Widok

Komandorskie Wzgórze- proszę o opinie

Oksywie Inwestycje i deweloperzy Komandorskie Wzgórze Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o Wasze opinie na temat osiedla Komandorskie Wzgórze w Gdyni na Oksywiu- jeśli ktoś z was tam mieszka to powiedzcie jaki jest tam standard mieszkań, poziom skomunikowania z resztą miasta, czy w pobliżu są korki? Jak wygląda wysokość opłat (czynsz) - czy są wysokie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak popieram że bez Iwonki z Gen Marii Wittekówny 2 byłoby całkiem miło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
fajnie i cicho owszem ale i śmierdząco...
nie wiem czy ten zapach dochodzi też do budynków ale czasem w zależności od wiatru to jadąc/idąc ul.Bosmańską to strasznie pośmierduje z kanalizy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
A jak wyglądają codzienne dojazdy do i z osiedla- czy w godzinach szczytu jest tłoczno?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
rano, tak przed godz 8 aby dojechać do estakady trzeba liczyć dobre 10-15 min. to samo w godzinach szczytu 15-18 już we dwie strony, z centrum i do centrum. w okresie wakacyjnym pzrejeżdza się bez problemu,bynajmniej w godzinach porannych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
na Chwarznie, osiedle Sokolka II. Za ok 74 m2 (w tym mieszkanie ok 71m2) koszta podstawowe (bez indyw. zuzycia wody i CO) a w tym oplata za miejsce parkingowe wynosi ok. 177 zl. Fundusz remontowy ok 38 zl.

Czy tanio? Porownania czynszu "calkowitego" czy raczej oplat beda niemiarodajne - jeden zima ma w mieszkanku 30 C i chodzi w krotkim podkoszulku, a drugi ma 20 C i skandynawski polar, co przeklada sie na zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to duzy bo ja mieszkam tez na tym osiedlu i przy 60 m płace zima 430 zł
Czytam,czytam i dochodze do wniosku ,że tam wcale nie jest drogo.Ja mieszkam w wiezowcu na Płk.Dabka i za mieszkanie 53m2 latem płacę-420 zł czynszu a zimą 670 zł.
Tak wiec KM wcale nie jest takie drogie,jak by sie mogło wydawac...
dla porównania ja w redzie za 53m2 i 2 osoby mieszkające płacimy latem 150zł a zimą 350zł...(nowe budownictwo) wiem, że nie ma co porównywać gdyni a redy ale jednak różnica jest.
czynsze jak wszędzie 320zł,za 42m nowe mieszkanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Pogórzu buduje sie domy na wodzie,dlatego działki tanie,wizualnie ładne ale w polach kapusty i nie jest to juz terytorialnie Gdynia a Kosakowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
osiedla na pogórzu budowane sa na wodzie,a terytorialnie naleza do kosakowa a nie do gdyni.Żadna rewelacja.
nigdy nie zamieniłabym Gdyni na Rede
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
proszę nie przesadzac z ta iloscia sprzedanych mieszkań w budujących sie budynkach,widziałam na poczatku marca ile sprzedano.wczesniej oddane budynki stoją zbyt blisko.Invest Komfort zapewniał nas ,że bedzie piękny park na osiedlu,a jest jedynie skwer z placem zabaw dla dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kłamstwo,w tych nowo budujących się budynkach,sprzedanych jest bardzo mało mieszkań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Uważaj, bo piszą tu reprezentanci dewelopera.
TO KRYPTOREKLAMA!
Sama zobaczysz, że prawda jest bardzo szara a nie kolorowa!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
Teraz dojazd z obwodnicy na osiedle zajmuje grubo ponad jedną godzinę.
Piszcie prawdę!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witaj.Jeżeli nie mieszkasz na komandorskim wzgórzu to nie opisuj takich bzur.Mieszkania są sprzedawane jak ciepłe bułki.Nie ma wolnego mieszkania.Co do komunikacji jest b.dobra.Co do czynszu za mieszkanie jest o wiele niże niż w mieszkaniach spódzielczych.Obecnie budowany jest jeden blok.Osiedle jest bardzo ładnie utrzymane i nie widzę aby był ciasno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkam na ul.Wittekówny i naprawdę nie słyszę dzwonów kościelnych,proszę nie przesadzać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
około 330 zł
to pisze chyba ktoś naprawdę złośliwy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1