Widok
Nie wiem skąd macie info że mc chce 2 mln za franczyzę , chyba że w galerii handlowej ! Nowa lokalizacja kilka razy więcej i nie w Baninie gdzie jest 7tys mieszkańców. Rozmawiałem z berliner kebab i KFc i prowadzone są negocjacje a w zasadzie szczegóły . Mc Donald za dobre kilkanascie lat z lokalizacją przy obwodnicy metropolitarnej w okolicach chwaszczyna z implantacja stacji benzynowej Orlen. Na razie w fazie wstępnych projektów .
https://mcdonalds.pl/o-mcdonalds/franczyza#!finanse :
Teraz to już nawet 4-5 milionów z tego co widzę. Bezpośrednio u źródła.
> Wymagamy od kandydata posiadania środków własnych w kwocie minimum 1 500 000 złotych
Tu jest to minimum w gotówce do tego (czyli 40%, pozostałe 60% można kredytować).
Teraz to już nawet 4-5 milionów z tego co widzę. Bezpośrednio u źródła.
> Wymagamy od kandydata posiadania środków własnych w kwocie minimum 1 500 000 złotych
Tu jest to minimum w gotówce do tego (czyli 40%, pozostałe 60% można kredytować).
Przecież Skwer Banino ma powstać naprzeciwko Biedronki (tam gdzie jest Tani Gres i nowy Paczkomat Inpostu). I tam miało być wg reklamy zarówno Pepco jak i Rossmann. Zasadniczo przed powstaniem Lidla też był szum, że ta informacja jest nieprawdziwa i Lidla nie będzie. Prawda okazała się inna. Zatem nie można wykluczyć, że Skwer Banino będzie miał u siebie sklepy Rossmann i Pepco. Czas pokaże.
jest już kilka sklepów, miesny drogi jak diabli, jakieś ciuchy beznadziejne - 2 sklepy, alkohole , wina dobre a tańsze w Lidlu i Biedrze piwo większy wybór obok domu seniora i taniej a to samo. Klinika stomatologiczna powstaje- zobaczymy jak będzie, Manufaktura mojej mamy nie wiem nie kupuję tam. A jakie jest wasze zdanie?
Mięsny jest super, bardzo się cieszę, że powstał. Jakość w porównaniu z mięsem biedronkowym to niebo a ziemia. Kurczak jest świeży i całkowicie bezzapachowy (ten z biedry nawet z długą data 'zalatuje', a kiedyś kupiłam skrzydełka wręcz śmierdzące), karkówka się *smaży* a nie gotuje w nastrzykniętej wodzie i jest pyszna i mięciutka. Na oko ceny niby droższe, ale jak się uwzględni, że to cena mięsa a nie wody z dodatkiem mięsa to pewnie wyjdzie taniej.
Sushi jest bardzo dobre - bardzo dobry poziom jakościowo. Można znaleźć coś taniej, np. kajzerkę z biedronki, lidla jest tańsza niż bułka w manufakturze mojej mamy. Ja się cieszę, że w Skwerze jest już parę dobrych lokali. Nie mam ochoty jeździć do zatłoczonego Gdańska. Dlaczego tak zjadliwie i nieobiektywnie wypowiadają się niektórzy o lokalnych inicjatywach to nie wiem.
eeehhh Iza , Izunia ty dalej nic nie rozumiesz.....fajnie i dobrze ,ze powstają nowe lokale, nowe inicjatywy ......ale dlaczego oni , Ci biznesmeni-dorobkiewicze chcą by inwestycja zwróciła się w miesiąc ...to nie o to chodzi ... chyba maja nas za ciemniaków i dlatego kasują lepiej jak w centrum Gdańska.....
Teraz wiadomo co kogo boli: że ktoś prowadząc sklep, lokal nie daj boże zarobi na życie. W ciasnych głowach nie może pomieścić się myśli, że prowadzący własny interes nie zarabia kosztem klientów. Klient też ma korzyść z dostępności do usługi czy produktu. No tak nie daj boże ktoś z Banina i okolic będzie zarabiał na życie. Lepiej napychać kasę właścicielom biedronki czy lidla, bo oni są daleko i to tak nie boli. A kupując w dyskontach można zawsze sobie polepszyć samopoczucie bo przecież kasjerki mają gorzej niż ja (co z resztą nie do końca może być prawdą). Taka nasza polska zaściankowa mentalność, nie daj boże komuś się uda.
Iza, nie ma się co przejmować komentarzami. Nie obrażając nikogo, kto chce kupi sobie w Biedrze i Lidlu produkty. Ci co szukają coś lepszego trafią do was. Masowa produkcja (patrz pieczywo pieczone w marketach) zawsze będzie tańsze. Ale pytanie czy od polepszaczy i spulchniaczy i innej chemii, która umożliwia długoterminowe przetrzymywanie przed wypiekiem np. bułki czy chleba, nasze samopoczucie jest lepsze? Marku co ty na to?
Z mojej strony mogę tylko poinformować o otwarciu gabinetów lekarskich i rehabilitacji na skwerze. Informacja od jednego z wynajmujących, sporo lekarzy i rehabilitacja, cos tez przebąkiwał o medycynie estetycznej. od kwietniama ruszyc, pozdro, aaa i bylbym zapomnial - wyluzujcie troche ludzie:) Milego wieczoru