Widok
Koleżanki Pruszczanki :)
Jest tu kto?
Dużo nas?
Brzuchatki? czy już po rozpakowaniu?
Spacerujecie codzień, którędy chodzicie?
Lubicie lody z bitą śmietaną, czy bardziej wolicie koktajl z truskawkami? :)
Narzekacie na służbę zdrowia? Ja też :)
I co powiecie na wspólne wypędzanie zimy?
Nam też należy się jakiś wątek :)
Dużo nas?
Brzuchatki? czy już po rozpakowaniu?
Spacerujecie codzień, którędy chodzicie?
Lubicie lody z bitą śmietaną, czy bardziej wolicie koktajl z truskawkami? :)
Narzekacie na służbę zdrowia? Ja też :)
I co powiecie na wspólne wypędzanie zimy?
Nam też należy się jakiś wątek :)
My na plac zabaw na razie nie chodzimy moje dzieciaczki troche za bardzo kaszla zreszta my na podworku mielismy tyle sniegu ze musielismy sie nigdzie wybierac dzieci mialy gdzie poszalec :) Sama jestem mama prawie jak to moje dziecko mowi pieciolatka. Na spacery chodzimyjak juz idziemy to w strone Roszkowa ale jak jest sucho bo tak to mozna niezle ugrzęznąć :)
Jak tam koleżanki po Świętach?
Ile kg na plusie?
U mnie jakby co się nie liczą :)
Dziś rozpoczęłam 37 tydzień i mam serdecznie dość. Całe święta przeleżane, ból dosłownie wszystkiego odbiera mi chęć do życia.
I pamiętacie może, ile to do końca zostało, jak brzuch opada i dziecko ma głowę w kanale rodnym? Mam wrażenie, że weszła mi niżej, bo boli mnie spojenie jak ja piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
:/
Ile kg na plusie?
U mnie jakby co się nie liczą :)
Dziś rozpoczęłam 37 tydzień i mam serdecznie dość. Całe święta przeleżane, ból dosłownie wszystkiego odbiera mi chęć do życia.
I pamiętacie może, ile to do końca zostało, jak brzuch opada i dziecko ma głowę w kanale rodnym? Mam wrażenie, że weszła mi niżej, bo boli mnie spojenie jak ja piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
:/
poczty to masakra:( ja mieszkam na osiedlu w blasku slonca, mam 2 letniego synka i zawsze chodzimy sami, mieszkam tu od miesiaca i dopoki maz nie worci z pracy to siedzimy sami, jestem chetna na spacerki i jogging:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
sure:) witaj, oby nas bylo jak najwiecej , ja strasznie bym chciala zeby moj synek mial sie z kim pobawic , on jest taki dziki za dziecmi a zazwyczaj jestem sama na placu zabaw
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Ja już nie mogę się doczekać tego prawdziwego sezonu placowo zabawowego :)
W końcu będzie można przysiąść na ławce, dziecko samo sobą się zajmie.
Do tego nie będzie pół godzinnego ubierania przed wyjściem.
Bywacie w Faktorii? Widzę, że więcej dziewczyn jest zza wiaduktu, a ja po drugiej stronie... ale nie ma co, mobilna jestem.
W końcu będzie można przysiąść na ławce, dziecko samo sobą się zajmie.
Do tego nie będzie pół godzinnego ubierania przed wyjściem.
Bywacie w Faktorii? Widzę, że więcej dziewczyn jest zza wiaduktu, a ja po drugiej stronie... ale nie ma co, mobilna jestem.
znam tylko faktorie, a tak to jestem zielona, teraz kiedy mam auto popsute to nawet nie wiem jakim autobusem dojechac do centrum pruszcza
a wlasnie , do ktorej przychodni ma zapisac synka, musze zrobic bilans dwulatkai zaszczepic go, szukam jakiesgos pediatry konkretnego
A ty mieszkasz gdzies w pobliżu Partnera ??
No ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam tej przychodni na osiedlu wschod jezdze do miasta do tej przy biedronce i tam chodzimy do Michała Trebacza mlody ma podejscie do dzieci mozna z nim pogadac :) Nie faszeruje bez potrzeby antybiotykami.
ja mieszkam w poblizu silowni bingo, niedaleko ronda przy wiadukcie, ale bardziej w strone gieldy, a dlugo sie czeka na wizyte czy bez problemu umawiaja?
w ten sam dzien jak przyjdziesz to masz wizyte tylko bilanse i szczepienia robione sa w wyznaczone dni tygodnia
heheh a gdzie fitness bingo to ja wiem bo sama tam jais czas temu chodzilam teraz kozystam co jakis czas z ich sauny bo tam mam najbizej :) Zeby ci bardziej naswietlic miejsce gdzie jest plac zabaw duzy to Gałczyńskiego to głowna ulica na ktorej sie znajduje np poczta, akademia paznokcia, siec 34, zoologiczny, bank :)
Dziewczynki, muszę wymienić książeczkę zdrowia ze względu na zmianę nazwiska. Wiem, że właściwie co punkt wymiany to inne zasady. Może orientujecie się jak jest w Pruszczu? Czy wystarczy dowód osobisty, czy muszę mieć akt ślubu, zaświadczenie o ubezpieczeniu, itd? Jeśli wiecie jak to jest tutaj, dajcie proszę znać. A, ile jest takich punktów w Pruszczu?
Dorota, podeślij poproszę przepis na dobrą masę solną :)
Może z moją małą też coś porobimy.
Dziś na szczęście podjechała do mnie siorka z Tatą i zabrali mi małą na spacer.
Ja za to z maleństwem w brzuchu wyprałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 i 62 :)
Mówili, że tylko u nas, w Pruszczu pięknie pachnie wiosną :)
Ja tam sugerowałam, że to te "wiosenne niespodzianki" z trawników tak pachną :)
Jutro już napewno sama wybiorę powąchać wiosnę :)
Może z moją małą też coś porobimy.
Dziś na szczęście podjechała do mnie siorka z Tatą i zabrali mi małą na spacer.
Ja za to z maleństwem w brzuchu wyprałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 i 62 :)
Mówili, że tylko u nas, w Pruszczu pięknie pachnie wiosną :)
Ja tam sugerowałam, że to te "wiosenne niespodzianki" z trawników tak pachną :)
Jutro już napewno sama wybiorę powąchać wiosnę :)
Tris robie na oko;-) pol szkanki mąki,poł szklanki soli i woda. Mieszam to i zagniatam...i tak na oko sprawdzam czy okej. Kurcze nawet nie wiem ile tej wody-trochee:))
Ale pomogłam....:) W razie czego na necie pewnie są jakies sprawdzone przepisy:)
Biore jeszcze do masy solnej rozne ziarna-ryż,kasze,siemie lniane...maly sobie to łączy albo robimy male miseczki i tam wsypujemy ziarno:) Fakt,ze potem w pokoju brudno ale liczy sie zabawa!:)
Ale pomogłam....:) W razie czego na necie pewnie są jakies sprawdzone przepisy:)
Biore jeszcze do masy solnej rozne ziarna-ryż,kasze,siemie lniane...maly sobie to łączy albo robimy male miseczki i tam wsypujemy ziarno:) Fakt,ze potem w pokoju brudno ale liczy sie zabawa!:)
hej dziewczyny i jak Wam sie wiosna w Paryzu podoba?:) pieknie , dzisiaj siedzialam na lwace , pierwszy raz w tym roku i bylo mi cieplo, kupilam oslonke na balkon, musze go doprowadzic do porzadku zeby jakos wiosennie wygladalo:)
tris powiem CI ze nasze poperzednie mieszkanie nie mialo balkonu i to byla masakra, nie dosc ze kawalerka z dzieckiem i psem to jeszcze codzinnie pranie w pokoju, nie bylo sie gdzie ruszyc, teraz jak szukalismy mieszkania to podstawa byl balkon
Jak to się mówi- coś za coś.
Mamy duże mieszkanie, dwupoziomowe, więc suszarkę na szczęście mam gdzie rozłożyć :)
Ale tak brakuje mi kwiatków, jakiegoś zielska - napewno miałabym na balkonie.
I werandowanie dzieciaka byłoby łatwiejsze :)
Och, nie będę się rozkręcać z narzekaniem, bo mam jeszcze dużo w tej kwestii do dodania :)
Ostatnie piętro, zły rozkład, strony świata nie te :)
Mamy duże mieszkanie, dwupoziomowe, więc suszarkę na szczęście mam gdzie rozłożyć :)
Ale tak brakuje mi kwiatków, jakiegoś zielska - napewno miałabym na balkonie.
I werandowanie dzieciaka byłoby łatwiejsze :)
Och, nie będę się rozkręcać z narzekaniem, bo mam jeszcze dużo w tej kwestii do dodania :)
Ostatnie piętro, zły rozkład, strony świata nie te :)
co tak ucichlyscie? ja mialam lapa zepsutego, dzisiaj dopiero odebralam:) i jak nie ma chetnych na biaganie? oczywisice bez oplat, bo wydaje mi sie ze moze pomyslalyscie ze szukam klientek:) nie nie, tutaj w pruszczu nie mam z kim aktywnie spedzac czasu :)
a ja dogorywam, nie mam siły nawet do komputera siąść.
Mam ogromniasty brzuch, wszelki ruch stanowi wielki problem, ale na szczęście już niedługo.
Mam tylko problem z moją pierworodną- przechodzi niesamowity bunt dwulatka. Poprostu szok, jak takie dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi. Czasem aż mi ręce opadają.
Mówią, aby na dziecko nie krzyczeć, ale uwierzcie, mam dość gadania do ściany...
Macie jakieś sposoby na nieznośne, zbuntowane dwu-i-półlatki?
Mam ogromniasty brzuch, wszelki ruch stanowi wielki problem, ale na szczęście już niedługo.
Mam tylko problem z moją pierworodną- przechodzi niesamowity bunt dwulatka. Poprostu szok, jak takie dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi. Czasem aż mi ręce opadają.
Mówią, aby na dziecko nie krzyczeć, ale uwierzcie, mam dość gadania do ściany...
Macie jakieś sposoby na nieznośne, zbuntowane dwu-i-półlatki?
moj ma 2 lata i miesiac i stosujemy rady superniani, kara to idzie do kata potem musi przpeprosic, czasami skutkuje xczasami jak do sciany, ale uczy sie:)
u mnie akcja z kątem wyglądała tak:
oczywiście najpierw było przeskrobanie czegoś, bardzo groźnie powiedziałam, że ma iść do kąta (wskazałam, który), powiedziałam, że za to i tamto ma karę, musi stać w tym kącie aż powiem, że może wyjść. Po odpowiednim czasie mówię, że teraz może z niego wyjść, i że teraz powinna przeprosić, bo to i tamto było złe.
Na co mi odpowiedziała- nie wyjdę, będę tu siedzieć, nie przeproszę. I siedziała tak w kącie kolejne 40 minut. Bez zabawek, bez niczego, tak sama siedziała i patrzyła, co się dzieje...
no i gadaj z taką :)
oczywiście najpierw było przeskrobanie czegoś, bardzo groźnie powiedziałam, że ma iść do kąta (wskazałam, który), powiedziałam, że za to i tamto ma karę, musi stać w tym kącie aż powiem, że może wyjść. Po odpowiednim czasie mówię, że teraz może z niego wyjść, i że teraz powinna przeprosić, bo to i tamto było złe.
Na co mi odpowiedziała- nie wyjdę, będę tu siedzieć, nie przeproszę. I siedziała tak w kącie kolejne 40 minut. Bez zabawek, bez niczego, tak sama siedziała i patrzyła, co się dzieje...
no i gadaj z taką :)
i niech siedzi, nawet do wieczora:) u nas czasami takie mega ostre powiedzenie, ale to tez juz tylko czasami, ogolnie z mezem, wieczorami okolo 20 30 mamy juz serdecznie dosyc i kitwaszenia, i dziwnych odlgosow wydobywanych przez nasze dziecie i wiecznego gderania:) i porysowanych juz nowych mebli....ale coz taki urok n aszych pociech , tylko teraz bedzie Ci jeszcze ciezej no bo zaraz drugie sie poajwi i co wtedy,nawet 5 min nie posiedzisz w spokoju
hej!
Za oknem piekna pogoda....zaraz uciekamy na plac zabaw:))
Choicaz powiem Wam,ze wczoraj zmarzłam jak nie wiem....kurcze...mały nie chcial wracac a ja stałam i sie trzęsłam:)
Zdrówka dla chorych maluchów!
dziewczyny przy okazji mam pytanko:
musimy sie rozliczyc z mężem i pomyslałam, ze skoro tu juz mieszkamy to załatwimy sprawe tu....znacie kogos lub polecacie osobe ktora nas rozliczy??? ksiegowa,biuro rachunkowe...
i moze przy okazji wiecie ile teraz sobie zyczą za rozliczenie małzenstwa?
pozdrawiam! miłego dniaaaaa:)))
Za oknem piekna pogoda....zaraz uciekamy na plac zabaw:))
Choicaz powiem Wam,ze wczoraj zmarzłam jak nie wiem....kurcze...mały nie chcial wracac a ja stałam i sie trzęsłam:)
Zdrówka dla chorych maluchów!
dziewczyny przy okazji mam pytanko:
musimy sie rozliczyc z mężem i pomyslałam, ze skoro tu juz mieszkamy to załatwimy sprawe tu....znacie kogos lub polecacie osobe ktora nas rozliczy??? ksiegowa,biuro rachunkowe...
i moze przy okazji wiecie ile teraz sobie zyczą za rozliczenie małzenstwa?
pozdrawiam! miłego dniaaaaa:)))
hej dziewczyny,
ja mogę zrobić Wam PITa, mieszkam 2 km od Pruszcza jakby co, ale już robiłam jednej naszej forumce PITa i nawet się nie spotkałyśmy - wszystko udało się przekazać pocztą elektroniczną :) nie powiem, jest to niesamowicie wygodne :)
jakby któraś z Was była zainteresowana, podaję maila: nusiaczek@gmail.com
Ceny mam bardzo korzystne - w biurze rachunkowym płaci się zwykle ok. 100 zł, ja robię PITy za duuużo mniej.
ja mogę zrobić Wam PITa, mieszkam 2 km od Pruszcza jakby co, ale już robiłam jednej naszej forumce PITa i nawet się nie spotkałyśmy - wszystko udało się przekazać pocztą elektroniczną :) nie powiem, jest to niesamowicie wygodne :)
jakby któraś z Was była zainteresowana, podaję maila: nusiaczek@gmail.com
Ceny mam bardzo korzystne - w biurze rachunkowym płaci się zwykle ok. 100 zł, ja robię PITy za duuużo mniej.
To chyba bede zainteresowana:)Tylko czekam jeszcze na moj pit z pracy- wyslali mi pocztą miesiac temu i jeszcze nie doszedł :/ i czekam,czekam....dam znac w przyszłym tygodniu:)
to moje gg 7003299 napisz ile wezmiesz,ok? ja jestem na urlopie wychowawczym-bezplatnym,tylko mąż pracuje...odliczamy internet i dziecko:)
to moje gg 7003299 napisz ile wezmiesz,ok? ja jestem na urlopie wychowawczym-bezplatnym,tylko mąż pracuje...odliczamy internet i dziecko:)
hej hej czy nikt tu juz nie zaglada? mi sie obiad robi, czekam na meza i zmykam na treningi, maly spi wiec mam free time , ale jakas taka rozleniwiona dzisiaj jestem, mialam prasowac bo sterta czeka ale nie moge sie zabrac, nienawidze tej czynnosci
Wcięło mi mojego posta, to piszę jeszcze raz :)
Jak po świętach żyjecie?
Ja ledwo. Rozpoczął mi się dziś 37 tydzień i mam serdecznie dość :/
Mam wrażenie, że mała weszła mi w kanał rodny (to możliwe, że już?) bo tak mnie boli spojenie, że poprostu oszaleję.
Nie wchodzę na wagę, co by się nie przerazić, a Wy?
Mamusie mi lodóweczkę zapełniły, więc przez parę kolejnych dni gotowanie obiadu mam z głowy. Uffff :)
Jak po świętach żyjecie?
Ja ledwo. Rozpoczął mi się dziś 37 tydzień i mam serdecznie dość :/
Mam wrażenie, że mała weszła mi w kanał rodny (to możliwe, że już?) bo tak mnie boli spojenie, że poprostu oszaleję.
Nie wchodzę na wagę, co by się nie przerazić, a Wy?
Mamusie mi lodóweczkę zapełniły, więc przez parę kolejnych dni gotowanie obiadu mam z głowy. Uffff :)
Hej dziewczyny, chciałabym podpytać-
korzystacie z pomocy Pań sprzątających? Ja nie mam już jak ruszyć nogą czy ręką, więc pomyślałam, że może macie jakieś zaufane Panie z Pruszcza bądź okolic, które podejmują się ogarnięcia domu?
Zależałoby mi na odkurzeniu, umyciu podłóg, starciu kurzu, wyczyszczeniu łazienki, kuchni oraz umyciu czterech okien.
No i nie ukrywam, że cena też gra rolę.
korzystacie z pomocy Pań sprzątających? Ja nie mam już jak ruszyć nogą czy ręką, więc pomyślałam, że może macie jakieś zaufane Panie z Pruszcza bądź okolic, które podejmują się ogarnięcia domu?
Zależałoby mi na odkurzeniu, umyciu podłóg, starciu kurzu, wyczyszczeniu łazienki, kuchni oraz umyciu czterech okien.
No i nie ukrywam, że cena też gra rolę.
karol wysyłam Ci meila z nr.kom.
jezeli chodzi o ceny,uwazam ze ma super ceny,w porównaniu do cen w Pruszczu,np. robie u niej brwi za 15zł,a brwi sa odpicowane naprawde starrannie.
teraz wybieram sie na zabiegi odchudzajace,to sie oplata jakimis pasam,jeden zabieg 100 zl,a w Soppcie około 200zł.
Chodzilam na masaz za 50 zl,ktory trwal 45 minut i jestem mega zadowolona,caly bol plecow zniknął,a ostatni raz bylam przed ciąża,okolo14 miesiecy temu!
bardzo jestem zadowolona z maniciuru.
jezeli chodzi o ceny,uwazam ze ma super ceny,w porównaniu do cen w Pruszczu,np. robie u niej brwi za 15zł,a brwi sa odpicowane naprawde starrannie.
teraz wybieram sie na zabiegi odchudzajace,to sie oplata jakimis pasam,jeden zabieg 100 zl,a w Soppcie około 200zł.
Chodzilam na masaz za 50 zl,ktory trwal 45 minut i jestem mega zadowolona,caly bol plecow zniknął,a ostatni raz bylam przed ciąża,okolo14 miesiecy temu!
bardzo jestem zadowolona z maniciuru.
Halo Pruszczanki???
Gdzie się podziałyście???
Widziałyście te domki co budują na Faktorii?-fajnie gdyby zrobili tam jakaś miła kawiarenkę,z piwkiem,jakims dobrym jedzonkiem,lodami...
Fajne stoliki wystawili,bo w Pruszczu to naprawde nie ma gdzie isc.Czesto z Dziewczynami chcemy gdzies wyjsc na małego drinka i Co???Nie idziemy,nie ma gdzie....a wiadomo do Gdańska się nie chce!
Pozdrawiam:)
Gdzie się podziałyście???
Widziałyście te domki co budują na Faktorii?-fajnie gdyby zrobili tam jakaś miła kawiarenkę,z piwkiem,jakims dobrym jedzonkiem,lodami...
Fajne stoliki wystawili,bo w Pruszczu to naprawde nie ma gdzie isc.Czesto z Dziewczynami chcemy gdzies wyjsc na małego drinka i Co???Nie idziemy,nie ma gdzie....a wiadomo do Gdańska się nie chce!
Pozdrawiam:)
Juz dawno nie bylismy na Faktorii :)
Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci lub dzieci znajomych chodzi do przedszkola Wojskowego na Żwirki i Wigury? Byłam tam dzisiaj bo jakąś ankietę w sprawie przyjęcia dziecka a w domu patrzę a tam jest napisane: Przedszkole Niepubliczne im. Korczaka. I teraz nie wiem o co chodzi? To pod tym adresem są dwa przedszkola? Zgłupiałam już całkiem :(
niepublicze ale nie prywatne no ale miesiecznie wychodzi kolo 500 zl moja kolezanka ma tam dziecko i zadowolona
no tak to samo :)
Witam wszystkie Pruszczanki :-)
Dopiero zobaczyłam że istnieje taki wątek. Mieszkam w Pruszczu od 1,5 roku ale i tak bardzo słabo go znam po nazwach ulic czy osiedli...
Mieszkam przy ul. Obrońców Wybrzeża, mam 2,5 miesięczną córcię i na spacerki chodzimy w zależności od pogody i ilości wolnego czasu, raz na faktorie, to do centrum, albo okolice biedronki i tesco, w stronę Rotmanki... Kawusie na ławeczkach przy placach zabaw to super pomysł :-)
Co do dobrego dentysty to mogę polecić dr.German, ale ona przyjmuje już tylko prywatnie w "centrum dentystycznym" na Grunwaldzkiej.
Dopiero zobaczyłam że istnieje taki wątek. Mieszkam w Pruszczu od 1,5 roku ale i tak bardzo słabo go znam po nazwach ulic czy osiedli...
Mieszkam przy ul. Obrońców Wybrzeża, mam 2,5 miesięczną córcię i na spacerki chodzimy w zależności od pogody i ilości wolnego czasu, raz na faktorie, to do centrum, albo okolice biedronki i tesco, w stronę Rotmanki... Kawusie na ławeczkach przy placach zabaw to super pomysł :-)
Co do dobrego dentysty to mogę polecić dr.German, ale ona przyjmuje już tylko prywatnie w "centrum dentystycznym" na Grunwaldzkiej.
polecam salon na os wsch czarnieckiego rog okrzei
Ksiądz się nie zgadza na wybudowanie bloku,ale już wszystkie pozwolenia są,więc to kwestia czasu,wiem bo moja firma stawiała tam ławy i ma dokończyć ten blok,a ksiądz robi problemy.
To jest teren Gedbudu i o żadnym lidlu mi nic nie wiadomo,a raczej bym wiedziała bo ze soba współpracujemy.
Chyba,że gdzie tam w innym miejscu ma powstać lidl,ale tego już nie wiem.
Cześć K.
To jest teren Gedbudu i o żadnym lidlu mi nic nie wiadomo,a raczej bym wiedziała bo ze soba współpracujemy.
Chyba,że gdzie tam w innym miejscu ma powstać lidl,ale tego już nie wiem.
Cześć K.
ten lidl ma być tak jak mówiłyście, koło koscioła Kozala, przy ul. Kopernika, tam gdzie cyrk stawiają. Dzisiaj nawet patrzyłam czy coś się dzieje (mieszkam można powiedzieć po sąsiedzku) i jak na razie nic. Ale wiem, że lidla momentalnie się buduje, 2mce i już jest. Oj przydałby się... temu osiedlu coś brakuje, to i tak dobrze, że chociaż biedronka powstała ;)
Justka81 lidl chyba będzie w tym roku, bo widziałam ogłoszenie o naborze na kierownika sklepu do lidla w pruszczu, a przecież jak na razie nie ma tu sklepu, więc moze coś sie ruszy w końcu :)
Praca na miejscu... super sprawa, ale jak dla mnie nieosiągalna nawet ta w gdańsku ;p
nie brakuje Wam znajomych w pruszczu? mieszkam tu od prawie 3 lat i czasami przydałby się ktoś "pod ręką" z kim mozna by sie umowic na kawe w wolnej chwili :)
Praca na miejscu... super sprawa, ale jak dla mnie nieosiągalna nawet ta w gdańsku ;p
nie brakuje Wam znajomych w pruszczu? mieszkam tu od prawie 3 lat i czasami przydałby się ktoś "pod ręką" z kim mozna by sie umowic na kawe w wolnej chwili :)
Ach Pruszczanki brakuje znajomych to zapraszam na jakąś kawusie...
Jest fajna kawiarnia w centrum,szkoda że już koniec lata to byście wpadły do mnie na grilla,u mnie co weekend party w ogrodzie,albo pieczenie kiełbasek,ale nic straconego - zimą po przejazdzce na quadach robimy ognisko i pieczemy kiełbaski.
Jest fajna kawiarnia w centrum,szkoda że już koniec lata to byście wpadły do mnie na grilla,u mnie co weekend party w ogrodzie,albo pieczenie kiełbasek,ale nic straconego - zimą po przejazdzce na quadach robimy ognisko i pieczemy kiełbaski.
hej hej
ehhh, padam ze zmeczenia, musze zaraz obudzic moja Kruszynke bo spi juz 4h, kapiel, mleczko i spac:)
starsza Corcia juz kima:)
a my dzis z malzykiem obchodzimy 3 rocznice slubu:) skórzana:)
ehhh, padam ze zmeczenia, musze zaraz obudzic moja Kruszynke bo spi juz 4h, kapiel, mleczko i spac:)
starsza Corcia juz kima:)
a my dzis z malzykiem obchodzimy 3 rocznice slubu:) skórzana:)
WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
hej, oj z praca w Pruszczu ciezko, sama szukam, ale poki co nikt z pruszcza i okolic sie nie odezwal, tylko z gda, we wtroek ide na kolejna rozmowe, a co do nudy, to fakt masakra, chociaz od pon moj syn chodzi do przedszkola i jakos dnia mi nie starcza , wstajemy rano i maszerujemy, potem saidam na allegro, potem obiad i treningi i dzien mija, dopiero usiadalm
cześć dziewczyny :-)
ja od dwóch lat mieszkam w Pruszczu i też brakuje mi tu znajomych :-(
Chętnie spotkałabym się na jakąś kawkę albo po prostu na spacerku pogadać. Tylko że u mnie w grę wchodzą juz tylko weekendy bo od poniedziałku wróciłam do pracy - oczywiście dojeżdżam do Gdańska więc to trochę czasu zajmuje.
Pozdrawiam i mam nadzieję że do szybkiego zobaczenia :-)
ja od dwóch lat mieszkam w Pruszczu i też brakuje mi tu znajomych :-(
Chętnie spotkałabym się na jakąś kawkę albo po prostu na spacerku pogadać. Tylko że u mnie w grę wchodzą juz tylko weekendy bo od poniedziałku wróciłam do pracy - oczywiście dojeżdżam do Gdańska więc to trochę czasu zajmuje.
Pozdrawiam i mam nadzieję że do szybkiego zobaczenia :-)
Pewnie ze sa miejsca od zaraz bo co chwile ktos tam rezygnuje panie dla maluszkow sa kompletnie nie doswiadczone. Najlepiej jak by dziecko nie plakalo i samo sie bawilo wtedy nie musza sie nim wogle zajmowac. To co pisze jest niestety prawda nic wyssanego z palca. Szkoda ze tak sie dzieje cierpia niestety dzieci
tylko nie kupuj na sasankowej, te biale 4 pietrowe bloki z antena sat na kazdym balkkonie, ludzie uciekaja z tego miejsca,ten deweloper zaoszczedzil na wszystkim, cieknie, przecieka, drogo i masakra, sama prawie tam kupuilam mieszkanie ale cale szczecie kumpel pracowal w biurze nierucomosci i powiedzial ze ludzie za pol darmo sprzedaja tam mieszkania a nikt tego nie cce, a na parteac grzyb, a ogolnie rotmanka jest swietna,
moje dziecko chodzi do jedyneczki na zwirki i wigury i jestem bardzo zadowolona, jest najmlodszy w grupie i widze jak Panie sie zajmuja dziecmi, w ciagu 2 tyg nauczyl sie 2 wierszykow, a ledwo co mowi, pomagaja jesc, bawia sie z nimi, przytulaja, normlnie szok, place 500 zl za miesic z wyzywieniem
nie zgadzam sie z brakiem placow zabaw, sama bawilam sie z dzickiem na jazebinowej bo tam ogladalam super mieszkanie ale mi sprzedali sprzed nosa, blisko lasm do spacerowania obok tej pizzeri, mi sie tam bardzo poodba.broń Cie BOze nie kupuj mieszkania na Sasankowej!!!!!i w okolicy, zreszta domy i mieszkania tego dewelopera sa charakterystyczne, biale badz bezowe, wszedzie anteny stercza jak w jakis slamsach, dodoam ze jak poszlam rozmawiac z tym Panem deweloperem, bylam sama z mama i jeszcze malym synkiem na rekach, zobaczyl mnie i zaczl sie tak slinic, ze szok, myslal ze samotna jestem , bo proponowal ze bedzie mnie odweidzal, masakra jakas, taki gurby oblech w okularach z prl-u, fuuuuuujj
Koleżanki Pruszczanki:)
poprosze o glosy na moja Córcie Anastazję w konkursie Bebika:)
zdjecie podpisane jest ALICJA, glosuje sie klikajac na opcje "lubię to" pod zdjeciem:)
glosowac mozna raz dziennie
http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/pogodnie-sie-usmiecham-gdy/galeria-konkursowa/?start=4656#showPhoto=9865
dziekuje w imieniu wlasnym i Nastki
poprosze o glosy na moja Córcie Anastazję w konkursie Bebika:)
zdjecie podpisane jest ALICJA, glosuje sie klikajac na opcje "lubię to" pod zdjeciem:)
glosowac mozna raz dziennie
http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/pogodnie-sie-usmiecham-gdy/galeria-konkursowa/?start=4656#showPhoto=9865
dziekuje w imieniu wlasnym i Nastki
WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
Witam Pruszczanki
ja co prawda z Przymorza, ale od maja spelniam swoje marzenie. Otworzyłam magiczne miejsce. Zapraszam Was z pociechami na "wizję lokalną" i na jesienną kawę do mnie do "ZielonoMi" na Trakcie Św Wojciecha. dzieci pofisiują a wy na spokojnie poplotkujecie w dobrym towarzystwie. http://www.zielonomi.net
ja co prawda z Przymorza, ale od maja spelniam swoje marzenie. Otworzyłam magiczne miejsce. Zapraszam Was z pociechami na "wizję lokalną" i na jesienną kawę do mnie do "ZielonoMi" na Trakcie Św Wojciecha. dzieci pofisiują a wy na spokojnie poplotkujecie w dobrym towarzystwie. http://www.zielonomi.net
Drogie Panie!
Serdecznie zapraszamy na warsztaty "Odkryj w sobie kobiecość", które odbędą się 7 listopada w Zespole Szkół nr 2 w Pruszczu Gdańskim w godzinach 10.00 - 14.00.
Sprawdź, jak niezwykle atrakcyjny program przygotowaliśmy, na stronie: http://www.4-fit.pl Czeka Was dużo zabawy, śmiechu, poznanie innych pań, które również dbają o zdrowie i sylwetkę, a także mnóstwo nagród, ufundowanych przez zaprzyjaźnione szkoły taneczne, salony kosmetyczne i fryzjerskie. Dodatkową nagrodą jest karnet OPEN 4FIT.
A wszystko to za jedyne 20zł!
Czekamy na Was!
Zespół 4FIT
Serdecznie zapraszamy na warsztaty "Odkryj w sobie kobiecość", które odbędą się 7 listopada w Zespole Szkół nr 2 w Pruszczu Gdańskim w godzinach 10.00 - 14.00.
Sprawdź, jak niezwykle atrakcyjny program przygotowaliśmy, na stronie: http://www.4-fit.pl Czeka Was dużo zabawy, śmiechu, poznanie innych pań, które również dbają o zdrowie i sylwetkę, a także mnóstwo nagród, ufundowanych przez zaprzyjaźnione szkoły taneczne, salony kosmetyczne i fryzjerskie. Dodatkową nagrodą jest karnet OPEN 4FIT.
A wszystko to za jedyne 20zł!
Czekamy na Was!
Zespół 4FIT
Lidla na razie ani widu ani słychu a szkoda bo przydałaby się konkurencja dla biedronek.
Co do mini parku przy Kasprowicza to szkoda, że nie wybudowali tam placu zabaw dla dzieci. Takie duże osiedle sami młodzi ludzie z dziećmi mieszkają a plac zabaw stary i mało bezpieczny, w ogóle nie przystosowany dla maluchów. Chodzę z córcią koło poczty ale spacerkiem to kawałej drogi.
Taki park już jest pomiędzy blokami to po co drugi taki
Co do mini parku przy Kasprowicza to szkoda, że nie wybudowali tam placu zabaw dla dzieci. Takie duże osiedle sami młodzi ludzie z dziećmi mieszkają a plac zabaw stary i mało bezpieczny, w ogóle nie przystosowany dla maluchów. Chodzę z córcią koło poczty ale spacerkiem to kawałej drogi.
Taki park już jest pomiędzy blokami to po co drugi taki
ja zagladam :)
ja generalnie nie moge sie jakos odnaleźć w pruszczu, nawet z pracą, nawet sasiedzi, wszyscy zabunkrowani, prawie nikt z nikim nie gada, pamietam jak bylam mała, mieszkalo sie w bloku, dzieciaki biegaly od mieszkania do mieszkania, sasiadki wpadaly na kawusie, teraz sa jakies dziwne czasy,mlodzi ludzie jakos sa mniej otwarci, szybko wpadaja w samozachwyt , szczegolnie jak maja dobrze platna prace
łoooo matko, maskra, ale powiem CI ze malo jest ogloszeń z pruszcza, takze ja juz tu nawet nie suzkam tylko w gdansku, a najlepiej po znajomosci,
zgodze się z tym że w Pruszczu bardzo ciężko z pracą :-(
mieszkam już tutaj ponad 2 lata i pracuje w Gdańsku, na początku było mi ciężko z dojazdami, później się już chyba przyzwyczaiłam a teraz to jakaś masakra :-( bardzo często z Wrzeszcza do Pruszcza jadę samochodem 2 godz ;-(
w domu przeważnie jestem z Małą ok 18, mamy chwile na zabawę a później kolacyjka, kąpiel i usypianie. I takim oto sposobem nie bardzo mam czas na sąsiedzkie kawki :-( a szkoda. Zakładam że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji i dlatego wygląda to tak jakby młodzi ludzie zamykali się w swoich domach.
mieszkam już tutaj ponad 2 lata i pracuje w Gdańsku, na początku było mi ciężko z dojazdami, później się już chyba przyzwyczaiłam a teraz to jakaś masakra :-( bardzo często z Wrzeszcza do Pruszcza jadę samochodem 2 godz ;-(
w domu przeważnie jestem z Małą ok 18, mamy chwile na zabawę a później kolacyjka, kąpiel i usypianie. I takim oto sposobem nie bardzo mam czas na sąsiedzkie kawki :-( a szkoda. Zakładam że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji i dlatego wygląda to tak jakby młodzi ludzie zamykali się w swoich domach.
no wlasnie, a kiedys bylo tak fajnie, fakt jak spotkamy sie z sasiadami na klatce to chwile pogadamy, ale pamietam jak drzwi sie u nas nie zamykały, co cwile ktos przycodzil
ja mam goldena biszkopta :)
To prawda, że teraz ludzie są zamknięci w czterech ścianach. Mieszkam w Pruszcz już 4 lata i i z sąsiadami (mimo, że sami młodzi ludzie z dziećmi) mijamy się na klatce. Zamieniamy dwa słowa i tyle.
Ale z drugiej strony ja też nigdy nikogo na kawę nie zaprosiłam więc rozumiem że to działa w dwie strony
Ale z drugiej strony ja też nigdy nikogo na kawę nie zaprosiłam więc rozumiem że to działa w dwie strony