Widok

Każdy musi kiedyś umrzeć porcelanko, czyli rzecz o wojnie trojańskiej

Opinie do spektaklu: Każdy musi kiedyś umrzeć porcelanko, czyli rzecz o wojnie trojańskiej.
Teatr im. Juliusza Słowackiego w Krakowie, Polska
Każdy musi kiedyś umrzeć porcelanko, czyli rzecz o wojnie trojańskiej
Spektakl inspirowany "Troilusem i Kresydą" Williama Szekspira.

Spektakl jest tegorocznym zdobywcą Złotego Yoricka.

Łukasz Drewniak, selekcjoner Konkursu: "Oszałamiające, rozbuchane wizualnie przedstawienie Agaty Dudy - Gracz operuje wszystkimi możliwymi tonacjami: od ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam

"Każdy kiedyś musi umrzeć Porcelanko" dla mnie jest niestrawne. Słownictwo rynsztokowe, gołe tyłki już nikogo nie szokują, więc po co tego nadużywać? Do tego pochwała pedalstwa - niefajne w takim miejscu jak teatr Słowackiego. Pani reżyser chyba już brakuje pomysłów na sztukę przez duże "S". Oczywiście jeśli chodzi o rozplanowanie sceny, grę aktorską - jest ok, ale sam scenariusz... dla mnie kiepski. Po 2 godzinach spojrzałam na zegarek, a tu kwadrans minął. No cóż, może po prostu "nie znam się na teatrze". Szkoda, że nie było przerwy, bo musiałam dosiedzieć do końca - żeby wyjść, trzeba by iść przez scenę, a to nieeleganckie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Kultura

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

do góry