Widok

Klimat? I co z tego?!

Co z tego, że Arbat Cafe ma klimat - rozumiany chyba przez bogaty wystrój, skoro jest sztywno i bez życia? Co przez to rozumiem? W krajach z bogatą tradycją picia kawy chyba należy szukać inspiracji, a próżno tu szukać klimatów rodem z Brazylii czy Włoch. Nie myślę o karnawale jak w Rio de Janeiro, ale trochę więcej życia, otwartości i życzliwości. Gdyby obsługa potrafiła zarazić klientów taką właśnie "życzliwą" chorobą, Arbat Cafe mógłby uzyskać miano przytulnego, a tak? Jest ciemno i czuję się obco.

Zresztą u konkurencji, nie jest dużo lepiej, ale ponieważ lokal jest na sprzedaż może powstanie coś innego - coś ciekawego.
Moja ocena
Arbat Cafe kategoria: Kawiarnie i herbaciarnie
obsługa: 4

menu: 5

klimat i wystrój: 4

przystępność cen: 3

ocena ogólna: 4

4.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu

Każdy klient jest inny i każdy ma inne oczekiwania od barmana. Każdy ma lepsze i gorsze dni, zarówno personel, jak i klient. Pan był u nas pierwszy raz. Wydaje mi się, że trudno oceniać kogokolwiek i cokolwiek po jednym spotkaniu. Pierwsze musi być poznanie. Pan chyba nie chciałby być tak szybko i powierzchownie ocenionym? Klimat w lokalu tworzy nie tylko personel, klimat to również ludzie, którzy tu przychodzą i to co przynoszą ze sobą każdego dnia; czy życzliwość i otwartość? czy zadowolenie z przeżytego dnia? czy radość życia? czy akceptację siebie i innych? czy szacunek do innych? A może frustrację i wieczne niezadowolenie? może trudny dzień? może problemy i porażki w szkole, w pracy, w domu? To trudne, prawda? Pozostawiam to Panu do rozważenia. Pozdrawiam, Arbat cafe.

Odpowiedź obiektu

Każdy klient jest inny i każdy ma inne oczekiwania od barmana. Każdy ma lepsze i gorsze dni, zarówno personel, jak i klient. Pan był u nas pierwszy raz. Wydaje mi się, że trudno oceniać kogokolwiek i cokolwiek po jednym spotkaniu. Pierwsze musi być poznanie. Pan chyba nie chciałby być tak szybko i powierzchownie ocenionym? Klimat w lokalu tworzy nie tylko personel, klimat to również ludzie, którzy tu przychodzą i to co przynoszą ze sobą każdego dnia; czy życzliwość i otwartość? czy zadowolenie z przeżytego dnia? czy radość życia? czy akceptację siebie i innych? czy szacunek do innych? To trudne, prawda? Pozostawiam to Panu do rozważenia. Pozdrawiam

Rio de Janeiro?

Co ma Rio de Janeiro do cichej kawiarni w Oliwie? Kawiarnia to kawiarnia, miejsce, aby na chwilę usiąść, wypić kawę, poczytać gazetę lub zamienić kilka słów z kumplem; club to club; pub to pub, a dyskoteka to dyskoteka, itd.
do góry