Widok

Koleżanki Pruszczanki :)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jest tu kto?
Dużo nas?
Brzuchatki? czy już po rozpakowaniu?
Spacerujecie codzień, którędy chodzicie?
Lubicie lody z bitą śmietaną, czy bardziej wolicie koktajl z truskawkami? :)
Narzekacie na służbę zdrowia? Ja też :)
I co powiecie na wspólne wypędzanie zimy?

Nam też należy się jakiś wątek :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
melduje sie:) pruszcz strona za wiaduktem blizej gieldy
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe melduneczek ja bliziutko gieldy :)
no to prawie sasiadka:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
I ja sie melduje:) mieszkamy w centrum miasta:)od 6 miesiecy:))
Jestem mamą szalonego dwulatka;-)
Jakos jeszcze nie narzekam....wszystko jest okej!
my chodzimy codziennnie przed poludniem na plac zabaw-osiedle tysiaclecia,koło przedszkola....i niestety prawie zawsze jestesmy sami....gdzie te mamy z dziecmi??? no gdzie?;-)

pozdrawiam laseczki,uciekam do mojego malucha:))
paaaaa:)
My na plac zabaw na razie nie chodzimy moje dzieciaczki troche za bardzo kaszla zreszta my na podworku mielismy tyle sniegu ze musielismy sie nigdzie wybierac dzieci mialy gdzie poszalec :) Sama jestem mama prawie jak to moje dziecko mowi pieciolatka. Na spacery chodzimyjak juz idziemy to w strone Roszkowa ale jak jest sucho bo tak to mozna niezle ugrzęznąć :)
A nie dodalam bo pisze dzieciaczki jestem niania i mam pod opieka teraz dwójkę maluszkow jedno ma niespełna roczek a drugie dwa latka :)
Ja też jestem z Pruszcza, mieszkam w centrum. Mam 4 miesiecznego synka, chetnie z kims pospaceruje.Tym bardziej ze nikogo nie znam.Bo dopiero pol roku tu mieszkam
Witam, ja też jestem z Pruszcza - mieszkam koło jednostki wojskowej (os.wschód), mam 5-miesięcznego smyka i chodzę codziennie na spacerki po osiedlu :) Pozdrawiam
Jak tam koleżanki po Świętach?
Ile kg na plusie?
U mnie jakby co się nie liczą :)
Dziś rozpoczęłam 37 tydzień i mam serdecznie dość. Całe święta przeleżane, ból dosłownie wszystkiego odbiera mi chęć do życia.
I pamiętacie może, ile to do końca zostało, jak brzuch opada i dziecko ma głowę w kanale rodnym? Mam wrażenie, że weszła mi niżej, bo boli mnie spojenie jak ja piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
:/
Hej, ja z centrum, Mam 12 miesięczną córcię ale żadko chodzę na spacery bo pracuje :( w weekendy nadrabiam :)
no prosze troszke nas jest :) w sumie to ten Pruszcz nie taki maly i ciagle sie rozrasta widac to np po kolejkach na poczcie np na Galczynskiego ostatnio stalam 45 min
poczty to masakra:( ja mieszkam na osiedlu w blasku slonca, mam 2 letniego synka i zawsze chodzimy sami, mieszkam tu od miesiaca i dopoki maz nie worci z pracy to siedzimy sami, jestem chetna na spacerki i jogging:)
Czy mogę się dopisać? Mieszkam 3km od Pruszcza w Ciep. Czy to się liczy???
lewie, hehe.
sure:) witaj, oby nas bylo jak najwiecej , ja strasznie bym chciala zeby moj synek mial sie z kim pobawic , on jest taki dziki za dziecmi a zazwyczaj jestem sama na placu zabaw
Ja już nie mogę się doczekać tego prawdziwego sezonu placowo zabawowego :)
W końcu będzie można przysiąść na ławce, dziecko samo sobą się zajmie.
Do tego nie będzie pół godzinnego ubierania przed wyjściem.
Bywacie w Faktorii? Widzę, że więcej dziewczyn jest zza wiaduktu, a ja po drugiej stronie... ale nie ma co, mobilna jestem.
Olcia a ty bywasz na tym placu zabaw na Gałczyńskiego ??
a gdzie to jest? nie znam pruszcz po ulicach:(
Na Faktorii bywamy ale jak jest cieplo i raczej w weekendy bo tak to za daleko i w sumie atrakcji dla dzieci to mamy nawet chyba wiecej u nas na placu zabaw na os wschod :)
to jest kolo przychodnii Familia :)przy Korzeniowskiego
znam tylko faktorie, a tak to jestem zielona, teraz kiedy mam auto popsute to nawet nie wiem jakim autobusem dojechac do centrum pruszcza
hehehe dalej nie wiem:)
a wlasnie , do ktorej przychodni ma zapisac synka, musze zrobic bilans dwulatkai zaszczepic go, szukam jakiesgos pediatry konkretnego
A ty mieszkasz gdzies w pobliżu Partnera ??
image

Uploaded with ImageShack.us
No ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam tej przychodni na osiedlu wschod jezdze do miasta do tej przy biedronce i tam chodzimy do Michała Trebacza mlody ma podejscie do dzieci mozna z nim pogadac :) Nie faszeruje bez potrzeby antybiotykami.
image

ja mieszkam w poblizu silowni bingo, niedaleko ronda przy wiadukcie, ale bardziej w strone gieldy, a dlugo sie czeka na wizyte czy bez problemu umawiaja?
w ten sam dzien jak przyjdziesz to masz wizyte tylko bilanse i szczepienia robione sa w wyznaczone dni tygodnia
image

heheh a gdzie fitness bingo to ja wiem bo sama tam jais czas temu chodzilam teraz kozystam co jakis czas z ich sauny bo tam mam najbizej :) Zeby ci bardziej naswietlic miejsce gdzie jest plac zabaw duzy to Gałczyńskiego to głowna ulica na ktorej sie znajduje np poczta, akademia paznokcia, siec 34, zoologiczny, bank :)
image

aaaaaaaaa to juz wiem:)
Witajcie kobietki a co tu dzisiaj tak cichutko widze pewnie wszystkie dzisiaj na spacerkach taka ladna pogoda byla :)
Hej, ja też jestem z Pruszcza, mieszkam przy Kaspowicza, mam dwuletnią córcię i też nie mogę doczekać się spacerków. Co prawda pracuję ale zostają popołudnia i wieczorki:-)
hejka :) ja też jestem z pruszcza. os. cyprysowe niedaleko tesco i biedronki :) mam roczną córcie :) wiec troche nas jest :)
Swoją drogą szkoda, że nie ma w Pruszczu ( a może jest?) takiego miejsca gdzie dzieci mogłyby się pobawić a mamusie napić kawki. No cóż byle do wiosny:-)
hmm sie tak zastanawiam moze poprosyu robic spotkanka w naszych domach bo niestety nie ma takich miejsc w Pruszczu zeby mozna bylo sie napic kawki a dzieci mogly sie pobawic
A mozę jest ktoś z osiedla Mickiewicza? tu jest fajny plac zabaw tylko narazie w błotku i śniegu:(
No chyba, ze na placu zabaw...dzieci będą sie bawiły a my na ławeczkach-kawka z termosu...hihi;-)
Tez juz czekam az bede mogła chodzić z małym na plac zabaw i sobie posiedziec,moze pogadac o pierdołkach z jakąś mamą:))

a gdzie to osiedle Mickiewiecza?? a zobacze sobie sobie na mapke;-)
Hej! W końcu ktoś z tej strony Pruszcza!
Mieszkam nieopodal Mickiewicza!
A Wasz plac zabaw znam doskonale!
ja sie pisze na te kawki na lawce:P kazda zobowiazuje sie do kupienia takiego kubka termosu:)
dziewczyny,
z innej beczki- orientujecie się może, w jakich godzinach otwarte jest laboratorium w przychodni na Grunwladzkiej?
Muszę zrobić badania, a bardzo nie lubię wstawać skoro świt :)
tam jest do pozna okolo 14 :) ale mega kolejki od 9
Dziewczynki, muszę wymienić książeczkę zdrowia ze względu na zmianę nazwiska. Wiem, że właściwie co punkt wymiany to inne zasady. Może orientujecie się jak jest w Pruszczu? Czy wystarczy dowód osobisty, czy muszę mieć akt ślubu, zaświadczenie o ubezpieczeniu, itd? Jeśli wiecie jak to jest tutaj, dajcie proszę znać. A, ile jest takich punktów w Pruszczu?
Hej Gosik,
jak wymieniałam swoją książeczkę jakiś czas temu to prosili, aby mieć przy sobie tylko dowód osobisty, no i starą książeczkę.
Wiem o jednym punkcie druku RUMu- na Grunwaldzkiej, w tej żółtej przychodni. Czas oczekiwania to jakieś 10-15 minut.
O, jak fajnie. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło ;)
Dziękuję za info.
hehe nic tylko czasami mozna trafic na nieco dluzszy czas oczekiwania :)
Oj tez musze powymieniac ksiazeczki...kurcze zbieram sie juz czwarty miesiac:)) ale wstyd! czyli tylko dowod os. i stara ksiazeczka potrzebne:)

I witajcie w czwartek:)
my juz po spacerku,teraz idziemy lepic z masy solnej....:)
Dorota, podeślij poproszę przepis na dobrą masę solną :)
Może z moją małą też coś porobimy.
Dziś na szczęście podjechała do mnie siorka z Tatą i zabrali mi małą na spacer.
Ja za to z maleństwem w brzuchu wyprałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 56 i 62 :)
Mówili, że tylko u nas, w Pruszczu pięknie pachnie wiosną :)
Ja tam sugerowałam, że to te "wiosenne niespodzianki" z trawników tak pachną :)
Jutro już napewno sama wybiorę powąchać wiosnę :)
Tris robie na oko;-) pol szkanki mąki,poł szklanki soli i woda. Mieszam to i zagniatam...i tak na oko sprawdzam czy okej. Kurcze nawet nie wiem ile tej wody-trochee:))
Ale pomogłam....:) W razie czego na necie pewnie są jakies sprawdzone przepisy:)
Biore jeszcze do masy solnej rozne ziarna-ryż,kasze,siemie lniane...maly sobie to łączy albo robimy male miseczki i tam wsypujemy ziarno:) Fakt,ze potem w pokoju brudno ale liczy sie zabawa!:)

hej dziewczyny i jak Wam sie wiosna w Paryzu podoba?:) pieknie , dzisiaj siedzialam na lwace , pierwszy raz w tym roku i bylo mi cieplo, kupilam oslonke na balkon, musze go doprowadzic do porzadku zeby jakos wiosennie wygladalo:)
olciaprincessa Ty mi nie pisz o balkonie.
Ja mam tego pecha, że niestety balkonu ani tarasu nie posiadam, nad czym potwornie ubolewam :(
Następne mieszkanie koniecznie z balkonem i oknem w łazience :)
tris powiem CI ze nasze poperzednie mieszkanie nie mialo balkonu i to byla masakra, nie dosc ze kawalerka z dzieckiem i psem to jeszcze codzinnie pranie w pokoju, nie bylo sie gdzie ruszyc, teraz jak szukalismy mieszkania to podstawa byl balkon
Jak to się mówi- coś za coś.
Mamy duże mieszkanie, dwupoziomowe, więc suszarkę na szczęście mam gdzie rozłożyć :)
Ale tak brakuje mi kwiatków, jakiegoś zielska - napewno miałabym na balkonie.
I werandowanie dzieciaka byłoby łatwiejsze :)

Och, nie będę się rozkręcać z narzekaniem, bo mam jeszcze dużo w tej kwestii do dodania :)
Ostatnie piętro, zły rozkład, strony świata nie te :)
jaki fajny wątek :)

ja mniej wiecej za ok 5-6 mcy bede mieszkanką okolic Pruszcza (Borzęcin),
wiec chetnie sie przyłączę :)
bede musiala poznać nową okolicę....
10.06.2006
image
image
co tak ucichlyscie? ja mialam lapa zepsutego, dzisiaj dopiero odebralam:) i jak nie ma chetnych na biaganie? oczywisice bez oplat, bo wydaje mi sie ze moze pomyslalyscie ze szukam klientek:) nie nie, tutaj w pruszczu nie mam z kim aktywnie spedzac czasu :)
a ja dogorywam, nie mam siły nawet do komputera siąść.
Mam ogromniasty brzuch, wszelki ruch stanowi wielki problem, ale na szczęście już niedługo.
Mam tylko problem z moją pierworodną- przechodzi niesamowity bunt dwulatka. Poprostu szok, jak takie dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi. Czasem aż mi ręce opadają.
Mówią, aby na dziecko nie krzyczeć, ale uwierzcie, mam dość gadania do ściany...
Macie jakieś sposoby na nieznośne, zbuntowane dwu-i-półlatki?
moj ma 2 lata i miesiac i stosujemy rady superniani, kara to idzie do kata potem musi przpeprosic, czasami skutkuje xczasami jak do sciany, ale uczy sie:)
u mnie akcja z kątem wyglądała tak:
oczywiście najpierw było przeskrobanie czegoś, bardzo groźnie powiedziałam, że ma iść do kąta (wskazałam, który), powiedziałam, że za to i tamto ma karę, musi stać w tym kącie aż powiem, że może wyjść. Po odpowiednim czasie mówię, że teraz może z niego wyjść, i że teraz powinna przeprosić, bo to i tamto było złe.
Na co mi odpowiedziała- nie wyjdę, będę tu siedzieć, nie przeproszę. I siedziała tak w kącie kolejne 40 minut. Bez zabawek, bez niczego, tak sama siedziała i patrzyła, co się dzieje...
no i gadaj z taką :)
i niech siedzi, nawet do wieczora:) u nas czasami takie mega ostre powiedzenie, ale to tez juz tylko czasami, ogolnie z mezem, wieczorami okolo 20 30 mamy juz serdecznie dosyc i kitwaszenia, i dziwnych odlgosow wydobywanych przez nasze dziecie i wiecznego gderania:) i porysowanych juz nowych mebli....ale coz taki urok n aszych pociech , tylko teraz bedzie Ci jeszcze ciezej no bo zaraz drugie sie poajwi i co wtedy,nawet 5 min nie posiedzisz w spokoju
nie strasz :)
hej koleznki ja nie z pruszcza ale do pruszczanej sie zglaszam czy orientuje sie ktoras ile kosztuje stanie na gieldzie z rzeczmi i to jest oplata na godz czy caly dzien?
nie mam pojęcia ile...-ale coś kojarzę -że wykupuje się miejsce na miesiąc (nie chcę wprowadzac w błąd ale kosztowało chyba w przedziale 100-300 zl) + za wjazd auta-ale to juz w niedzielę-jak się wjeżdża na giełdę...(chyba w granicach 10-30 zl)
acha dziekuje
To ja też się zapisuję ;) Mieszkamy tu od listopada, na ulicy miłosza (niedaleko kasprowicza). Jeszcze na place zabaw nie chodzimy, ale cieszymy się na wiosnę :)
Serdecznie witamy :)
stawiasz powitalną kawę :))))
może być w rozszerzeniu jpg :)
Dzisiaj taki piekny dzien ma byc wiec sie z moim malym na plac zabaw wybierzemy :)
a moj sie obudzil z mdega katarkiem:( jednak zdradliwa ta wiosna zz
hej!

Za oknem piekna pogoda....zaraz uciekamy na plac zabaw:))
Choicaz powiem Wam,ze wczoraj zmarzłam jak nie wiem....kurcze...mały nie chcial wracac a ja stałam i sie trzęsłam:)

Zdrówka dla chorych maluchów!

dziewczyny przy okazji mam pytanko:

musimy sie rozliczyc z mężem i pomyslałam, ze skoro tu juz mieszkamy to załatwimy sprawe tu....znacie kogos lub polecacie osobe ktora nas rozliczy??? ksiegowa,biuro rachunkowe...
i moze przy okazji wiecie ile teraz sobie zyczą za rozliczenie małzenstwa?

pozdrawiam! miłego dniaaaaa:)))
podlaczam sie do pytania Dorotki:) ja czekam na klientke, troche pocwiczymy a potem uciekam do rodzicow do ogrodu zeby maly sie wykurowal:)
hej dziewczyny,
ja mogę zrobić Wam PITa, mieszkam 2 km od Pruszcza jakby co, ale już robiłam jednej naszej forumce PITa i nawet się nie spotkałyśmy - wszystko udało się przekazać pocztą elektroniczną :) nie powiem, jest to niesamowicie wygodne :)
jakby któraś z Was była zainteresowana, podaję maila: nusiaczek@gmail.com

Ceny mam bardzo korzystne - w biurze rachunkowym płaci się zwykle ok. 100 zł, ja robię PITy za duuużo mniej.
To chyba bede zainteresowana:)Tylko czekam jeszcze na moj pit z pracy- wyslali mi pocztą miesiac temu i jeszcze nie doszedł :/ i czekam,czekam....dam znac w przyszłym tygodniu:)

to moje gg 7003299 napisz ile wezmiesz,ok? ja jestem na urlopie wychowawczym-bezplatnym,tylko mąż pracuje...odliczamy internet i dziecko:)
szkoda ,ze tu nie mozna edytowac....tak napisałam Ci powyzej jak wyglada sytuacja...chociaz nie wiem wlasciwie co wpływa na cene rozliczenia....oj, nie znam sie na tym:))
:) ok
w razie czego podaję również moje gg: 9080568
co do tego Pita- moze nie dojść, jak tak długo nie doszedł.
Ale zawsze można poprosić o duplikat :)
np. u mnie w biurze nie ma większego znaczenia czy ktoś coś odlicza itp., jest po prostu stała stawka za jednego rocznego PITa.
Nie wiem, jak w innych biurach.
Ja dziś właśnie oddałam pita do skarbówki, w końcu, bo już tyle czasu tam chodzę, chodzę... i dojść nie mogłam, ale dziś się udało ;) I mam to już z głowy. Jutro biorę się za mycie okien ;)
Ja oddalam pod koniec stycznia mam nadzieje ze juz nie bawem pieniazki zwroca :) Ale dzisiaj piekny dzionek az szkoda ze weekend ma byc taki paskudny mam nadzieje ze sie pomylili w prognozie:)
ania dar a czy obliczasz też zwrot vat za materiały budowlane?
jeśli tak to poproszę o cenę na maila beatapawel7@wp.pl
oj jak pieknie:) wlasnie wrocilismy z meeeega dlugiego spaceru:) az chce sie zyc,
uuu a dzisiaj lipa:( ale oddalismy malego dziadkom i ruszalmy na impreze:) tris jak sie trzymasz, ktory to tydzien?
hej hej czy nikt tu juz nie zaglada? mi sie obiad robi, czekam na meza i zmykam na treningi, maly spi wiec mam free time , ale jakas taka rozleniwiona dzisiaj jestem, mialam prasowac bo sterta czeka ale nie moge sie zabrac, nienawidze tej czynnosci
Ja skonczylam wlasnie prace i jakos lenia zalapalam :) to chyba ta zmiana czasu :) Ide za godzinke polatac z moim psiurkiem :)pozdrawiam
Hej kobietki z okazji Świąt chciała bym wam złożyć życzenia :)
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf
Ja również życzę Wszystkiego Najlepszego!!!
Bądźcie zdrowe, uśmiechnięte, zadowolone z życia! A Wasze rodzinki razem z Wami!!!!!
Pozdrawiam!

PS. Tak, aby nastroić przedświątecznie-

Żur, kiełbasa, jajek górka
idą święta,
kurka rurka! :)

ulubiony wierszyk mojej córci :)
A ja bardzo chętnie bym sie do Paryżewa przeprowadziła :)
Szukam nawet juz po ogłoszeniach
Wesołych i spokojnych Świąt Wam życzę
a mnie facet namawia by sie stad przeprowadzic - bo mu wiecznie za daleko ;)

a no i 26 kwietnia wracam do pracy :) ciężko bedzie...
wesolychswiat:)
Wcięło mi mojego posta, to piszę jeszcze raz :)
Jak po świętach żyjecie?

Ja ledwo. Rozpoczął mi się dziś 37 tydzień i mam serdecznie dość :/
Mam wrażenie, że mała weszła mi w kanał rodny (to możliwe, że już?) bo tak mnie boli spojenie, że poprostu oszaleję.
Nie wchodzę na wagę, co by się nie przerazić, a Wy?
Mamusie mi lodóweczkę zapełniły, więc przez parę kolejnych dni gotowanie obiadu mam z głowy. Uffff :)

hej dziewczyny, w kazdy czwartek (poki co) bede trenerka i dietetykiem w nowo otwartej silowni profitgym w pruszczu gdanskim, jak macie jakies pytania, czy chcecie pocwiczyc to zapraszam, ukladam treningi, doradzam jak cwiczyc i jak sie odzywiac
Hej dziewczyny, chciałabym podpytać-
korzystacie z pomocy Pań sprzątających? Ja nie mam już jak ruszyć nogą czy ręką, więc pomyślałam, że może macie jakieś zaufane Panie z Pruszcza bądź okolic, które podejmują się ogarnięcia domu?
Zależałoby mi na odkurzeniu, umyciu podłóg, starciu kurzu, wyczyszczeniu łazienki, kuchni oraz umyciu czterech okien.
No i nie ukrywam, że cena też gra rolę.
Tris ja mieszkam niedaleko i pomagam w takich sprawach ;-) Pruszcza napisz do mnie na maila beatapawel7@wp.pl
napisałam na mail :)
olciaprincessa mnie interesuja treningi w Pruszczu,mieszkałam w Pruszczu,teraz wybudowalismy sie w Gołębiewie...jestem mamą 3-miesiecznrgo Niko,nie ukrywam zgubilabym to i owo....
A i witam Pruszczanki,mam mame w Pruszczu i jestem tam praktycznie codziennie.
Pozdrawiam
A ja chciałam się podpytać czy nie znacie jakiejś dobrej kosmetyczki tutaj?
Ja znam..na Kossaka.Małgosia.Image Studio.Naprawdę dokładna.Namiary tez mam,ale to może na gg albo meila bym podała jak jesteś zainteresowana,bo to numer kom.
Bardzo staranna babeczka:)
Polecam!
To poproszę kz82@tlen.pl. A cenowo jak to wygląda?
karol wysyłam Ci meila z nr.kom.
jezeli chodzi o ceny,uwazam ze ma super ceny,w porównaniu do cen w Pruszczu,np. robie u niej brwi za 15zł,a brwi sa odpicowane naprawde starrannie.
teraz wybieram sie na zabiegi odchudzajace,to sie oplata jakimis pasam,jeden zabieg 100 zl,a w Soppcie około 200zł.
Chodzilam na masaz za 50 zl,ktory trwal 45 minut i jestem mega zadowolona,caly bol plecow zniknął,a ostatni raz bylam przed ciąża,okolo14 miesiecy temu!
bardzo jestem zadowolona z maniciuru.
zapraszam do profitgym , teraz jestem we wtorki i cwartki od 16 do 21, pokaze ogolne cw a ukladanie treningow to prywatnie na silowni
nie wiem czy tamto poszlo bo kom mi sie zawiesil, w kazdym razie w profitgym jestem we wtroki i czwartki od 16 do 21, a jezeli chodzi o szczegolowe reningi i diety to prywatnie, moj nr 695519424
Dzięki olaolenka ;) Na pewno się wybiorę na masaż a teraz chciałam iść na oczyszczanie twarzy. Mam nadzieję, że nie padnie tam kobitka jak mnie zobaczy ;)) Pozdrawiam
a na masaz to do mojego meza:) dojezdza do domu:) ja zapraszam na cwiczenia pod moim okiem,
Karol dostałaś @?
Małgosia to fajna babka,na pewno dobrze doradzi co do oczyszczania twarzy.
olciaprincess co do masazu,zostanę u Małgosi-mój mąz by się nigdy nie zgodził by masował mnioe facet,hehehe...niestety:(
Tak dostałam, dziękuję :)
Halo Pruszczanki???
Gdzie się podziałyście???
Widziałyście te domki co budują na Faktorii?-fajnie gdyby zrobili tam jakaś miła kawiarenkę,z piwkiem,jakims dobrym jedzonkiem,lodami...
Fajne stoliki wystawili,bo w Pruszczu to naprawde nie ma gdzie isc.Czesto z Dziewczynami chcemy gdzies wyjsc na małego drinka i Co???Nie idziemy,nie ma gdzie....a wiadomo do Gdańska się nie chce!
Pozdrawiam:)
Juz dawno nie bylismy na Faktorii :)
image

Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci lub dzieci znajomych chodzi do przedszkola Wojskowego na Żwirki i Wigury? Byłam tam dzisiaj bo jakąś ankietę w sprawie przyjęcia dziecka a w domu patrzę a tam jest napisane: Przedszkole Niepubliczne im. Korczaka. I teraz nie wiem o co chodzi? To pod tym adresem są dwa przedszkola? Zgłupiałam już całkiem :(
niepublicze ale nie prywatne no ale miesiecznie wychodzi kolo 500 zl moja kolezanka ma tam dziecko i zadowolona
image

No ale to jest to samo przedszkole? Im. Korczaka i Wojskowe??????????
no tak to samo :)
image

Dziewczynki, szukam jakiejś dobrej księgowej/biura rachunkowego w Pruszczu Gdańskim. Może coś słyszałyście bądź same się zajmujecie rachunkowością??
Help.
halo dzien dobry a ja poszukuje dobrego stomatologa z Pruszcza
image

image
To tak jak ja ;) ostatnio założyłam nawet taki wątek ale otrzymałam bardzo mało odpowiedzi...

Znacie jakiegoś dobrego stomatologa z Pruszcza przyjmującego częściowo na NFZ?

Pozdrawiam
Witam wszystkie Pruszczanki :-)
Dopiero zobaczyłam że istnieje taki wątek. Mieszkam w Pruszczu od 1,5 roku ale i tak bardzo słabo go znam po nazwach ulic czy osiedli...
Mieszkam przy ul. Obrońców Wybrzeża, mam 2,5 miesięczną córcię i na spacerki chodzimy w zależności od pogody i ilości wolnego czasu, raz na faktorie, to do centrum, albo okolice biedronki i tesco, w stronę Rotmanki... Kawusie na ławeczkach przy placach zabaw to super pomysł :-)

Co do dobrego dentysty to mogę polecić dr.German, ale ona przyjmuje już tylko prywatnie w "centrum dentystycznym" na Grunwaldzkiej.
drogie Panie pragne Was poinformowac, ze od wtorku znowu jestem na silowni profi gym na grunwaldzkiej, od 16 , nie mam do Was tel dlatego pisze tutaj pozdrawiam fitness-ola@wp.pl
cześć,
z racji tego, że lato już dotarło chciałabym się wybrać na pedicure i zrobić paznokietki u stóp (może żelowe)...
polećcie proszę miejsce bądź osobę, która ogarnie moje stopy :) najlepiej z Pruszcza i też fajnie, gdyby było niedrogo :)
polecam salon na os wsch czarnieckiego rog okrzei
image

hejka, a nie ma tu dziewczyn z Pruszcza, ale bezdzietnych?? ;)
A może tu znajdę kogoś kto podzieli się opinią o przedszkolu Czwóreczka.
Witam,ja też z Pruszcza :) termin porodu mam na 26 lipca ale mam nadzieje,że będzie wcześniej :D bo już też chcę chodzić na spacerki...a mieszkam w okolicy tesco
nnt Dziewczyny a słyszałyście może coś, że na przeciw kościoła Kozala mają do listopada Lidla wybudować? Okolice Kasprowicza. Potwierdzi ktoś czy to prawda?
Ja nic nie słuszałam,a na Kasprowicza mam biuro....
Ale zapytam dziewczyny to dam znać.
Pozdrawiam:)
witam no teren juz kupiony no i podobno do listopada to ma juz działac ten lidl :) chociaz ciezko to widze:) NO chyba ze z tektury go postawią,. Ma stac w miejscurk gdzie zawsze stoi cy
od listopada ??? a jakieś fundamenty są ???
w którym to miejscu?
kurcze,ja nic nie słuszałam:)
Oooo ale super by bylo jakby lidla wybudowali z nowosci pruszczanskich to to ze miedzy biedronka a tesco Nomi buduja
image

image
witam sie i ja:)
ze tez wczesniej przegapilam ten watek...:)
ja pruszczanka od urodzenia:)
WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
alycja a gdzie w Pr mieszkasz?
hej i co z tym lidlem? Obiło mi się o uszy że niby ksiądz się nie zgadza ale to może plotka:)pozdrawiam rówinież z Pruszcza okolice nowego cmentarza:)cześć Olcia:)
Ksiądz się nie zgadza na wybudowanie bloku,ale już wszystkie pozwolenia są,więc to kwestia czasu,wiem bo moja firma stawiała tam ławy i ma dokończyć ten blok,a ksiądz robi problemy.
To jest teren Gedbudu i o żadnym lidlu mi nic nie wiadomo,a raczej bym wiedziała bo ze soba współpracujemy.

Chyba,że gdzie tam w innym miejscu ma powstać lidl,ale tego już nie wiem.

Cześć K.
witajcie ja też Pruszcznka-od niedawna
potrzebuje inf.o zajeciach aerobiku-czy oprócz Bingo jest coś?
słyszałam,że na hali sportowej są zajecia ale nie mogę znaleść inf.
wie któraś coś więcej?lub o innym miejscu?
pozdrawiam
Olaolenka, Lidl ma być po drugiej stronie kościła niż gedbud buduje teraz blok. Na tym dużym placu gdzie cyrk zawsze stawiają.
A tam dalej za ronedm w stronę Przejazdowa podobno jakieś terany zielony będą powstawały:-)
Acha,to dzięki za info....
No w sumie przydał by się nam lidl,bo tam są te niemieckie słodycze,mniam...uwielbiam...
no to zobaczymy.....
czyli ten lidl bedzie po gieldowskiej stronie pruszcza? ja nie znam ulic wiec dalej nie wiem gdzie:(
Olcia to ma byc koło nauki jazdy,na przeciwko Kościoła o ile się nie mylę.
???? jakiej nauki jazdy?:) sorry al ja wiem tylko gdzie kossaka i moja ulica
Oj jak to ma być do listopada to raczej nie będzie, bo tam się nic nie dzieje, w sensie, że buduje. A za rondem w stronę Przejazdowa to budują domki szeregowe, choć po drugiej stronie ulicy widać jakieś "ciężkie sprzęty", więc tam może coś powstanie, ja bym obstawiała ten Lidl.
Tam za rondem w stornę Przejazdowa po lewej stornie będzie droga łącząca się z traktem św Wojciecha
A no widzisz, dobrze wiedzieć ;) Może do tego czasu zrobię prawko to będę tam śmigać ;)))
ja aktualnie mieszkam na osiedlu piastowskim
a lidl... fajnie by bylo gdyby byl:)
ten lidl ma być tak jak mówiłyście, koło koscioła Kozala, przy ul. Kopernika, tam gdzie cyrk stawiają. Dzisiaj nawet patrzyłam czy coś się dzieje (mieszkam można powiedzieć po sąsiedzku) i jak na razie nic. Ale wiem, że lidla momentalnie się buduje, 2mce i już jest. Oj przydałby się... temu osiedlu coś brakuje, to i tak dobrze, że chociaż biedronka powstała ;)
O rety tak szybko! Ale będę mieć blisko na zakupy ;) Fajnie, oby coraz więcej sklepów powstawało dookoła.
hej:)mogę się przyłączyć do waszego grona:)
od 3 lat mieszkam i pracuje w pruszczu,męzatka bezdzietna.
mieszkam na osiedlu wsch.

a co do lidla to słyszałam ,że właśnie koło kościoła Kozała ma powstać-ale takie pogłoski to już od roku słyszę:(
Justka zazdroszczę, że pracujesz tu i mieszkasz. Ja też bym tak chciała, znaczy pracować tutaj, w pruszczu. Choć pracy będę szukać jak mały do przedszkola to bardzo bym pragnęła znaleźć coś na miejscu niż dojeżdżać np. do Gdańska.
Justka81 lidl chyba będzie w tym roku, bo widziałam ogłoszenie o naborze na kierownika sklepu do lidla w pruszczu, a przecież jak na razie nie ma tu sklepu, więc moze coś sie ruszy w końcu :)

Praca na miejscu... super sprawa, ale jak dla mnie nieosiągalna nawet ta w gdańsku ;p

nie brakuje Wam znajomych w pruszczu? mieszkam tu od prawie 3 lat i czasami przydałby się ktoś "pod ręką" z kim mozna by sie umowic na kawe w wolnej chwili :)
no właśnie brakuje nam znajomych:(no niby ich mamy ale wiecie jak to jest-dzieci ,obowiązki itp.
czasami w wekeendy to wieje nudą
Ach Pruszczanki brakuje znajomych to zapraszam na jakąś kawusie...

Jest fajna kawiarnia w centrum,szkoda że już koniec lata to byście wpadły do mnie na grilla,u mnie co weekend party w ogrodzie,albo pieczenie kiełbasek,ale nic straconego - zimą po przejazdzce na quadach robimy ognisko i pieczemy kiełbaski.
możemy się kiedyś spotkać w kilka osob, iść np na kawę... w końcu trzeba poznawać nowych ludzi :) co Wy na to?
hej hej

ehhh, padam ze zmeczenia, musze zaraz obudzic moja Kruszynke bo spi juz 4h, kapiel, mleczko i spac:)
starsza Corcia juz kima:)

a my dzis z malzykiem obchodzimy 3 rocznice slubu:) skórzana:)
hej, oj z praca w Pruszczu ciezko, sama szukam, ale poki co nikt z pruszcza i okolic sie nie odezwal, tylko z gda, we wtroek ide na kolejna rozmowe, a co do nudy, to fakt masakra, chociaz od pon moj syn chodzi do przedszkola i jakos dnia mi nie starcza , wstajemy rano i maszerujemy, potem saidam na allegro, potem obiad i treningi i dzien mija, dopiero usiadalm
Oj to prawda dojazdy z Pruszcza nie są wesołe. Dojeżdżam do pracy do Sopotu, na szczęście mam taką możliwość aby jeździć na 6,30 więc nie ma tragedii ale od czasu do czasu jak jadę na 8.00 to tragedia ale czekam na nowe drogi:-)
Ja tam jestem za wspólną kawką, herbatką na mieście ;) A wiecie może czy Cymes Cafe jest fajne? Na Kopernika. Byłam tam któraś z Was?
ja tez dojezdzam czasem z pruszcza do sopotu - przed 7 autobus i punkt 8 jestem w pracy :P ale to w wakacje a pewnie teraz w roku szkolnym to sie zacznie... przepełnione autobusy i kolejki :(

ale fakt ze o dobra prace w pruszczu ciezko..
cześć dziewczyny :-)
ja od dwóch lat mieszkam w Pruszczu i też brakuje mi tu znajomych :-(
Chętnie spotkałabym się na jakąś kawkę albo po prostu na spacerku pogadać. Tylko że u mnie w grę wchodzą juz tylko weekendy bo od poniedziałku wróciłam do pracy - oczywiście dojeżdżam do Gdańska więc to trochę czasu zajmuje.
Pozdrawiam i mam nadzieję że do szybkiego zobaczenia :-)
nie byłam w cymesie, tylko przechodziłam obok, jakoś się nie skusilam żeby tam zajść... ;)

co do spotkania to trzeba sie zorganizować. Może na początek wymienimy się mailami i nr gg? mój to vanilkamilka@gmail.com a gg juz w mailu podam, jesli się odezwiecie oczywiście ;p
no moj mail i gg jest w mojej stopce, mam wiecej czasu poki co bo maly w przedszkolu a ja jeszcze bez pracy:)
Olcia odezwałam sie na gg ;)
ja też chętnie wybrałabym sie na jakaś kawkę:)
więc musimy ustalić jakiś termin i wybrać się na kawę :) jakieś propozycje?
Może niedziela,koło kawiarni na Kossaka?
dziewczyny teraz jest nas więcej z wschodniej części więc może znacie kogoś kto chodzi do przedszkola czwóreczka (ged budu; na przeciw szkoły podstaw). Jakie opinie, jest ok. Chcę tam zapisać dziecko ale nie znam nikogo od kogo mogłabym się czegoś dowiedznieć
Ja wspópracuję z Gedbudem,z tego co wiem rewelacyjne warunki są w tym przedszkolu,wykwalifikowane opiekunki,pi,ekny plac zabaw,dobre jedzenie,czyściutko.Sama oddam tam syna.
myslę, że niedzielę większość osób spędza z rodziną i nie będzie za bardzo chętnych... chociaż może się mylę ;)
Nie na temat, ale może orientujecie się dziewczyny, gdzie w Pruszczu/okolicach kupię taką folię bąbelkową. Jest tu dużo takich sklepów/ hurtowni, ale ja się nie orientuję.
Olaolenka, byłam w tym przedszkolu i nie ukrywam że bardzo mi się wizualnie podoba. Nowe czyściutkie ładne jedyne wątpliwości jakie mnie dopadyły do czy te dwie panie (młode i wyglądały na niemrawe) poradzą sobie z taką ilością dwulatków:-( ale pewnie w każdym przedszkolu tak jest
witajcie dziewczynki:)
co tu tak cicho?
mam pytanko?czy oprócz clububingo?można gdzieś czmychnąć na aerobik?\bardzo chętnie wybrałambym sie na zajęcia ale szukam i nic nie mogę znaleść:)
Asmarforol ja teżjestem ciekawa bo zapisałam tam synka, choć dopiero za dwa lata, choć też jesteśmy zapisani do wojskowego, bo nie ukrywam do czwóreczki mam 30 sekund, ale cena trochę odstrasza, a szkoda :(
justka81 na rotmance na tej nowej hali sportowej sa jakies zajecia ale kiedyi jakie ceny to sie nie orientuje
image

image
Karol ale do czwóreczki zapisałaś już na za dwa lata? Kurcze ja rozmawiałam z Panią dyrektor to powidziła że miejsca są od ręki. Cena 600zł. Ogólnie przedszkole jest śliczne.
No zapisałam na za dwa lata, bo nie wiedziałam, że tam od reki można. I mi wysłano maila, że kosztuje 800 zł, także teraz wiem o co kaman?
Znalazłam na mailu informację, jaką mi wysłała Pani dyrektor o kosztach:
w tym roku szkolnym ustalona nastepujące opłaty:
200 zł opłata wyprawkowo-wpisowa
480 zł opłata stała miesięczna
120 zł koszt miesięcznego wyżywienia

Także nie wiem, co innego mówią co innego piszą na maila.
Tak teraz myślę, że ta opłata wyprawkowo-wpisowa to jest jednorazowa pewnie, więc potem miesięcznie wychodzi 600 zł ;))
Pewnie ze sa miejsca od zaraz bo co chwile ktos tam rezygnuje panie dla maluszkow sa kompletnie nie doswiadczone. Najlepiej jak by dziecko nie plakalo i samo sie bawilo wtedy nie musza sie nim wogle zajmowac. To co pisze jest niestety prawda nic wyssanego z palca. Szkoda ze tak sie dzieje cierpia niestety dzieci
image

Ojej to mnie przestraszyłaś. Powiem szczerze że jak byłam na tych dniach otwartych to również miałam wrażenie że panie nie wiedzą co robią. Jak dzieci poszły na plac zabaw to Panie nawet na chwilkę nie podeszły do dzieci tylko stały z torebkami na ramieniu.
HEJ DZIEWCZYNY .. wiem ze to temat o Pruszczankach.. : )
ale mamy zamiar kupic mieszkanie na Rotmance okolice Zakątek Juszkowo..
mozecie mi mniej wiecej powiedziec jeśli wiecie jak się mieszka tam dajcie znac.. :) pozdrawiam
image
tylko nie kupuj na sasankowej, te biale 4 pietrowe bloki z antena sat na kazdym balkkonie, ludzie uciekaja z tego miejsca,ten deweloper zaoszczedzil na wszystkim, cieknie, przecieka, drogo i masakra, sama prawie tam kupuilam mieszkanie ale cale szczecie kumpel pracowal w biurze nierucomosci i powiedzial ze ludzie za pol darmo sprzedaja tam mieszkania a nikt tego nie cce, a na parteac grzyb, a ogolnie rotmanka jest swietna,
moje dziecko chodzi do jedyneczki na zwirki i wigury i jestem bardzo zadowolona, jest najmlodszy w grupie i widze jak Panie sie zajmuja dziecmi, w ciagu 2 tyg nauczyl sie 2 wierszykow, a ledwo co mowi, pomagaja jesc, bawia sie z nimi, przytulaja, normlnie szok, place 500 zl za miesic z wyzywieniem
olcia jak to grzyb?? szok..

może ktoś jeszcze może coś na ten temat powiedzieć??
image
w czym rotmanka jest swietna ?na cale duze osiedle jeden sklep strasznie drogi zadnego placu zabaw byl jakis taki maly dwie laweczki i bujawka to nawet to rozebrali zaden autobus tu nie kursuje same prywatne linie i jezdza jak chca !!! nic tu nie ma poza szkola
image

image
ale ja widzialam place zabaw...
image
jest jeden zamkniety tylko wlasnie dla mieszkancow tych spleśniałych blokow
image

image
nie zgadzam sie z brakiem placow zabaw, sama bawilam sie z dzickiem na jazebinowej bo tam ogladalam super mieszkanie ale mi sprzedali sprzed nosa, blisko lasm do spacerowania obok tej pizzeri, mi sie tam bardzo poodba.broń Cie BOze nie kupuj mieszkania na Sasankowej!!!!!i w okolicy, zreszta domy i mieszkania tego dewelopera sa charakterystyczne, biale badz bezowe, wszedzie anteny stercza jak w jakis slamsach, dodoam ze jak poszlam rozmawiac z tym Panem deweloperem, bylam sama z mama i jeszcze malym synkiem na rekach, zobaczyl mnie i zaczl sie tak slinic, ze szok, myslal ze samotna jestem , bo proponowal ze bedzie mnie odweidzal, masakra jakas, taki gurby oblech w okularach z prl-u, fuuuuuujj
dziewczynki-ratunku
powiedzcie mi gdzie przyjmuje lekarz -rodzinny -ogólny
prywatnie-nie mam książeczki- w pruszczu gdanskim?
złapał mnie jakis wirus-ale skonczyła sie książeczka
prywatnie bym poszła za kasę-ale niewiem gdzie?
pomożecie?ma ktoś jakięs inf.?
Koleżanki Pruszczanki:)

poprosze o glosy na moja Córcie Anastazję w konkursie Bebika:)

zdjecie podpisane jest ALICJA, glosuje sie klikajac na opcje "lubię to" pod zdjeciem:)

glosowac mozna raz dziennie

http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/pogodnie-sie-usmiecham-gdy/galeria-konkursowa/?start=4656#showPhoto=9865

dziekuje w imieniu wlasnym i Nastki
hej koleżanko:)))oddany:)pozdraiwam
Witam Pruszczanki
ja co prawda z Przymorza, ale od maja spelniam swoje marzenie. Otworzyłam magiczne miejsce. Zapraszam Was z pociechami na "wizję lokalną" i na jesienną kawę do mnie do "ZielonoMi" na Trakcie Św Wojciecha. dzieci pofisiują a wy na spokojnie poplotkujecie w dobrym towarzystwie. http://www.zielonomi.net
daga, ciekawe to miejsce:) trzeba bedzie zajrzec do Ciebie:)
ja już wcześniej "odkryłam " tę stronkę "- i powoli szykuję siebie i małą na przyszły rok - jak dla mnie super lokalizacja :) szkoda, że mała dopiero za rok skończy dwa lata...
heloł

Ty i twoja Mała możecie już teraz pobrykać w "ZielonoMi". w soboty mamy babyroom, w którym rodzice ze swoimi pociechami mogą pobuszować.zapraszam od 9.30 do 15.30:) odkrywajmy świat razem:)
Drogie Panie!

Serdecznie zapraszamy na warsztaty "Odkryj w sobie kobiecość", które odbędą się 7 listopada w Zespole Szkół nr 2 w Pruszczu Gdańskim w godzinach 10.00 - 14.00.

Sprawdź, jak niezwykle atrakcyjny program przygotowaliśmy, na stronie: http://www.4-fit.pl Czeka Was dużo zabawy, śmiechu, poznanie innych pań, które również dbają o zdrowie i sylwetkę, a także mnóstwo nagród, ufundowanych przez zaprzyjaźnione szkoły taneczne, salony kosmetyczne i fryzjerskie. Dodatkową nagrodą jest karnet OPEN 4FIT.

A wszystko to za jedyne 20zł!

Czekamy na Was!

Zespół 4FIT
Dziewczyny nie wiecie co budują na placu za kościołem czy Kasprowicza?
Podobno jakiś park ale może ktoś wie coś dokładnie
ma być park, a właściwie taki mini, na środku jakieś kwiatki a wokół alejki. Jest opcja, że jak proboszcz się zgodzi może będzie puszczony dodatkowy chodnik na wskroś tego trawnika należącego do kościoła (raczej wątpliwa sprawa),
cos wiadomo o lidlu?
też jestem ciekawa. kiedy lidl nam się otworzy:)
szlak mnie trafia na właścicieli psów...jak s****ą to sprzątać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sama mam psa i zawsze zbieram. Jak idę z dzieckiem to dosłownie kupa na kupie.
Lidla na razie ani widu ani słychu a szkoda bo przydałaby się konkurencja dla biedronek.
Co do mini parku przy Kasprowicza to szkoda, że nie wybudowali tam placu zabaw dla dzieci. Takie duże osiedle sami młodzi ludzie z dziećmi mieszkają a plac zabaw stary i mało bezpieczny, w ogóle nie przystosowany dla maluchów. Chodzę z córcią koło poczty ale spacerkiem to kawałej drogi.
Taki park już jest pomiędzy blokami to po co drugi taki
dość fajnie, polecam.
wiecie moze do ktorej jest otwarte?
Witam, to i ja się dołączę :) Mam 4mc synka.Na spacerki chodzimy do centrum.
wątek upada:(
malo ludzi tu zaglada, niestety:(
no szkoda, a tak dobrze na początku szło...
image
szkoda bo czasami tęskno mi za kimś z Pruszcza.
ja zagladam :)
image

ja generalnie nie moge sie jakos odnaleźć w pruszczu, nawet z pracą, nawet sasiedzi, wszyscy zabunkrowani, prawie nikt z nikim nie gada, pamietam jak bylam mała, mieszkalo sie w bloku, dzieciaki biegaly od mieszkania do mieszkania, sasiadki wpadaly na kawusie, teraz sa jakies dziwne czasy,mlodzi ludzie jakos sa mniej otwarci, szybko wpadaja w samozachwyt , szczegolnie jak maja dobrze platna prace
ja też szukam pracy w Pruszczu, przeprowadzam się w grudniu na Rotmankę więc fajnie by było gdzieś w okolicy pracować.. póki co pracuje w Gdyni.. :/
image
łoooo matko, maskra, ale powiem CI ze malo jest ogloszeń z pruszcza, takze ja juz tu nawet nie suzkam tylko w gdansku, a najlepiej po znajomosci,
ja szukam pracy w księgowości, ciągle jak coś widze to jakieś ogłoszenia dla pracowników fizycznych.. ;/ zaczne wysyłać CV chyba do biur rachunkowych w Pruszczu..
image
zgodze się z tym że w Pruszczu bardzo ciężko z pracą :-(
mieszkam już tutaj ponad 2 lata i pracuje w Gdańsku, na początku było mi ciężko z dojazdami, później się już chyba przyzwyczaiłam a teraz to jakaś masakra :-( bardzo często z Wrzeszcza do Pruszcza jadę samochodem 2 godz ;-(
w domu przeważnie jestem z Małą ok 18, mamy chwile na zabawę a później kolacyjka, kąpiel i usypianie. I takim oto sposobem nie bardzo mam czas na sąsiedzkie kawki :-( a szkoda. Zakładam że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji i dlatego wygląda to tak jakby młodzi ludzie zamykali się w swoich domach.
Olcia bo w Pruszczu tak jest każdy pilnuje swojego nosa. Ja mieszkam tu od urodzenia ale obecnie od 2 lat na osiedlu mickiewicza. Wczoraj dopiero poznałam sąsiadkę z drzwi obok i to tylko dla tego że soli mi zabrakło i poszłam pożyczyć a córcia już spała i nie miałam jak skoczyć do sklepu....
image
no wlasnie, a kiedys bylo tak fajnie, fakt jak spotkamy sie z sasiadami na klatce to chwile pogadamy, ale pamietam jak drzwi sie u nas nie zamykały, co cwile ktos przycodzil
No właśnie a teraz czasem jest tak że nawet na kawe nie ma do kogo pujść. Czasem siedze w domu z córcia jak mąż w pracy i mam ochote na ploteczki ale w weekendy to wszyscy tylko po marketach latają :)
image
mam nadzieję, że ja trafię na jakiś fajnych sąsiadów :P
Dobrze ze niedaleko mnie mieszka kolezanka ze studiow.. :) zawsze jakos inaczej..
i widzialam ze ktos ma takiego samego psa jak ja :D wiec zawsze jakis temat.. :D
image
Roksana ja tez szukałam pracy w Pruszczu i znalazłam cała szczęśliwa w okolicy super pracę ale co z tego jak firma do Sopotu sie przeniosła i musze pociągami sie tłuc teraz:((
image
mamawiki , no niestety.. :/ tak to juz jest..
ehh ...
slyszalam ponoc, ze np. na takim samym stanowisku osoby zatrudnione w Pruszczu zarabiaja mniej niz np. w Gdańsku.. :/
chore troche.. ;/ nie wiem czy to prawda..
image
Ja też nie wiem czy to prawda , mimo że jestem pracownikiem Sopockim to pensja nadal Pruszczańska. W styczniu podwyżka zobaczymy jaka bedzie........
image
My akurat trafiliśmy na fajnych sąsiadów, co prawda na kawusie też za bardzo nie mamy czasu, ale juz wszyscy sie mniej wiecej znamy:)

roksana,a jak się chowa wasz piesek? Wy macie labradorka prawda? pytam, bo my też zabieramy sie za zakup pieska.
image
Mam nadzieje, ze to nie jest prawda.. i tez czekam od stycznia na podwyżke.. ;/

Akamara, no chowa się fajnie.. :) już ma 4 latka.. :P
A jakiego pieska chcecie.. ?
A tak w ogole to na kawę - ja będę do Ciebie śmigać.. i na odwrót :D
image
chcemy albo labradorka biszkoptowego,albo beagla cały czas rozpatrujemy wszystkie za i przeciw :)
o i juz mam jedna osobę do ktorej bede mogla smigac na kawusie:)
jak tylko ogarniecie wszytstko to wpadajcie do nas-mąż upiecze ciacho
image
no my mamy biszkopta:D
image
ja mam goldena biszkopta :)
image

To prawda, że teraz ludzie są zamknięci w czterech ścianach. Mieszkam w Pruszcz już 4 lata i i z sąsiadami (mimo, że sami młodzi ludzie z dziećmi) mijamy się na klatce. Zamieniamy dwa słowa i tyle.
Ale z drugiej strony ja też nigdy nikogo na kawę nie zaprosiłam więc rozumiem że to działa w dwie strony
heh Roksana.s to będzie kolejny biszkoptowy labek na Rotmance :) My mamy, sąsiedzi mają :D
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
dziewczyny zaloze nowy watek bo ten dlugo wchodzi pt, kolezanki pruszczanki 2

Inne tematy z forum Pruszcz Gdański

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...

PruszczPark (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w lokalizacji, która w ostatnich latach wyrosła na jedno z najważniejszych...

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

do góry