Widok

Klocki Lego Duplo - czy któraś prała je w pralce???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam dośc nietypowe pytanie, czy któraś z Was "myła" klocki lego-duplo w pralce. Jeśli tak to w jaki sposób. Czy w coś je włożyć??
Mam ich strasznie dużo i nie wiem jak je umyć, a nie ukrywam że ręcznie mi się nie chce. :-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślałam że może wsadzić je w poszewkę od poduszki, no i oczywiście wyłączyć wirowanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz wyprac w pralce :-) najlepiej włóż je do poszewki od poduszki takiej na zamek wtedy nic nie wypadnie a do pralki wsadź jeszcze ze 2 ręczniki żeby klocki się nie obijały za mocno.
ooo... super pomysł z tymi ręcznikami , dzieki rybalon :))
a moze w zmywarce jednak :) o ile masz :)

w pralce tez bym wyprala, ale wlasnie w jakiejs poszewce coby nie latały po bębnie :)
image
oo.. też fajny pomysł, ale obawiam się że w zmywarce, może być za wysoka temperatura no i ciśnienie wody może spowodować to że klocki będą latały po zmywarce, one są przecież lekkie :(
Piorą się bez problemu, ale ważne - w niskiej temperaturze. Od 50 stopni w górę mogą się odkształcać. Trzeba je wrzucić do worka lub poszwy, dorzucić trochę szmatek żeby nie hałasowało, delikatny program, niskie obroty wirowania i jazda.
dzięki dziewczyy, za tak szybką poradę :) zabieram sie za pranie, może dorzucę jeszcze parę innych zabawek żeby je odświeżyć

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry