnie z umową deweloperską. Pytałam o windę, będzie montowana na samym końcu, żeby nie była uszkodzona przez budowlańców.
Parapety mają być zakładane przed samym oddaniem, mają to być najtańsze parapety - więc my osobiście z tego zrezygnowaliśmy :)
Stopnie na balon nie będą robić, każdy we własnym zakresie.
Na klatkach dużo więcej nie jest zrobione niż było 2 tygodnie temu. W tej chwili skończyli kłaść kafle na schodach.
Ponoć wjazd na dolny parking jest robiony.
Stopnie na balon nie będą robić, każdy we własnym zakresie.
Na klatkach dużo więcej nie jest zrobione niż było 2 tygodnie temu. W tej chwili skończyli kłaść kafle na schodach.
Ponoć wjazd na dolny parking jest robiony.
Prace ostatnio idą ostro... Koncza kafelki na klatkach schodowych a winda ma byc juz niedlugo wstawiana. Zjazd do dolnej hali skonczone. Co prawda troche wasko... Jakos trzeba rozwiazac sytuacje kiedy ktos bedzie chcial wjechac a ktos wyjechac. Moze jakies swiatlo sygnalizujace... Co o tym sadzicie?
Wy chyba nie znacie sie i szukacie sobie tematow zastepczych. Winda bedzie wstawiona na koncu, co by nikt jej nie traktowal jak windy towarowej.
Waski wjazd za budynkiem to bylo wiadomo od samego poczatku, bedzie zamontwane swiatlo i regulowalo mozliwosc wjazdu sygnalizatorem swietlnym, malo samochodow i to sie sprawdzi.
Budynek bedzie oddany i przekazany w terminie, po czym podpisuje sie akty notarialne. Ja jestem pewien rzetelnosci Gwaranta.
Waski wjazd za budynkiem to bylo wiadomo od samego poczatku, bedzie zamontwane swiatlo i regulowalo mozliwosc wjazdu sygnalizatorem swietlnym, malo samochodow i to sie sprawdzi.
Budynek bedzie oddany i przekazany w terminie, po czym podpisuje sie akty notarialne. Ja jestem pewien rzetelnosci Gwaranta.