Widok

Kominek dymi przy podkładaniu - czy ktoś ma taki problem?

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Kominek dymi przy podkładaniu czy ktoś ma taki problem?Jakiej mocy kominki macie u siebie zamontowane?Pytanie kieruję głównie do mieszkańców z osiedla Królewskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupiłam kominek wolnostojący i stawiam na nim naczynie z wodą która nawlza powietrze a jak dodam olejek zapachowy to mam cudowny zapach w salonie. A wodę do naczynia pół litrowego dolewam co godzine w zasadzie ale mam super nawilżone powietrze....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mokre drewno !!!!! Kup suche 3- letnie profesjonalnie sezonowane drewno w firmie IC w Redzie. Nadleśnictwo Gdańsk - plac składowy. Tel. 785 111 111.
Też tak mam i jest strażak
Bzdury wypisujesz, takie rady przekaż tacie.
A Ty się lecz.
Ja też to wszystko porobilem i nic. Ciąg mam dobry bo przy rozpalaniu aż huczy tak się pali , mam dębine 3 lata wcześniej szykowana to jest sucha. Jak bym dokladal przy mocnym żarze to się nie dymi ale jak podejść, trzeba by mieć kombinezon hutniczy. Tragedia.

Wezwij kominiarza kawki ci może gniazda zrobily nie ma cugu albo masz zapchana rurę nawiewu on ci przepchać i może twoja też to może będziesz zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej nie dokładać
Popieram. Kominek to fajna rzecz ogrzewam cały dom i nie narzekam.
Gościu jak nie masz pojęcia co piszesz to nie pisz nic.
Tu kolego masz rację kominek to wspaniała rzecz, ja ogrzewam cały dom 130m i jestem zadowolony, mam czysto nawet przy wylotach na piętrze, A że trochę czuć przy składaniu to nie taki problem, dokłada się rzadko. Picie kawki czy herbaty przy kominku to przyjemność. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I właśnie dlatego, by nie musieć się użerać z dymieniem i podkładaniem zdecydowałem się do domu kupić kominek gazowy od kratki.pl. Ciepło mam, przytulnie mam, mogę sobie obejrzeć płomienie, a wszystko wygodne na maksa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Zagas go woda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie robi sie redukcji na kominie

Drewno bo drzewo jest zawsze mokre bo jeszcze rosnie

Otwieram szyber i zaraz drzwiczki kominka na całego. Nigdy nic nie idzie na salon. Przy dolocie powietrza z zewnątrz nic nie gmeram.
Rankiem odkurzam popiół, psikam wszyskie szyby preparatem do ich czyszczenia i wycieram ręcznikiem papierowym ~10 min przy kawie i kominek jak nowy :)
Bajka! Zwłaszcza w tym sezonie gdy dom ogrzewany gazem i kominek tylko dla przyjemności, widoku ognia i nastroju.
Instalacja kominka musi być poprawnie wykonana i utrzymywana w należytym stanie. Polecam kominek z dolotem powietrza.

najpierw troszkę otwórz, poczekaj chwilkę i dopiero. Jak na oścież otwierasz od razu to nie ma siły by nie dymił. I nie czyszczę codziennie bo to bzdura

wyczyść komin bo jest zapchany pewnie ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam tak samo i też nie wiem co zrobić

Dbać warto na bieżąco.
W trakcie intensywnego użytkowania, dokładając do kominka, otwieram szyber i na chwilę doplyw powietrza "z wewnątrz". Dolot powietrza z zewnątrz, na stałe, ustawiony 2/3. Jeszcze nie zdarzyło się by dym wpadał do salonu.
Każdego ranka wybieramy popiół i czyścimy wszystkie szyby kominka. Co 2-3 dni, drucianą szczotką oczyszczam ścianę tylną z sadzy.
Każde rozpalenie w kominku to przyjemnośc, czystość, ciepło i światło.

Ps
Polecam też preparat diavolina
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry