Widok
Kłopot z pożyczką
Witam mam mega problem jakiś czas temu rozstałem się z narzeczoną byśmy ze sobą ze sobą jakieś pięć lat planowaliśmy wspólną przyszłość w tym celu wziąłem pożyczkę na mieszkanie w którym zamieszkaliśmy .Narzeczona mówiła że razem będziemy spłacać ,tak też było do pewnego czau.teraz zostałem sam gdyż mnie rzuciła dla innego,a ja zostałem sam z pożyczką na głowie co mam robić ? pomocy znacie jakiegoś dobrego prawnika w trójmieście?
No masz nieciekawą sytuację.Jeśli nie spisaliście żadnej umowy pomiędzy sobą ,że była dziewczyna zobowiązuje się do współspłacania kredytu to niestety Ty jesteś jedyną osobą ,którą bank pociągnie do odpowiedzialności.Chyba ,że była dziewczyna była żyrantem na umowie kredytowej to również ją bank będzie "ścigał" ale to dopiero jeśli Ty byś nie płacił i byłbyś nieściągalny. Tak to jak napisałam wcześniej to Ty jesteś zobowiązany do spłacania jeśli ona nigdzie na kredycie nie figuruje. Poza tym jeśli się wyprowadziła to nic dziwnego ,że nie poczuwa się do spłacania kredytu tymbardziej jak myślę, że mieszkanie jest Twoje.Niestety takie sytuacje się często zdarzają - moja kumpela spłaca długi swego bylego bo figurowała jako żyrant na umowie kredytowej.Koleś wyjechał do Norwegii i ma wszystko gdzieś.A ,że jego nie mogą namierzyć i oficjalnie jest nieściągalny ona płaci...Przykre ale prawdziwe.
Nawiasem dla pocieszenia mogę dodać,że niema tego złego , bo byłbyś jeszcze w gorszej sytuacji gdy oprócz spłaty kredytu ona zarządała by zwrotu zapłaconych do tej pory rat tymbardziej ,że mieszkanie jest Twoje. A gdyby było wspólnie kupione i umowa byłaby na Was oboje to podejrzewam również musiałbyś ją (narzeczoną) spłacić w takiej sytuacji...
Jak się w banku pojawia jakikolwiek problem z pożyczką to zawsze można skontaktować się z tą firmą https://www.splatachwilowek.pl/trudne-kredyty/ . Oni udzielają trudnych kredytów nawet zadłużonym
Czytam Twój tekst, chcę powiedzieć, że ja też kiedyś brałem kredyty, bo musiałem spłacać kredyt hipoteczny, a moja pensja z pracy była bardzo mała, ale kiedy zacząłem grać w gry i zarabiać w internecie, już po miesiącu byłem w stanie spłacić długi i zarabiać więcej, mogę Ci doradzić https://kasyna-online.net/ gdzie znajdziesz recenzje, oceny i wskazówki dotyczące gry, a w niedalekiej przyszłości możesz zarobić niezłe pieniądze.