Widok

Kiedy ma powstac Skwer Banino?

Czy ktos zorientowany kiedy powstanie ten Skwer Banino? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

jak skończą budować....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 34

Na tym forum tylko takiej odpowiedzi można się spodziewać. Tragedia, co to za poziom?!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 4

Masakra żadnego pytania nie mozna zadać bo zaraz hejty. Jak nie masz nic konkretneg na ten temat to sie nie wypowiadaj....
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

A kto Ci ma co powiedzieć- widać że budują - na moje oko z pół roku - liczyłbym na boże narodzenie jak nie posypie się coś...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hmmm... Może pan Jackowski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

już powstaje :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

po tempie budowy myślę, że jesienią skończą. Mam nadzieję, że to będzie ładne i funkcjonalne. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zatrzymaj się przy tablicy informacyjnej i zobacz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Centrum Banina czyli pętla autobusowa to wizytówka Banina - Brak gospodarza ........., śmieci kupy psie butelki i ploty obwieszone podartymi banerami
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego ma być inaczej.? Całe Banino jest negatywną wizytówką powiatu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wygląda, że budowa Skweru stanęła, od paru miesięcy nie widać postępów... w tym tempie wybudują "centrum banino" koło biedronki przy skrzyżowaniu w pierwszej kolejności...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

O czym TY piszesz? Wiesz o czym???

Prawda taka, że naciągnęli naiwnych na lokale po zawyżonych "nieco" cenach, bo obok rosman i pepco. A tu zonk. ROzman i pepco w innej lokalizcji :)

Rossman i Pepco też pieniądze umieją liczyć więc jak usłyszeli ile sobie życzą właściciele za najem lokalu w Skwerze Banino to znaleźli inną alternatywę. Niestety zachłanność ludzka nie ma granic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

no własnie, bo chyba najpierw mieli być tam, a nagle szyld koło biedronki, że w tym miejscu co szyld staną (róg lotniczej/borowieckiej, koło firmy Tristar?). Tymczasem na skwerze nawet sprzęt zjechał z budowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TRISTAR I stolarz sie wynoszą, będzie przebudowa ich budynku pod rosmana i pepco. ciekawe o ile poskoczą "rynkowe ceny najmu", tak aby nowi właściciele nie dołożyli za dużo do interesu?

???? Skąd wy to bierzecie takie ploty i po co? Skwer Banino ma właścicieli lokali, nie najemców. Zapewniam że inwestycja rossmana i pepco jest znacznie droższa niż wykup lokalu w skwerze banino.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd tę "prawdę" znasz? Nikt nigdy nie mówił właścicielom lokali w skwerze ,że bedzie tam rossman bądź pepco.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, to mieszkańcy o Pepco mówili. Ale ci co kupili lokale chyba umoczyli bo budowa stoi.
Gdzieś czytałam że do końca lipca mają być odbiory.
Tak, 2019

ktos wie kto ma juz wykopione miejsce i czego sie tam spodziewac ?

Będzie nowa piekarnia- manufaktura mojej mamy (czy jakoś tak) ii mięsny

Na razie to sporo kartek wisi w oknach z napisem -wynajmę. ludzie sie przeliczą sądząc ,że zarobia na wynajmie a ceny z kosmosu. Co by trzeba tam syworzyć by na czynsz zarobić.

Kino by zarabialo na siebie.mcdonald też miałby wielu klientów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chińska knajpa , Empik ;) , czuprynki , dermatolog , kwiaciarnia ale taka prawdziwa jak prosta forma, a nie ze zwiędłymi kwiatami , knajpka ale czekolateria, Starbucks - coś co modne , gdzie mlodziesz chętnie przesiaduje ,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tu nie Gdańsk. Jak tęsknicie albo wam tego brakuje to do Trójmiasta można podjechać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

wiesz ile kosztuje licencja na wyświetlenie filmu, że mówisz, że by na siebie zarabiało? a zbudowanie maka to jest 2 miliony złotych które oni wymagają od franczyzobiorcy, żeby w ogóle zacząć negocjacje. Plus oczywiście własna działka, a nie wynajmowana.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem skąd macie info że mc chce 2 mln za franczyzę , chyba że w galerii handlowej ! Nowa lokalizacja kilka razy więcej i nie w Baninie gdzie jest 7tys mieszkańców. Rozmawiałem z berliner kebab i KFc i prowadzone są negocjacje a w zasadzie szczegóły . Mc Donald za dobre kilkanascie lat z lokalizacją przy obwodnicy metropolitarnej w okolicach chwaszczyna z implantacja stacji benzynowej Orlen. Na razie w fazie wstępnych projektów .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co ty gadasz kfc i mcdonalds to bary wolno stojące .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Około miliona na maca i szkolenia, które trwają około roku

https://mcdonalds.pl/o-mcdonalds/franczyza#!finanse :

Teraz to już nawet 4-5 milionów z tego co widzę. Bezpośrednio u źródła.

> Wymagamy od kandydata posiadania środków własnych w kwocie minimum 1 500 000 złotych

Tu jest to minimum w gotówce do tego (czyli 40%, pozostałe 60% można kredytować).

To może united cziken ma tańszą franczyzę
A ktoś może wie czy w skwerze będzie pepco lub Rossmann? Albo jakich sklepów można się tam spodziewać?
pepco i rosmann to była legenda na ktorą złapać się mieli nowi wlasciciele tych niewielkich lokali. tam nie ma lokalu o odpowiedniej dla nich powierzchni.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież Skwer Banino ma powstać naprzeciwko Biedronki (tam gdzie jest Tani Gres i nowy Paczkomat Inpostu). I tam miało być wg reklamy zarówno Pepco jak i Rossmann. Zasadniczo przed powstaniem Lidla też był szum, że ta informacja jest nieprawdziwa i Lidla nie będzie. Prawda okazała się inna. Zatem nie można wykluczyć, że Skwer Banino będzie miał u siebie sklepy Rossmann i Pepco. Czas pokaże.

Jak lokal 120 m jest dla Ciebie niewielki to gratuluję.

Na rosmana niewielki. I rosman wymaga rampy rozladunkowej dla tira. Wiec ten tego..

Ooooo, to ciekawe... W tunelu w Gdańsku nie mają rampy
Wie ktoś może czy będzie w baninie pepco?
Po co ci Pepco?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po to żeby nie jechać do miasta i nie korkowac ulice dojazdowych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeby do Gdańska nie jeździć
i tak większość z nas jeździ do Gdańska czy Gdyni : do pracy, szkoły. Sytuację w Baninie nie zmienia kolejne sklepy lecz sprawna komunikacja i towarzyszący jej rozwój infrastruktury. No ale to nie z tym burmistrzem i spółką :(
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest już kilka sklepów, miesny drogi jak diabli, jakieś ciuchy beznadziejne - 2 sklepy, alkohole , wina dobre a tańsze w Lidlu i Biedrze piwo większy wybór obok domu seniora i taniej a to samo. Klinika stomatologiczna powstaje- zobaczymy jak będzie, Manufaktura mojej mamy nie wiem nie kupuję tam. A jakie jest wasze zdanie?

Mięsny jest super, bardzo się cieszę, że powstał. Jakość w porównaniu z mięsem biedronkowym to niebo a ziemia. Kurczak jest świeży i całkowicie bezzapachowy (ten z biedry nawet z długą data 'zalatuje', a kiedyś kupiłam skrzydełka wręcz śmierdzące), karkówka się *smaży* a nie gotuje w nastrzykniętej wodzie i jest pyszna i mięciutka. Na oko ceny niby droższe, ale jak się uwzględni, że to cena mięsa a nie wody z dodatkiem mięsa to pewnie wyjdzie taniej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto normalny kupuje mięso w Biedrze???? Przecież wiadomo...jaka cena taki syf
Sklep mięsny jest bardzo drogi. W Źukowie u tego samego właściciela jest o 1/4 taniej. Sklep z pieczywem bez rewelacji. Sama sztuczna kicha jak w Biedronce i Lidlu.

Chyba miałeś/miałaś na myśli większy wybór piw niż przy domu seniora. Ja tam mam oczopląs. A nalewak...piwo z rana jak śmietana...mmmmmmmm. Wina moja lepsza połowa bierze..mówi że super.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wina extra
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

U stomatologa można zapisać się na bezpłatne konsultacje/badanie w dniu otwarcia.

A piwka rzeczywiście wybór od groma :-D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

wina średnie, tylko od Kondrata. Z piwem lepszy wybór.

tylko od Kondrata chyba aż

W końcu coś porządnego u nas jest. Dobry wybór, ceny...muszę przyznać niezłe. nomen omen od alkoholu porządnego się zaczęło. Ale mam nadzieję, że z innych tematów też u nas coś w końcu porządnego będzie

ale kto kurczaki w Biedronce kupuje no ludzie

Kurczaki z Biedry powodują wscieklizne na tym forum. Zakażeni Baniniacy skaczą innym do gardel w necie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

co sie tam juz otworzyło/
co jeszcze sie otworzy/

Czy ktos moze podzielic sie opinia na tenat sushi?

Sushi dobre, choć mnogość pozycji w menu mnie przeraża.

sushi jak na banińskie standardy calkiem spoko :) ale fakt zanim obczaję całe menu trochę mi to zajmie :)

strasznie drogie to sushi, w Gdańsku jest kilka lokali tańszych o 20-50%
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo to Banino kurort i wszystko drożej ;)

się nie boj zaraz zwiną interes z tymi cenami....na razie to nowość na Banino to trzeba się polansować ale zaraz się znudzi ,portfele schudną i albo zjada z cen jak to na wioskę przystało albo lokal będzie do wynajęcia .....

Sushi jest bardzo dobre - bardzo dobry poziom jakościowo. Można znaleźć coś taniej, np. kajzerkę z biedronki, lidla jest tańsza niż bułka w manufakturze mojej mamy. Ja się cieszę, że w Skwerze jest już parę dobrych lokali. Nie mam ochoty jeździć do zatłoczonego Gdańska. Dlaczego tak zjadliwie i nieobiektywnie wypowiadają się niektórzy o lokalnych inicjatywach to nie wiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

eeehhh Iza , Izunia ty dalej nic nie rozumiesz.....fajnie i dobrze ,ze powstają nowe lokale, nowe inicjatywy ......ale dlaczego oni , Ci biznesmeni-dorobkiewicze chcą by inwestycja zwróciła się w miesiąc ...to nie o to chodzi ... chyba maja nas za ciemniaków i dlatego kasują lepiej jak w centrum Gdańska.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokladnie, szukaja frajerow.... zobaczymy kiedy zaczna sie promocje ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynajem lokalu na skwerze to koszt ok 5/6 tys, dodaj do tego rachunki, pracowników, towar itp. także nie dziwcie się że takie ceny są
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

no własnie tu ceny wynajmu są jak w centrum Gdańska .....potencjalni najemcy powinni przetrzymać tych cwaniaków do momentu gdy ceny pospadają za wynajem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz wiadomo co kogo boli: że ktoś prowadząc sklep, lokal nie daj boże zarobi na życie. W ciasnych głowach nie może pomieścić się myśli, że prowadzący własny interes nie zarabia kosztem klientów. Klient też ma korzyść z dostępności do usługi czy produktu. No tak nie daj boże ktoś z Banina i okolic będzie zarabiał na życie. Lepiej napychać kasę właścicielom biedronki czy lidla, bo oni są daleko i to tak nie boli. A kupując w dyskontach można zawsze sobie polepszyć samopoczucie bo przecież kasjerki mają gorzej niż ja (co z resztą nie do końca może być prawdą). Taka nasza polska zaściankowa mentalność, nie daj boże komuś się uda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie kolego ...nic nie boli ... tu chodzi tylko i wyłącznie o pazerność...niech zarabiają sobie bo o to chodzi , ale dlaczego chca by wszystkie koszta kredyty zwróciły się w miesiąc ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo proszę o informacje, gdzie w Gdańsku znajdę dobre jakościowo sushi, tańsze o 50%. Chętnie się wybiorę, bo póki co najwidoczniej strasznie się frajerze, korzystając np z Osaka sushi, gdzie ceny są podobne. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisz to jeszcze raz po polsku by można było zrozumieć o co ci chodzi ...a frajera to se w gaciach poszukaj.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Iza, nie ma się co przejmować komentarzami. Nie obrażając nikogo, kto chce kupi sobie w Biedrze i Lidlu produkty. Ci co szukają coś lepszego trafią do was. Masowa produkcja (patrz pieczywo pieczone w marketach) zawsze będzie tańsze. Ale pytanie czy od polepszaczy i spulchniaczy i innej chemii, która umożliwia długoterminowe przetrzymywanie przed wypiekiem np. bułki czy chleba, nasze samopoczucie jest lepsze? Marku co ty na to?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie łudźcie się moi drodzy, że "tradycyjne" piekarnie mają pieczywo bez dodatków.

piekarnie i cukiernie używają od metra polepszaczy chemicznych,
niskiej jakości tłuszczy rujnujących zdrowie
paradoks jest taki że te z półek marketowych mają często lepszy skład

napisz to jeszcze raz po polsku by można było zrozumieć o co ci chodzi ...a frajera to se w gaciach poszukaj.....

w New Kansai na Heweliusza masz dobre i tanie sushi.

a wiadomo co z Rossmann?

A czy Rossmana i Pepco nie będą budować tutaj przed biedronka? Jest znak że "tu powstaje....'' i widziałem że wyburzają tam budynki.

maja termin na sierpien. Tak mówia ludzie którzy tam pracują.

Super stacja Sushi i bardzo fajny sklep z lampami ku zaskoczeniu mają też fajne wyroby ze szkła i kryształu-kieliszki, karafki itp. Jeden ze sklepów z ciuchami już się zwinął co było do przewidzenia. Co do mięsnego jest wybór ale ceny wyższe niż np. w Xavierze.

Po co otwierac sklep z cenami kosmosu skoro za pół roku się zawina?

Ceny.na skwerze bardzo wysokie.ale.za wynajem też od nich kasuja jak w Gdansku. Jednak lepiej zrobić zakupy po drodze z Gdańska lub podjechać do zukowa dużo taniej i jakość nie biedronkowa.

Ja znam przynajmniej dwa sklepy na skwerze, które prowadzą właściciele. Nie wynajmują i tam drogo nie jest.

jak sie chca wyroznic, mogli zrobic all you can eat, w trojmiescie nie ma lokalu, ktory w ten sposob serwuje sushi ...

Post powyżej nie bardzo rozumiem. Może ja się nie znam na sushi czyli co jest nie tak. W jaki inny sposób powinno sie sushi serwować. Piszesz ,że nikt tak nie robi. Poważnie pytam bo nie kumam. Rozwiń, proszę.

Może chodzi o to pływające sushi na łódeczkach?

Nic się wam nie podoba. Won do 3miasta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Anonim, weź może więcej pracuj albo zapisz się na szkolenie jakieś. Ewidentnie ci się nudzi. Od siedzenia na forum i wylewania swojej złości ani tobie, ani nikomu innemu się nie poprawi.

Ciężko zadowolić takiego klienta. Chyba nie sposób podania a smak jest ważny?

Z mojej strony mogę tylko poinformować o otwarciu gabinetów lekarskich i rehabilitacji na skwerze. Informacja od jednego z wynajmujących, sporo lekarzy i rehabilitacja, cos tez przebąkiwał o medycynie estetycznej. od kwietniama ruszyc, pozdro, aaa i bylbym zapomnial - wyluzujcie troche ludzie:) Milego wieczoru

Nie sztuka otworzyć gabinet prywatny i dość ludzi. Ile osób będzie z tego korzystało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie sztuka? a stać Ciebie na sprzęt, wystrój opłacenie personelu itp. Zapewne Ty masz firme gdzies w centrum Trójmiasta i zatrudniasz ok 50 osób. No to gratuluję i podziwiam za taka sztukę. A jak będą dobrzy specjalisci to i klienci też.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie

Max jakie gabinety jacy lekarze? Pediatra, ortopeda, kardiolog, ginekolog czy raczej specjalista dentysta? Przydałaby się jakaś fajna prywatna placówka u nas. To by było coś :-)

A składki zdrowotne to na co ja płacę? Tu wkoncu powinien pojawić się gabinet stomatologiczny na NFZ

Napisz w tej sprawie do prezesa

Na to żeby korzystać z NFZu, nikt nikomu
nie każe korzystać z prywatnej opieki medycznej.

Ortopeda, ortopeda dziecięcy, neurolog, dietetyk, reumatolog, neurochirurg, endokrynolog, fizoterapeuci i kilka innych.
Pozdrawiam

No i otworzyli fryzjera. Z tego co widzę, w trakcie otwarcia jest biuro ubezpieczeń PZU, lokal gastronomiczny i chyba mowa też o biurze podróży :)

W końcu coś się dzieje i może na wiosnę będzie komplet :)

Były takie już i rąb...ły. Takie było wzięcie.

PZU jest już za expresja

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry