Widok

Komu zlecić wyniesienie dwóch starych sof pod śmietnik pod blokiem?

Witomino Temat dostępny też na forum:
Mam dwie stare, zniszczone sofy, chcę się ich pozbyć. Mieszkam na 3 piętrze i nie dam rady wynieść ich pod śmietnik.
Czy taką usługę, samego wyniesienia bez transportu wykonują na przykład firmy przeprowadzkowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę,że warto wstawić ogłoszenie na fb albo na tym portalu w zakładce praca - to tak zwana fucha i lepiej wziąć kogoś za przysłowiowe piwo czy 50zł, niż płacić firmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co to znaczy wynieść pod śmietnik?? Co ty myślisz że ktoś później to po tobie będzie sprzątał? Śmieciarze tego nie zabiorą, spółdzielnia/wspólnota to uprzątnie a koszty przeżuci na mieszkańców. Meble się utylizuje, poinformuj o tym spółdzielnie/wspólnotę zamówią ci kontener i za to zapłacisz, tak samo jak za wyniesienie! Typowe januszostwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

W Gdyni stare meble wystawia się legalnie pod śmietnik. Poczytaj sobie: http://www.wyrzucam.to/segreguje-wielkogabarytowe.php
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale piszesz bzdury. Najpierw zasięgni informacji, a potem udzielaj się na forum. Naszczęście inni są ogarnięci i już wstawili link do "wyrzucamto".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

ogród (14 odpowiedzi)

Cześć, wiecie jak zadbać o ogród przed zimą? Widziałem na stronie...

Ciągnik rolniczy (4 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Wywóz mebli itp. (3 odpowiedzi)

Witam, znacie tanią firmę, która wywiezie mi do utylizacji meble, lodówkę, pralkę i parę rzeczy z...

do góry