Widok
Kolejny raz strzał w dziesiątkę
Po raz trzeci urządzałam w Sempre imprezę dla znajomych i nie zawaham się powtórzyć tego doświadczenia przy następnej okazji. Dla mnie niezwykle ważnym atutem miejsca jest jego klimat, a zabytkowy budynek Sempre, przepięknie odświeżony - urokliwy, przytulny i kameralny - daje możliwość zaaranżowania przestrzeni na spotkanie prywatne. I to bajkowe położenie! Krótka karta skomponowana jest na tyle różnorodnie, że znajdzie tam coś dla siebie i miłośnik zieleniny i schaboszczaka. Wszystkie zamówione przeze mnie potrawy były w punkt, co z przyjemnością stwierdzam jako uczestnik dziesiątek wypraw enokulinarnych do różnych regionów Włoch. Na kuchni Sempre nie zawiodłam się nigdy i zawsze z przyjemnością tam wracam, choć chętnie jadam i w innych lokalach z menu włoskim. Bardzo odpowiada mi też elastyczne podejście do klienta i jego nietypowych niekiedy próśb przy zamawianiu imprez. Ceny dań i napojów, zwłaszcza w przypadku większych zamówień, są bardzo rozsądne. Obsługa stanęła na wysokości zadania, choć mogłaby się więcej uśmiechać i nie zabierać półmisków, na których jeszcze znajduje się jedzenie. Sempre przy Grunwaldzkiej w Sopocie to mój pewniak i na spotkania i na kameralną kolację.
Moja ocena
Ristorante Sempre Sopot
kategoria: Pizzerie
obsługa: 5
menu: 5
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 6
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 5
5.3
* maksymalna ocena 6