Widok
Kombinezon na zime. Jaki ? Tchibo Reserved ? Pomóżcie jaki rozmiar
Hej dziewczyny.
Już zgłupiałam ;/
Jedna z forumek jakiś czas temu podała wymiary kombinezony Tchibo rozm 86/92 i chyba zmierzyła jakąś dziwną miara bo wydawało się że będzie dobry do mojej córki.
Niestety, teraz mierzę - wzięłam wymiary z allegro i okazało się że będzie dużoo za mały. Jak to jest z tą rozmiarówką u nich ?
Moja córka nosi ubranka w rozmiarze 92 już niektóre 98
Więc jaki rozmiar kombinezonu jej kupić.
W lutym będzie miała 3 latka.
Spodenki mojej córki od kroku mają 32.5 cm natomiast spodnie kombinezonu Tchibo rozmiar 98/104 od kroku mają 37.
Ta rozmiarowka u nich jest jakaś dziwna niestety ;/
macie na pewno już jakies doświadczenie z tymi kombinezonami więc proszę o opinie ;)
A jeśli chodzi o kombinezon Reserved ? Co o nim myślicie ? jest tak samo ciepły jaki Tchibo ?
Macie jakieś doświadczenia z tym kombinezonem ?
Już zgłupiałam ;/
Jedna z forumek jakiś czas temu podała wymiary kombinezony Tchibo rozm 86/92 i chyba zmierzyła jakąś dziwną miara bo wydawało się że będzie dobry do mojej córki.
Niestety, teraz mierzę - wzięłam wymiary z allegro i okazało się że będzie dużoo za mały. Jak to jest z tą rozmiarówką u nich ?
Moja córka nosi ubranka w rozmiarze 92 już niektóre 98
Więc jaki rozmiar kombinezonu jej kupić.
W lutym będzie miała 3 latka.
Spodenki mojej córki od kroku mają 32.5 cm natomiast spodnie kombinezonu Tchibo rozmiar 98/104 od kroku mają 37.
Ta rozmiarowka u nich jest jakaś dziwna niestety ;/
macie na pewno już jakies doświadczenie z tymi kombinezonami więc proszę o opinie ;)
A jeśli chodzi o kombinezon Reserved ? Co o nim myślicie ? jest tak samo ciepły jaki Tchibo ?
Macie jakieś doświadczenia z tym kombinezonem ?
jesli corka nosi 92 to tchibo wez 86/92 - ja tam bralam dla synkow jak meli 92
reserved ma kombinezony takie jak rozmiarowka czyli 86 = 86 wg mnie
co do jakosi wole tchibo - sa grube fajnym pomyslem jets to ze mozna kurtke ze spodniami laczyc
ale jesli mialabym wybierac to wolalabym dolozyc 20 zl i kubic firmu bruggi lub marqiuta
reserved ma kombinezony takie jak rozmiarowka czyli 86 = 86 wg mnie
co do jakosi wole tchibo - sa grube fajnym pomyslem jets to ze mozna kurtke ze spodniami laczyc
ale jesli mialabym wybierac to wolalabym dolozyc 20 zl i kubic firmu bruggi lub marqiuta
moja corka nosi ubranka na 92 i sprawdzajac wymiary wyszlo ze 86/92 jest za maly, pojechalam do sklepu stacjonarnego i okazalo sie ze bedzie dobry.
te kombinezony maja jakas dziwna rozmiarowke i moze okazac sie ze 74/80 bedzie dobry, musialabys przymierzyc. albo jesli kupisz ten wiekszy bedziesz miala na nastepny rok ;))
te kombinezony maja jakas dziwna rozmiarowke i moze okazac sie ze 74/80 bedzie dobry, musialabys przymierzyc. albo jesli kupisz ten wiekszy bedziesz miala na nastepny rok ;))
Tchibo jest lepszy przynajmniej moim zdaniem . Mojej córke już od 3 lat kupuje kombinezon tej firmy i jest fantastyczny nie brudzi się (oczywiście go piore ) nie jest gruby ale mimo to ciepły i nie krepuje ruchów jeździmy na narty i jesteśmy cały dzień na stoku mimo to Ola nigdy w nim nie zmarzła. Wczesniej mielismy z coccodrillo był fatalny po każdym nastepnym praniu robil się jeszcze cienszy material miał taki ze bardzo szybko się brudził ja osobiście szczerze polecam Tchibo kiedys nie byłam do tej firmy przekonana a teraz wiem ze nie kupie innego .
Hej - aż zmierzyłam jeszcze raz :)
i mierzone na płasko od pachy ( bez ściagacza( - to 22cm ale z zew do wszycia rekawa 29cm
mam też 98/104 i ten ma od pachy 26 a do wszycia 31
Generalnie on wypadaja większe. Moja córka jest wysoka, ma 98 cm nosi głownie 104 i ten większy jest jeszcze luźny. Najlepiej to właśnie zmierzyć.
i mierzone na płasko od pachy ( bez ściagacza( - to 22cm ale z zew do wszycia rekawa 29cm
mam też 98/104 i ten ma od pachy 26 a do wszycia 31
Generalnie on wypadaja większe. Moja córka jest wysoka, ma 98 cm nosi głownie 104 i ten większy jest jeszcze luźny. Najlepiej to właśnie zmierzyć.
Starszy - 19.03.2008
Młodsza - 18.02.2010
Młodsza - 18.02.2010
Właśnie odebrałam kombinezon 86/92 z tchibo. Córeczka nosi ubranka w rozmiarze 92.
Niestety ten 86/92 jest jakiś mały.... nogawki "na styk", rękawy nieco dłuższe, le najgorsze, że kombinezon zmierzony na rajstopki, jest w kroku bardzo wysoko, mam na myśli, że gdy mała siada to spodnie w kroku ją "uciskają". Wydaje mi się, że musi mieć rozmiar 98/104. Pewnie będzie sporo większy... dobrze, że można oddać. Niestety na stronie tchibo nie maja juz jednoczęściowych w rozmiarze 98/104:(
Niestety ten 86/92 jest jakiś mały.... nogawki "na styk", rękawy nieco dłuższe, le najgorsze, że kombinezon zmierzony na rajstopki, jest w kroku bardzo wysoko, mam na myśli, że gdy mała siada to spodnie w kroku ją "uciskają". Wydaje mi się, że musi mieć rozmiar 98/104. Pewnie będzie sporo większy... dobrze, że można oddać. Niestety na stronie tchibo nie maja juz jednoczęściowych w rozmiarze 98/104:(
http://www.tchibo.pl/Kombinezon-zimowy-p400025819.html jest fioletowy 98/104 granatu nie ma.