Widok

Kaszuby/Kartuzy

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam osób z Kaszub (okolice Kartuz), którzy ostatnio brali lub w najbliższym czasie będą brali ślub. Może moglibyśmy się wymienić info? Kogo polecacie - kamerzystę, fotografa, jaki lokal, przed kim należy się ustrzec itd. Piszcie!:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
halo Pomarańczka,
Ta "piękna sala" to ponoć w Kosowie koło Przodkowa - tak mi rodzice powiedzieli. Ja jeszcze tej płyty nie widziałam, bo na Kaszubach będę pod koniec tygodnia (taka ze mnie Kaszubka co się na południe polski przeniosła:).
A zespół ponoć bardziej podkręca tempo niż zwalnia:)
bardzo mozliwe , no widzisz :) pisałam wczesniej że to Kłosowo :):)

tak tak tak , SS raczej przyspieszają :))))

POZDRAWIAM KRAJANKE !!!!!
Moja Mama jest Kaszubka. Uwielbiam Kaszuby. Pisze z sympatii dla moich Kochanych KAszub !!!!!

a skąd pochodzi Twoja Mama ? jesli można spytać ?

Tylko się zastanawiam - czy wziąć właśnie lokalny zespół (który na pewno spodobałby się mojej rodzinie), czy może jakiś bardziej 'egzotyczny', ze względu na tych zagranicznych gości?(głównie italiańcy) Tak sobie myślę - może skoro wesele na Kaszubach, to lepiej zespół lokalny,co? Moja rodzina raczej w rumbie czy salsie nie czułaby się dobrze:), a chyba inni mogliby zobaczyć jak takie wesele na Kaszubach wygląda...
"a chyba inni mogliby zobaczyć jak takie wesele na Kaszubach wygląda... "

dokładnie!!!!!! mogło by to być dla Italii własnie egzotyczne doświadczenie

a powiedz mi jeszcze jakie są proporcje? ile zagranicznych gości a ile Kaszubów?

Zdecydowanie więcej 'tubylców':) Z kolei rodzina mojego chłopaka jest z Włoch, do tego jacyś znajomi itd. Nie chciałabym tylko, żeby grali same polskie kawałki, bo o ile dla nas coś te piosenki znaczą, są przebojami, to im się z niczym nie kojarzą:((
hmmm , trudna sprawa... hmmm a dzwoniłaś do jakiegoś zespołu już ???
wiesz co... a może otwórz nowy wątek np. "poszukuje zespołu ......."
i wpiszesz dokładnie czego oczekujesz

na forum czasem pojawia się Jacek z Zespołu Crazy .... może on pomoże, może zna kogoś ...hmm

Wiesz co, oglądałam kilka płyt różnych zespołów, ale jak na razie bez efektów...
Oprócz wymagań dot. repertuaru, mam również 'życzenia' co do składu ilościowego - to znaczy 2-osobowy zespół (a takich jest najwięcej) to raczej nie zespół (przynajmniej tak uważa moja rodzina:), natomiast 6-osobowy (bo taki mieliśmy na oku) to ponoć za dużo, skoro gości będzie max. 70.... No i jak tu wszystkim dogodzić?:-)
ja i moj mis tez UWIELBIAMY kaszuby ;)

a Czy to Kłosowo ma jakąs stronkę?
To Kosowo koło Przodkowa. Szukałam strony, ale wygląda na to, że jej nie mają. Może pojadę tam na zwiady w niedzielę:) Pa!
Moja Mam pochodzi z Linii koło Strzepcza.Pomarańczka napisał(a):

> a skąd pochodzi Twoja Mama ? jesli można spytać ?
>
>

Flora - Kłosowo nie ma raczej strony :) mam gdzieś zdjęcia skromne
jesli chcesz więcej zdjęc napisz do naszych forumowiczów
albo do Wera25 albo do Jacka z zespołu Crazy
-------------------------------------------------------------

Strzepcz - znam te okolice :)

wklejam , bo widzę, że zaczynamy się powoli gubić .... :o))

image

:) Fajną mapkę znalazłaś - właśnie to Kosowo miałam na myśli - na lewo od Kartuz, przed Przodkowem. A w niedzielę przyjrzę się temu bliżej, bo właśnie jutro jadę na tydzień na Kaszuby:)
ja w sobotę jadę tramwajem wodnym na Hel :):)

na Kaszubach jestem zawsze od piątku do niedzieli wieczorem :))))

..to skąd ty dojeżdzasz na te Kaszebe ? :))

hehheh , no widzisz , bo ja cały czas myślałam o Kłosowie, a to dlatego , że w Kosowie nie znam żadnej sali ... no właśnie jakie tam jest sala ? :))

A z gór jadę, z Bielska:)
Nie wiem jaka jest sala w tym Kosowie - z opisu znam:) Ponoć duża, nowoczesna, na parterze i pięknie udekorowana.
Ale raczej się na nią bym nie zdecydowała, bo wolę coś bliżej domu i tak, żeby od razu nocleg dla gości załatwić.
A Ty z Gdańska jesteś?
a czy znacie może fajny zespół kaszubki ( ludowy) który by pograł na weselu przez pierwsze 2-3 godz, słyszałam o zespole który się nazywa dreche z koscerzyny ale nie mam pojęcia jak grają i nie mam tez kontaktu do nich :0(
do góry