Widok

Komunia prezent dla Księdza

Nie uważacie, że wybranie prezentu przez księdza naszej parafi za ponad 7 tyś to przesada ?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty anonim wafelki ksiądz rozdaje lec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie oceniaj, nie wyzywaj, nie sadz...Nikt CIĘ nie zmusza do niczego! :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pytanie brzmi co na to sam szaman. Czy przypadkiem nie przyjmuje z otwartymi rekami owych inicjatyw.
Nie znam proboszcza, ale wydaje mi się że, każdy chrześcijanin uznałby prezent od dzieci o takiej wartości za nieetyczny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinien dostać worek ziemniaków burak jeden nie dosyć że żyje z naszych podatków to jeszcze złodziejowi się prezenty marzą skoczyć trzeba z tym pompowaniem kasy w darmozjadów za wszystko sobie kasują. Muszą skończyć jak kościoły w szwecji np parafianin chce to płaci a jak nie to kościół nie dostaje ani zł od państwa.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze niby tak ale czy członkowie wspólnoty nie mogą między sobą skarżyć się na innych bo np. wychodzą przed szereg zaczynaja przesadzać z interpretacją obrzędów lub tworzą sami nowe inicjacje typu kto da więcej dla szamana ten lepszy,kto ładniej wystroi pacholę ten będzie bliżej szamana a co za tym idzie będzie miał bliżej do krainy wiecznych łowów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Troszeczkę nie trafiłeś z ta uwagą, bo ja do tej konkretnej nie należę, od kościoła trzymam swoje dzieci na odległość. Użyłem słowa wspólnota, żeby nikogo nie urazić.
Chodziło mi o to, że trzeba być konsekwentnym. Jeśli się człowiek decyduje na wysłanie dzieci do komunii to powinien się podporządkować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczytaj coś na temat wspólnot plemiennych,potem coś ogólnego o rozwoju świata,przydałoby się przy okazji uzupełnić braki w historii,ale wiem Twoja wspólnota nie czyta,poza tym życie byłoby za krótkie na nadrabianie zaległości.
Więc niech dalej świat objaśnia Ci szaman i niech on czyta za Ciebie i wyciąga wnioski jakie władzą Twojej wspólnoty pasują!
A tak na koniec to obyczaje się zmieniają,jescze w XVI wieku Twoja wspólnota uważała że chłopi nie są ludzmi tej samej kategorii i nie mogą być szamanami,nawet za pieniądze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę nie rozumiem w czym rzecz. Każdy ma wybór, komunia nie jest obowiązkowa. Albo należy się do danej wspólnoty i podporządkowuje jej obyczajom, albo się nie należy i nie ma wobec niej żadnych zobowiązań. I tyle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja nie będę miała bo mnie na takie paznokcie nie stać. Muszą dokładać się do 500+
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko na tyle Was stać - lepiej biadolić na necie anonimowo niż wziąć się do roboty i zrobić coś konkretnie dla wspólnego dobra. Widać, że to forum to grupa wsparcia terapeutyczna dla Anonimowych Mieszkańców - by się w swoich żalach utwierdzić i tylko biadolić. GRAYULACJE - wszystko w Baninie jest złe hahahahahha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie jesteś z baninka to po co się udzielasz i to jeszcze na forum ,ktòre jest takie złe?
Wypier...pPier na swoje śmieci!
Nasze forum to grupa wsparcia i terapeutycznego rozwiazywania problemòw z ktòrymi wiele wspòlnot sobie nie radzi.
Obligatoryjnie jest ktoś przymuszany do ròżnych zachowań niby społecznych czasami nie bardzo ,wtedy się budzi i niemajàc kompana do wyrzygania może się zresetować na nas, a tobie człowieczku nic do tegu
Wspòłczucia nie potrzebujemy tylko lepszych włodarzy,ale to pieśń ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Banino to jakaś dziwna miejscowość - ludzie wszystkie swoje brudy piorą na forum - nic im nie pasuje - współczuję ludziom tam mieszkającym - wszystko o wszystkim i źle na forum - CHORE!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie tylko ekspresów,wie jak oprócz kawki zrobić swojemu panu wszystko o czym nawet nie zdąży pomyśleć!
Taki mały skarb,tak dyziuchna....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta co śpiewa i rzeczywiście zabrała pieniądze dla odchodzącego proboszcza załatwiła to szybko i bardzo autorytarnie nie było szans na sprzeciw wpadła poinformowała i wypadła
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale Ty jesteś wtajemniczony w temacie ekspresów na parafii hohoho...an
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

A jaka to Pani mogła chodzić w szkole "po klasach" i zbierać na Express dla księdza??? Przecież to się kupy nie trzyma. Poprzedni Proboszcz Expressu nie posiadał, a obecny przyjechał na parafię ze swoim! To dla kogo był ten prezent???

cytując klasyka (Psy):
- na pohybel czarnym
na pohybel czarnym i czerwonym :)
Uważam, ze jest to przesada. Przerost formy nad trescią. Kilka lat temu moje dziecko tez przyjmowalo pierwsza komunie w tej parafii. Najbardziej zbulwersowalo mnie, gdy na ostatnim zebraniu kończącym 3 klase po klasach chodzila jakas pani mówiąc, ze zbieramy na prezent dla ksiedza ( z tego co pamiętam powiedziała, ze ksiadz zgodzil sie na ekspress do kawy, bo go jeszcze nie mial) . Przewodniczacy klasy zdecydowali, zeby przekazac pieniadze klasowe, ktore nie zostaly wykorzystane pomimo, ze nie wszystkie dzieci braly udzial w komunii z powodu innej wiary i nie wszyscy uważali ten pomysł za dobry. Prezent dla księdza rzecz święta. Oddaj ostatnie jajko - księdzu sie należy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

A wiadomo jaki prezent będzie kupiony za te pieniądze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kroliczka tez swięcisz? jaki to zwyczaj katolicki chrześcijański?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry