Widok

Komis - Lisa Ferrera Gdańsk Wrzeszcz

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was ma jakieś doswiadczenia z Pania z dawnego Lisa Ferrera teraz Li Lea w Gdańska Wrzeszcza?Oddałam tam suknie do komisu i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Bo przeczytałam, że ponoć są na forum niedobre opinie na temat tej Pani. Nie mogę ich znaleźć. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

nauczyło się serce, serca bicia...juz tak chce wiecznie bić

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up

przylaczam sie do pytania bo zastanawiam sie nad oddaniem tam sukni.A moglabys mi napisac ile ty chcialas za suknie i za ile byla wystawiona?

image
hej!!!
a mogłabys dokladnie napisac gdzie jest ten komis we wrzeszczu pozdrawiam

image
Komis jest na wysepce we Wrzeszczu...znajdowal sie tam kiedyś salon sukni Lisa Ferrera, teraz jest tam salon Li Lea i komis....Właścicielka na moj gust bardzo profesjonalna. Każda suknia jest inna, ogolenie Pani radzi, żeby wybrać przedział cenowy, bo niektóre klientki lubią sie targować, mówi, że 50% ceny początkowej to najwięcej ile można dostać na suknie uzywana, do tego oczywiście dolicza 45% swojej marży:) Suknia musi być czysta, w idealnym stanie...jeśli jest brudna na miejscu istnieje możliwość jej wyprania za 90 zl.
Zastanawia mnie czy w ogóle któraś z Was ma negatywne opinie o tej Pani, bo wedlug mnie wydala sie profesjonalna. Ale ktos napisal, ze w komisach wypozycza sie suknie, ktore sa wstawione bez wiedzy właściciela?Czy któraś z Was sie z tym spotkala?

mozna oddac kazda suknie slubna c tylko Lise Ferrere??
każdą, która spodoba się właścicielce!najlepiej podjechać z suknią.

up

może któraś z Was ma jakieś info na ten temat?

hej!!!!
bylam pare dni temu i mierzylam tam suknie :) faktycznie suknie ma piekne , mierzylam i nowe i uzywane... troche mnie zdziwilo ze za urzywana suknie mozna chcec 3 tys......, no ale moze mam male doswiadczenie bo dopiero zaczynam szukac :)

a co do tej Pani...to raczej bym jej nie polecala, mnie nie wydala sie ani uczciwa ani profesjonalna.... tak strasznie kombinowala zeby mi cos sprzedac ze dzieki az moja mamunia nie wytrzymala i wybuchnela w ktoryms momencie smiechem :) cala sytuacja byla bardzo komiczna :)

ale uwazam ze ma piekne suknie....

image
suknie rzeczywiście piękne...może jeszcze któras z Was ma doświadczenia z tą Panią?

3 koła za używaną kieckę - WOW - to chyba jakiś przekręt...

mnie ta kobieta w salonie przeraziła :/ rozmawiała ze mną i na siłę próbowała mi wmówić, ze te suknie są najpiękniejsze na świecie, a faktycznie żadna z wieszaka mi się nie podobała :/ uciekłam stamtąd czym prędzej ...

:)

up

Raczej ciężko jest sprzedać suknię po weselu, już lepiej zrobić sobie szaloną sesję zdjęciową z wejsciem do morza :-)
no niektórym Dziewczynom to sie udaje, wiec ja jestem dobrej myśli:)

Ja raz byłam kiedyś przypadkiem i ogladajac katalog zapytalam o cene jednej sukni z trenem (zadne nie wiadomo co) i uslyszalam 15 tys hehehe ;)

image

image
Ta pani dla mnie to jakiś koszmar.
Poszłam dziś zrobić rozeznanie a ona się pyta czy juz coś mierzyłam a ja na to że nie.
I zaczęła ze mną jechać że zawsze do niej przychodzą najpierw i wybrzydzają i że to taki kłopot itp.
To po co kobieta salon prowadzi skoro to takie męczące?
POościemniałam i poszłam.
A fakt że nic mi sie tam nie podobało.
Nie polecam!

up

hehe ja jak bylam w salonie za drugim razem to mierzylam jeszcze wiecej sukni niz za 1.. hehe szukałam takiej co przebije jedna z 1 salonu - bez skutku. A zrzezdzaca sprzedawczyni ze klienci do niej przychodza.. haha

hahahaha! to fakt ze Pani niejest urokliwa,ale przy odpowiednim podejsciu do niej-na luzie mozna pogadac i uzgodnic pewne rzeczy.Mam na oku jedna kiecke-mogę ją kupic za 3 tys-nowa,sciągnie ją z Włoch,w cenie sa wszystkie przeróbki.A po slubie kupi ją odemnie.
Babka zna sie na fachu,bo jest krawcowa od wielu lat.
Także wszystko zależy od podejscia.
Dziewczyny tutaj na forum chwalą sobie panie z Beauty-a ja uwazam ze nie są profesjonalne, nieznają się na fachu.Jakas łapanka z ulicy.
Przy mnie wcisnęły 2 sukienki dziewczynom,które wyglądały beznadziejnie.Kompletnie nie ten krój do sylwetki.A jak powiedziałam ze niepodoba mi sie ta sukienka ktorą przymierzyłam,to laska sie obraziła(jakby co najmiej ona ja projektowala)hihihihihi
up

up

helenka, ale to raczej sprzedawca powinien mieć odpowiedni stosunek do klienta, a nie na odwrót :/ i to nie tylko w przypadku salonów ślubnych :/

może jeszcz któras z Was wie coś o tym komisie?

ja caly czas sie zastanawiam czy oddac moja suknie do komisu ale mam obawy jak to jest tam naprawde,czy ta Pani wogole sie odzywala do Ciebie od czsu kiedy ja tam zostawilas?Albo czy ty tam bylas?

image
Pani się nie odzywa:( mówiła, że się odezwie jak sprzeda suknię....ale trochę długo to trwa...może poprostu nikomu nie spodobała się moja suknia...mam zamiar podjechać tam w sobotę i sprawdzić czy suknia wisi i czeka na nową właścicielkę...

ale nie wydaje mi się, żeby wypożyczyła moją suknię na sluby, b mowila, ze jak znajde kupca to w kazdej chwili moge zabrac suknie z komisu...bez zadnej oplaty...w kazdym razie wybiore sie tam w sobote z zaskoczenia i zobacze co i jak....:)

byłam tam w sobotę mierzyć sukienki i kobieta niezbyt miłe wrażenie sprawiła szczególnie jeżeli chodzi o polecanie sukni komisowych, przerzuciła mi katalog przed nosem pokazała parę wieszaków nowych sukni (suknie owszem piekne) a o komisowych nawet nie wspomniała słowem. Gdybym nie wiedziała że to równiez komis to bym się nie domysliła.
A najbardziej mnie rozbawiła kobiecina ze słowiańskim akcentem jak przerzucając kartki katalogu zapytałam o jedna suknię która była boska a ona mi na to że takiej sukni nie ma i nie chce mieć bo kto kupi suknię z wycięciem na plecach do samych majtek (tak na marginesie to wyciecie było trochę poniżej połowy pleców... niezłe musi nosić majtki że ten dekold sięgałby jej własnie do majtek ;))
Ogólnie wrazenia nieciekawe, choć suknie w wielkiej przewadze naprawdę super...

a w gdansku juz nie ma innego komisu tylko tamten?

image
:) no pewnie haze ze masz rację.Pani mowiła o komisowych sukienkach,stoją ładnie na manekinach po prawej stronie.Niesądzę żeby niepolecała bo przecież ma z tego też zysk.
W każdym bądz razie -ja kupiłam sukienkę u Pani,po targowaniu się :).Mam przyjść 2 tyg przed slubem zeby dopasować ją do mnie.
I w tym czasie jak bylam,bo bylam tez w poniedziałek było duzo dziewczyn,zachęcała zeby przymierzać sobie i m in te z komisu też.
Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.Zdam Wam relację już po wszystkim:)
mam nadzieje, ze którejś z tych mierzących sukienki Dziewczyn spodobała sie moja:)

a ktora to twoja hm?
moja suknia jest z tych mniej strojnych, bardziej klasyczna, jednoczesciowa, śnieżnobiała, zdobiona cyrkoniami i perełkami w górnej części, w dolnej kształt litery A:)ramiączka opadają na ramiona... może ja widziałaś Helenko?

tak widziałam.Rzuca się w oczy bo jest bardzo ładna.Przy mnie dziewczyna z Gdyni przymierzała ją :)Myślę ze ja sprzedaz bez problemu,bo kto wchodził do salonu to zwracał na nią uwagę.
Zyczę powodzenia w sprzedazy i pozdrawiam
to miło słyszeć:) mam nadzieję, że się nie pomyliłaś i to właśnie o moją suknię chodzi...mam nadzieję, że się sprzeda....bo naprawdę jest śliczna:) inna niż wszystkie bardzo prosta, ale w tym tkwi jej elegancja:)

W którym miejscu jest ten komis? bo we wtorek wybieram sie do Gdańska to przy okazji bym tam zajrzała:)
Komis jest na wysepce w Gdańsku Wrzeszczu....wysepka znajduje sie na grunwaldzkiej miedzy galeria bałtycką a Manhattanem,mniej więcej na przeciwko salonu sukni ślubnych "Beauty"...

a czy ta Pani bierze wszystkie suknie?I czy naprawde jest tak jak pisalas ze gdybym znalazla kupca a suknia bedzie u niej to moge ja zabrac w kazdej chwili?

image
Ostasia dzięki śliczne za wytłumaczenie miejsca. Pozdrawiam
tak jak wcześniej pisałam Pani bierze te suknie, które jej wpadną w oko, dlatego warto przyjechać od razu z suknią...tak mi ta Pani powiedziała,że jak znajdę sobie kupca to w każdej chwili mogę zabrać suknię z salonu...myślę, że to fajny warunek:)

Hej !
Jeżeli Wasze suknie są w tym komisie dajcie znać :)
Jutro wyruszam na poszukiwania i tam tez mam zamiar wejść.
Moj rozmiar 38 , wzrost 170 plus obcas.
Czekam na zdjęcia jeżeli macie coś dla mnie :))))
pozdrawiam
Asik
pozwolilam sobie wyslac Ci zdjecia mojej sukni na maila..suknia oczywiscie do obejrzenia i przymiarki w komisie " na wysepce":)we Wrzeszczu

up

Dzięki śliczne , sukienka przepiękna.
Do komisu jeszcze nie trafiłam, wskocze tam jutro po pracy :))))

Ja miałam taką samą sytuację!! też rzuciła mi katalog pod nos i co jakaś suknia mi się spodobała to mówiła że takiej nie zamówiła bo ma dekolt na plecach do gaci!! ta kobieta jak dla mnie to jest lekko psychiczna!! jednej dziewczynie która też przyszła obejrzeć suknie powiedziała żeby nie wchodziła w głąb sklepu bo ona zmyła podłogę :)))) w ogóle nie starała się niczego pokazać i nawet nie namawiała żeby coś przymierzyć a ja po chwili rozmowy z tą panią już nic nie miałam ochoty przymierzać!! masakra!!! ale stwierdziłam że nie dam za wygraną bo podobają mi się tam suknie i zrobię drugie podejście a jak mnie wkurzy to jej coś powiem i napiszę do centrali tego sklepu w Warszawie żeby zmienili sprzedawczynię bo odstrasza klientów :))
ciekawa jestem czy jednak udalo Ci sie zajsc do komisu i jak Twoje wrazenia?

up

do góry...może jeszcze ktoś ma coś do dodania:)

up, up

ja też tam byłam i nie podobała mi się obsługa - pani wyciągnęła dla mnie siedem sukienek, z których podobała mi się tylko jedna, a kiedy powiedziałam, że nie podobają mi się inne (bardzo łagodnie), nakrzyczała na mnie, że nie wiem, jaką powinnam mieć sukienkę i że jej klientki nigdy nie wiedzą, czego chcę i że ona wie lepiej itede itepe (a ja jestem niewysoka i drobna i naprawdę z góry wiedziałam, że w niektórych sukniach będę źle wyglądać - zresztą to nie był pierwszy salon, wiec już trochę wizji mialam), potem wciąż komentowala mój rozmiar, że nietypowy, skończyło się tak, że grzecznie zmierzyłam wszystkie suknie i wyszłam z przekonaniem, że u tej pani nic nie kupię. Ale potem naśmiałysmy się z tej wizyty z moją Mamą, no i te wszystkie dialogi z tą panią tworzą fajną historię do opowiadania ;)
A ceny swoją drogą - moim zdaniem - bardzo wysokie: 2-3 tys. za używaną sukienkę. W Elji mogę sobie uszyć na miarę sukienkę za ok. 1,5 tys. (jak na razie najbardziej mi się tam podobało) - i chyba się na to zdecyduję, przy wzroście 1,51 ;)

czyli Pani ma nie najlepsza opinie:( ciekawe cy ktos w ogóle tam kupuje i czy w komisie?

up

A czy jest jaki skomis sukien slubnych w GDYNI???
up,up

anula83 napisał(a):

> a w gdansku juz nie ma innego komisu tylko tamten?
>
>

z tego co się orientuję jest parę, choćby na przeciwko 3 krzyzy. poza tym w wielu salonach maja czesto swoje sukienki w komisie, takie od klientek ktore wczesniej tam kupily i przyniosly z powrotem po slubie.
ja jestem bardzo zadowolona z salonu GRAZYNA na zabiance. Pani jest bardzo mila, nie wciska czegos co nie pasuje i naprawde mozna sie z nia dogadac

www.mojabizuteria.com.pl
do góry...

bylam tam dzis i umowilam sie na 21.02 na 17.30 babka faktycznie dziwna, zapytala najpierw czy juz cos mierzylam a potem kiedy slub, jak jej powiedzialam ze 19 lipca to zaczela wertowac kalendarz i mnie poinformowala ze suknie szyte sa we włoszech i to trwa 4 miesiace wiec wlasciwie to jak bede to musze sie juz zdecydowac bo to ostatni dzwonek, NAWIEDZONA ta kobieta do kwadratu albo nawet do sześcianu!!!!!patrzylam na suknie komisowe i chce cos tam przymierzyć, wiec jak mozesz to podeslij mi fotki na maila w nicku oczywiscie z proponowana cena z gory dziekuje i obiecuje ze ja 21.02 przymierze i dam znac, pozdrawiam Magda
to super, byłam w poprzedni weekend w tym salonie i moja suknia wisi sobie na wieszaczku:) Babka powiedziala, ze jest bardzo duże nia zainteresowanie:) Zaraz przesle Ci maila ze zdjeciami i proponowana przeze mnie cena:)

up, up

zgodnie z zapowiedzia bylam tam wczoraj, i przezylam KOSZMAR!!!!!na wstepie Pani zmierzyla mnie wzrokiem i moja komisje, ktora przyszla mi pomoc w wyborze i ocenie, pozniej nakrzyczala na moja Ciocie ze dotyka sukienki-bo podobno sie nie dotyka-nie wiem jak mozna kupic cos czego nie mozna zobaczyc z bliska i dotknąć, pozniej zapytala co bym chciala przymierzyc a ja oczywiscie nie wiedzialam bo niby skad skoro wszystko praktycznie wisi na wieszaku w niby szafie i nie mozna tego za bardzo obejrzec, porażka na maxa własciwie było tak nie milo ze chcialam wyjsc po pierwszych 30 sekundach!!!!przymierzylam 3 sukienki ale Pani byla tak nie mila ze nawet mi sie nie chcialo wychodzic z tej przymierzalni i ogladac siebie w lustrze bo za takie traktowanie postanowilam ze chociaz by nie wiem co to i tak tu nic nie kupie.....tak wiec ostasia przykro mi bardzo ale nie zdazylam przymierzyc Twojej sukienki a właściwie nie mialam nawet za bardzo jak bo Pani byla nie miła na maxa ;-((( szkoda bo głownie tam po to poszlam....jak ona wszystkich tak traktuje to nie wiem czy w ogole uda jej sie kiedykolwiek sprzedac cos komuś!!!!tak wiec lepiej oddawajcie suknie do innych komisów bo ten jest poprostu wielkim nieporozumieniem!!!pozdrawiam

tylko, że innych komisów nie ma...a jesli chodzi o ta Pania to rzeczywiscie ma oryginalny styl bycia, ale wedlug mnie to specjalistka w krawiectwie i wie jaka wartość przedstawiają suknie, jak sa uszyte. mysle, ze nie ma sie co zrazac. ja szczerze wole babke, ktora nie udaje na sile mila, zeby wcisnac kazdej byle co, tylko zeby wyszla z suknia. sama mialam taka sytuacje, ze Panie sie zachwycaly kazda suknia, ktora przymeirzalam, a w rzeczywistosci sama wiedzialam co do mnie pasuje. Wiec kazdy ma wybor!

up,up

up
nie wiem jak nazwac ta kobietke
poszlam tma jeszcze nie majac adaty slubu ale wiedzialam ze to nie ebdzuie wczensiej niz rok, akurat mialam wolne kilka minut i chcialam sie rozejrzec dla przyjemnosci, a ta kobieta... boze,
zaczela mi na sile wciskac i kazala przymeirzac, mowie jej ze nie mam czasu ale ona swoje, zaczela zdejmowac suknie z manekinow i prawie rozbeirac mnie, potem jak sie wkurzylam, ale z usmiechem powiedzialam "do widzenia" i chcialam wyjsc to przytrzymala drzwi i mowila cos w rodzaju "ale dzis super promocjem, dla pani idealna jest ta, kosztuje tylko 4200 a dzis pormocja tylko 4000 zl, prosze sie roizebrac bedziemy mierzyc"
matko...ja sie zaczealma bac, to jakas masakra byla
w koncu jakos sie wyrwalam i wiecej tam nie wroce
boje sie:-)
a suknie... nie zdazylam zoabczyc czy ladne czy nie bo pani strasznie mnie atakowała
image

image
Boże, normalnie jak w ruskim filmie.... przyłóż i pif..paf...
też chyba bym już tam nie wróciła, chyba , ze sukienka by mi tak bardzo wpadła w oko... zeby ją przymierzyć.... ewentualnie zamówić...
wlasnie, a pani na ktora ja trafilam miala taki rusyjski akcent:-)
hahaha smiesznie było
image

image
ale mi się trafiło;):):) z tym ruskim filmem.....
no właśnie
hahahahah:-)
image

image
up,up

hahahah Pani jest litwinką. tak jak napisała ostasia Pani jest dobra krawcową.Podejscia do klientek niema- to fakt.Ja tam kupiłam sukienkę i dogaduję się z Pania bez problemu.Naprawdę równa babka z niej.
Niezrażajcie się dziewczyny :) sukienki są naprawdę ładne i warto.
Pozdrawiam
ja też wole konkretne babki, a nie "mizdrzałki" po to tylko, żeby cos sprzedać. wole być normalnie obsłużona a nie z nieszczerym uśmiechem na twarzy!

ja tam wolę być kulturalnie obsłużona ;)

a sukienki nie są na tyle rewelacyjne, żeby nie mieć w sobie odrobiny pokory :/

z czystej ciekawości zawitałam dzisiaj do komisu... Jedna z Pań wpierw zmierzyła mnie dwukrotnie wzrokiem, po czym pokazała jedną sukienkę i zaczęła przerzucać pozostałe, na to weszła włascicielka sklepu i powiedziała do obsługującej mnie Pani, aby dała sobie spokój, bo i tak dla mnie nie ma rozmiaru... Po czym ponownie dodała, że nie mam czego tam szukać, bo ona u siebie nie ma sukienek na mnie (oczywiście po kolejnym nieprzychylnym zmierzeniu wzrokiem). Trochę się z nią posprzeczałam, ale ogólnie to śmiać mi się z kobiety chciało, bo jest niepoważna. Wyobraźcie sobie, że odprowadziła mnie do drzwi i je za mną ostentacyjnie zatrzasnęła!!! Pani z iście kozackim nastawieniem do klienta... Jak ktoś się lubi pośmiać to w sumie warto tam zajrzeć, jak ktoś chce kupić sukienkę to raczej będzie ciężko :)
image
tak, tez tam mierzylam suknie - Pani ma specyficzny sposob bycia. Na szczescie wiedzialam dzieki forum na co sie nastawiac i rzeczywiscie tak bylo jak to forumowiczki opisywaly.

Pamietajcie zeby nie wchodzic butami w przymierzalni na dywanik :] hehe
Suknie piekne, choc te ktore mi sie podobaly, ktore wypatrzylam na ich stronie internetowej to w ogole nie sprowadzaja bo "zbyt gole plecy, ze i tak by ich nikt nie kupil" a ja wlasnie taka chcialam...

Ostatecznie kupilam w Agnes w Gdyni - model 1752 :) Obsluga tam to czysta przyjemnosc - bez stresu, milo, profesjonalnie :)

image

image
up

do góry:)jeszcze nie udało mi sie sprzedać sukni:(niestety:(

up, up

do góry!

masz ktoś z Was do tej babki numer... pliisssssssssssssss!!!!

image

image
numer do tej babki z komisu - 058 345 42 82, komórka 504171000

dziekuje bardzo

image

image
proszę bardzo:)

up, up

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

do góry