Widok

Kilkudniowa gorączka, czy tak może ktos miał?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Synek gorączkował przez 3 dni , bardzo wysoka goraczka ok 40st, potem kolejne dwa dni 38-39, zbijałam mu jak zaleciła lekarka.

Potem kaszel sie pojawił, katar.
Czy to jakis wirus?
Czy taka gorączka może trwać aż tyle dni?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas ostatnio mała gorączkowała przez ponad tydzien, tyle ze najwyzsza miala ponad 38 st , pozniej pojawil sie katar i kaszel, lekarz powiedzial ze to wirus i samo przeszlo.... w sumie potem przeszlismy to tez my, wiec jakies diabelstwo moze panowac..
Nas też złapało. Najpierw młody teraz ja gorączka trwała 5 dni.
Jasiek czy Jacuś?

może to taka przewlekła trzydniówka(jeśli Jacuś) ale podłapał też coś dodatkowo?

u nas była 3dniówka z zapaleniem ucha :] a zaczęło się od ząbkowania ;)
to i ja sie podłącze mój od środy wieczór gorączkuje do 38,5 wygląda to na wirusa póki co czekamy i obserwujemy prawie zupełnie nie kaszle kataru tez niema czasem tylko lekkki wodnisty tylko apetytu niema i nalot na języku taki białawy sie zrobił nam pediatra narazie każe obserwować i zbijać temp. mówi, że wygląda to na infekcje grypową
http://mojedziecikreatywnie.pl/ Zobacz jak spędzić czas z dzieckiem:-)

image

Aga-Janek i Jacek chyba juz tez:)

Wlasnie-nalot bialawy na języku, Jan miał.
Jacek przechodzi to łagodniej jakoś, Jana dosłownie powalilo z nóg- dopiero drugi raz w zyciu swoim jest chory.

Wczoraj dzwoniłam do przedszkola- z 30 dzieciaków, bylo 11 tylko, reszta chora!

Ja zbijałam tez gorączkę, ale osłabieni sa bardzo, widac, poty po przjesciu szybciej po schodach.

Nie wiem, czy jak Janowi zeszła gorączka, przewietrzc go troche na dworze, czy wyluzowac.
image

image
Aga-no i u Jacka zęby już nie wchodz w grę- wyszły nam wszystkie na jego wiek, przez ostatnie 2 tygodnie.

Mysle,ze od Jana podłapał.
image

image
wirus włąśnie przeszliśmy :)
U nas była gorączka 3 dni, bez żadnych innych objawów. Po kolejnych trzech dniach okazało się że ospa :/
imageimage
Mam 2 córeczki , u jednej goraczka utrzymywała się 4 dni potem pojawił się katar i kaszel więc to jakiś wirus , u drugiej 3 dni trwała goraczka a potem wszystko ok. Nigdy nie podaje leku przeciw gorączce jeżeli jest do 39 stopni , organizm musi walczyć z wirusem jak podajemy leki na zbicie gorączki to jakbyśmy sami mu pomagali i przeziębienie gotowe
Malgorzata, organizm slabo walczy z choroba jesli dziecku ma 39 stopni i sie slania. Wszystko zalezy od dziecka, jak reaguje na temperature. Sa dzieci ktore 38 stopni znosza ok i nic po nich nie widac, a sa takie ktore sie ruszyc nie moga, wtedy nalezy podac lek przeciwgoraczkowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale wszędzie piszą, ze jednak od 38,5 u dziecka powinno się zbijać + taki jak pisze Aniaa- zależy też od stanu dziecka...można też trochę zbić okładami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
U Nas od wtorku Kuba ma ponad 39st,lekarka stwierdzila angine.Bierze antybiotyk ,zbijamy temp i nadal temp rosnie.To juz ponad 3doba. A czym zbijacie temp? Ja na zmiane nurofen i paracetamol.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w lutym mieliśmy angine ropną - gorączka trwała chyba 8-9 dni, tak długo bo najpierw zamiast antybiotyku dostaliśmy pulneo :/ córka nie miała siły na nic, i tez naprzemiennie nurofen i paracetamol momentami nawet co 3-4 godz, plus okłady żelowe

teraz od soboty do czwartku gorączka w granicach 37,5-38, plus kaszel i katar, z wyników krwi stwierdzony wirus, katar już dwa tygodnie i nie chce dziadostwo odpuścić, dzisiaj przyjeżdża 3 pediatra :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas w lutym była gorączka po 40 st przez kilka dni plus katar i kaszel i skończyło się zapaleniem płuc, pomimo że monitorowany przez pediatrę synek cały czas.
Teraz chyba jakis wirus panuje,nawet w przedszkolu nie ma ponad polowy dzieci.
A u nas jakos dziwnie, corka miala wysoka goraczke.przez 2 dni do 40 stopni, mjsialam wyzsze dawki lekow podawac, trzeciego dnia kolo 38,5 czwartego juz ok, nic.nir musialam juz na zbicie podawac bo miala 37.3, noc tez bez lekow, przespala spokojnie. A dzis w.nocy lejacy katar, i znowu goraczka 38.9:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry