Widok

Kiedy się płaci za salę?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,
mam pytanko: kiedy płacicie za salę?
Przed weselem, w trakcie czy już po uroczystości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy od właściciela i od zapisu w umowie..przy podpisaniu wpłacasz zaliczkę i wtedy się ugadujesz kiedy resztę. My płacimy tydzień przed weselem jakąś część (żeby na zakupy mieli) i resztę po weselu, czyli pewnie przed poprawinami się rozliczymy do końca
Myśmy najpierw wpłacili zaliczkę, tydzień przed weselem wpłacamy 50%, a resztę w poniedziałek po weselu :)
wplacalismy zaliczke , 2 tys, ok. 3 miesiace przed weselem, jak tylko zarezerwowalismy sale. reszta za ustalona liczbę gości opłaciliśmy 5 dni przed ślubem
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze, tak się zastanawiam właśnie czy sale się nie boją, że potem, po weselu odzyskają te pieniądze? To są przecież duże kwoty
no my płacimy 2 tygodnie przed weselem, kiedy będzie już wiadomo ile będzie osób dokładnie. Z tego co wiem to niektórzy płaca część po weselu, wić to naprawdę jest sprawa indywidualna.
My 5 miesięcy przed ślubem płaciliśmy 5 tysięcy zaliczki,miesiąc przed mamy dopłacić tak żeby wyszło 50% przed weselem i po weselu dopłacamy pozostałe 50%
My płacicliśmy mniej więcej 10% kwoty przy podpisaniu umowy a resztę na 2 tyg. przed weselem wpłacamy.
to zalezy od umowy lub dogadania sie z wlascicielem lokalu:)

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry