Widok

Katarek u dziecka jak zwalczyć?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wiecie moze jak sie pozbyc katarku u rocznego dziecka?prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jaki jest ten katar? Tzn. jaki ma kolor, konsystencję?
jest przezroczysty i rzadki
polecam psikanie Euphorbium z apteki ....i tak co byś nie robiła to minie po 7 dniach :-)
Wygląda na to że to jakiś wirusowy katarek, spróbuj prze 3 dni dawać Ibufen lub Nurofen co 8 godzin (dawkę wg wagi) bo on działa przeciwazaoalnie, do tego możesz dawać kropelki Nasivin i wapno, a jeśli po trzech dniach nie minie to ja by, poszła do lekarza. U nas jeszcze bardzo pomagają inhalacje z soli fizjologicznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gdzies 2msc temu tez mial katarek i lekarz przepisala Nasivin i Tetrisal/E spray ale nic nie pomagalo i meczyl sie 2tyg:( teraz tez nie spi w nocy w dzien troszke szkoda mi go nie moge patrzec jak sie meczy ale robie wszystko co moge:(
jak ten katarek zmieni choć trochę barwę na żółtą to zrób wymaz z noska, bo to może być już wtedy bakteryjny, i wtedy będzie konkretnie wiadomo co to jest i czym to potraktować.
To pewnie coś wirusowego polecam maść majerankową do smarowania pod noskiem, no i podawaj dużo płynów.
image
dzieki wielkie ale on ma juz chyba wszystko:( co napisalyscie
u nas pomógł tylko wymaz z nosa i okazało się ze to bakterie i antybiotyk tylko pomógł ale za to od razu trafiony bo na wyniku jest antybiogram.
Nasivin, stosować 3 razy dziennie, do nosa.Przez 4 dni maks.

Dziewczyny kiedyś pisały o stosowaniu domowych sposobów- garnek z gotowana woda i sól do tego, koło łóżeczka, gdzie maluch śpi.
Jeszcze chyba był rozgnieciony czosnek, w pieluszce przy łóżeczku.

Jak już wszystko nie działa u Was, to próbuj naturalnie.
image

image

ok sprobuje z czosnkiem i garnkiem z woda
Ja podaje wapno zawsze Sanosvit, wit C i smaruje wieczorem plecki i klatke piersiowa i stópki maścia pulmex baby

Oprocz tego sol fizjologiczna do noska, mokra pieluszka na lozeczku podczas spania, wietrzenie pokoju i jak jest ladna pogoda to spacerki, ktore dzialaja jak krople do nosa (tak mawia moja pediatra) :))

Ale niestety u nas katar zawsze trwa i tak minimum 4-5 dni, na szczescie nigdy nie zmienil sie w nic powazniejszego!
image
pomocny w odciąganiu gilusiów :)

http://www.katarek.pl/

jakoś mnie przeraża podłączenie tego do odkurzacza, ja stosowałam Fridę i też byliśmy zadowoleni.
ja to kupilam niedawno i podłączam - tam jest jakis system ktory zmienia ciąg, ja mam dodatkowo regulacje ssania w odkurzaczu

frida ... tez dobra aledlugo zeby kozy wyciagnac i koncowka jezyka juz miala jakis stan zapalny ze nawet mowiwnie doprowadzalo mnie do łez

a teraz rach/ciach i kozy w rurce - w max 3 sek a nie w 3 minuty (fridą)

:)

Ja na katar zwykle stosuję Nasivin, ew. Disnemar do nawilżania i maść majerankową.
do góry