Widok

Kiss Me, Kate

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Kiss Me, Kate.
Teatr muzyczny w Baltimore wystawia "Poskromienie złośnicy" Szekspira. Właściciel Fred Graham, sceniczny Petrukio, angażuje do roli Kasi swoją byłą żonę, Lilli Vanessi. Zainteresowany Lois Lane, szekspirowską Bianką, wysyła jej kwiaty, które dziwnym zbiegiem okoliczności otrzymuje byłą żona Gdy Lilli spostrzega pomyłkę, jest wściekła i okazuje to Fredowi na scenie podczas spektaklu... Akcja ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiss Me, Kate

Kiss Me, Kate Teatr muzyczny w Baltimore wystawia "Poskromienie złośnicy" Szekspira. Właściciel Fred Graham, sceniczny Petrukio, angażuje do roli Kasi swoją byłą żonę, Lilli Vanessi. Zainteresowany Lois Lane, szekspirowską Bianką, wysyła jej kwiaty, które dziwnym zbiegiem okoliczności otrzymuje byłą żona Gdy Lilli spostrzega pomyłkę, jest wściekła i okazuje to Fredowi na scenie podczas ...
Przejdź do spektaklu.

Petycja!

http://www.petycje.pl/3552 - petycja o spektakle popołudniowe w Baduszkowej!

błem na obu

byłem na spektaklu w którym grała pani Kaczo i natym w którym grała pani Piotrowska . Pani Kaczor. Wydaje mi sie ze czas zejsc ze sceny...

Agnieszka Kaczor jak zawsze rewelacyjna

Nie mam słów,talent Agnieszki Kaczor ,po prostu bajka.W przeciwieństwie do tej drugiej aktorki też grającej na przemiennie Lily.No cóż są dobre aktorki bez tego czegoś ,czego na pewno nie można odmówić pani Kaczor.Bije pokłony w jej kierunku.

polecam !

Poczatek spektaklu wlukł się i trudno było złapać temat przedstawienia. Ale po pół godzinie wszystko zaczeło się rozwijać i wyjasniać. Spektakl może nie najlepszy (sposród tam wystawianych) ale godny polecenia.

Muzyka na żywo

muzyka na żywo,nie wiem czy zauważyłaś ale pod scenom grała orkiestra a ręce drygenta chwilami można było zobaczyć przy scenie

REWELACJA!!!

Jestem zachwycona przedstawieniem, które sprezentował mi Najlepszy z Mężów w ramach prezentu Walentynkowego. Porywająca muzyka, wciągająca fabuła, taka trochę szkatułka z niespodzianką. Tyle stylów muzycznych naraz-zachwycające! Przepiękny śpiew całej ekipy i bezbłędne występy solowe. A przy tym mnóstwo perełek dowcipu, które sprawiają, że wieczór spędzony w Teatrze Muzycznym działa bardziej relaksująco niż pobyt w SPA,i bardziej pobudzająco niz zastrzyk z kolagenu.

Szczególne wyrazy uznania dla p. Bernarda Szyca. Warto zobaczyć jak ten postawny mężczyzna wycina chołubce i stepuje z lekkością i wdziękiem motyla!:-)

PREMIERA 24 LIstopada 2008

kurcze spektakle przedpremierowe :)

jestem pod wrazeniem

rewelacja super ogromne brawa dla artystów jechalam 4 godziny by obejrzec ten musical ale WARTO BYLO polecam wszystkim i jeszcze raz ogromne brawa dla wykonawców pozdrawiam

jestem pod wrazeniem

rewelacja super ogromne brawa dla artystów jechalam 4 godziny by obejrzec ten musical ale WARTO BYLO polecam wszystkim i jeszcze raz ogromne brawa dla wykonawców pozdrawiam

Piękne

Oglądać Agnieszke Kaczor w akcji to jak miód dla duszy ..

SUPER!!!

Rewelacja z Agnieszką Kaczor!!! Prosze o więcej jej wykonaniu!!!

widz

Widz tobie chyba coś na glowe spadlo ! Czy widziałes gdzies 100% sztuki na żywo ? Bilety drogie ale za to warto bo naprawde wszystko na żywo także muzyka ! A sztuka rewelka po prostu dyrekcja wie co wystawia i zatrudnia wspaniałych aktorów zwlaszcza młodego pokolenia !

I kiss you, Kate

Z ogromną przyjemnością obejrzeliśmy ze znajomymi musical.
Nadmienię tylko , że dzień wcześniej poszliśmy na łatwiznę i obejrzeliśmy spektakl tv ( brytyjskie wydanie dzieł Szekspira), by sobie przypomnieć o co tam chodzi - było fajne, ale dopiero spektakl na żywo wprawił nas w błogi stan ducha.

Brawo

Spektakl jest bardzo ładnie zaśpiewany, gorzej z grą aktorską, zwłaszcza u młodych adeptów tej sztuki. Zabraklo mi w tym przedstawieniu błysku orkiestry, która była dość senna. Ale ogólnie było OK, zwłaszcza rola Kate kreowana przez Panią Agnieszkę Kaczor - Czemu ta Pani tak mało śpiewa w innych przedstawieniach? Jest na prawde rewelacyjna. A tak a pro pos to ostatnio dotarly do mnie wieści, że jest blog o Teatrze Muzycznym. Zajrzyjcie http://taniecwampira.bloog.pl. Pozdrawiam

S U P E R ! ! !

co tu dużo opowiadać?!! MUSICIE SAMI SIę PRZEKONAć !!!!! Naprawde, polecam jesli chcecie milo i zabawnie spedzic wieczor :-))

Było super!

Mieszkam w Kościerzynie i 26 stycznia razem z naszą szkołą pojechaliśmy na ten właśnie spektakl. Było super!

SUPER!

Naprawdę polecam. Byłam wczoraj i powiem, że pójdę jeszcze raz ale tylko pod warunkiem jak będzie grała Agnieszka Kaczor. Jest rewelacyjna!!!

Polecam

Można się sporo pośmiać, gangsterzy i ksiądz (choć wypowiada chyba tylko 3 słowa) to wg. mnie najlepsze role. Naprawdę śmiało można się wybrać, jednak spektakl nie dla dzieci i momentami przydługi.

Lekko,wesoło i ze smakiem.

Cieszę się , że Muzyczny wraca do dobrej formy. "Kiss me Kate" to naprawde dobra propozycja spędzenia wieczoru.
Po średnim "Drakuli" i fatalnym "Kompocie" byliśmy bardzo zadowoleni.
Sceny zbiorowe zawsze w "Muzyku" były świetne ale od paru lat brakowało solistów.. ponoć wielu znanych aktorów wyjechało za granicę. Teraz jest coraz lepiej - świetna Kasia, wyraźnie lepsze głosy męskie, choć generał chyba w nieco słabszej formie. Świetni Gangsterzy!!
Libretto ma kilka dziur- to już nie wina teatru. Ale zabrakło mi kulminacyjnej sceny między Kasią i generałem (no bo.. dlaczego wróciła) i "zemsty" na autorze zamieszania z czekiem.
Niemniej jednak spektakl składa się w spójną całość. Polecam

Kiss Me, Kate

Kiss Me, Kate Teatr muzyczny w Baltimore wystawia "Poskromienie złośnicy" Szekspira. Właściciel Fred Graham, sceniczny Petrukio, angażuje do roli Kasi swoją byłą żonę, Lilli Vanessi. Zainteresowany Lois Lane, szekspirowską Bianką, wysyła jej kwiaty, które dziwnym zbiegiem okoliczności otrzymuje byłą żona Gdy Lilli spostrzega pomyłkę, jest wściekła i okazuje to Fredowi na scenie podczas ...
Przejdź do spektaklu.
do góry