Widok
Powinien dostać worek ziemniaków burak jeden nie dosyć że żyje z naszych podatków to jeszcze złodziejowi się prezenty marzą skoczyć trzeba z tym pompowaniem kasy w darmozjadów za wszystko sobie kasują. Muszą skończyć jak kościoły w szwecji np parafianin chce to płaci a jak nie to kościół nie dostaje ani zł od państwa.
Dobrze niby tak ale czy członkowie wspólnoty nie mogą między sobą skarżyć się na innych bo np. wychodzą przed szereg zaczynaja przesadzać z interpretacją obrzędów lub tworzą sami nowe inicjacje typu kto da więcej dla szamana ten lepszy,kto ładniej wystroi pacholę ten będzie bliżej szamana a co za tym idzie będzie miał bliżej do krainy wiecznych łowów?
Troszeczkę nie trafiłeś z ta uwagą, bo ja do tej konkretnej nie należę, od kościoła trzymam swoje dzieci na odległość. Użyłem słowa wspólnota, żeby nikogo nie urazić.
Chodziło mi o to, że trzeba być konsekwentnym. Jeśli się człowiek decyduje na wysłanie dzieci do komunii to powinien się podporządkować.
Chodziło mi o to, że trzeba być konsekwentnym. Jeśli się człowiek decyduje na wysłanie dzieci do komunii to powinien się podporządkować.
Poczytaj coś na temat wspólnot plemiennych,potem coś ogólnego o rozwoju świata,przydałoby się przy okazji uzupełnić braki w historii,ale wiem Twoja wspólnota nie czyta,poza tym życie byłoby za krótkie na nadrabianie zaległości.
Więc niech dalej świat objaśnia Ci szaman i niech on czyta za Ciebie i wyciąga wnioski jakie władzą Twojej wspólnoty pasują!
A tak na koniec to obyczaje się zmieniają,jescze w XVI wieku Twoja wspólnota uważała że chłopi nie są ludzmi tej samej kategorii i nie mogą być szamanami,nawet za pieniądze.
Więc niech dalej świat objaśnia Ci szaman i niech on czyta za Ciebie i wyciąga wnioski jakie władzą Twojej wspólnoty pasują!
A tak na koniec to obyczaje się zmieniają,jescze w XVI wieku Twoja wspólnota uważała że chłopi nie są ludzmi tej samej kategorii i nie mogą być szamanami,nawet za pieniądze.
Tylko na tyle Was stać - lepiej biadolić na necie anonimowo niż wziąć się do roboty i zrobić coś konkretnie dla wspólnego dobra. Widać, że to forum to grupa wsparcia terapeutyczna dla Anonimowych Mieszkańców - by się w swoich żalach utwierdzić i tylko biadolić. GRAYULACJE - wszystko w Baninie jest złe hahahahahha
Nie jesteś z baninka to po co się udzielasz i to jeszcze na forum ,ktòre jest takie złe?
Wypier...pPier na swoje śmieci!
Nasze forum to grupa wsparcia i terapeutycznego rozwiazywania problemòw z ktòrymi wiele wspòlnot sobie nie radzi.
Obligatoryjnie jest ktoś przymuszany do ròżnych zachowań niby społecznych czasami nie bardzo ,wtedy się budzi i niemajàc kompana do wyrzygania może się zresetować na nas, a tobie człowieczku nic do tegu
Wspòłczucia nie potrzebujemy tylko lepszych włodarzy,ale to pieśń ...
Wypier...pPier na swoje śmieci!
Nasze forum to grupa wsparcia i terapeutycznego rozwiazywania problemòw z ktòrymi wiele wspòlnot sobie nie radzi.
Obligatoryjnie jest ktoś przymuszany do ròżnych zachowań niby społecznych czasami nie bardzo ,wtedy się budzi i niemajàc kompana do wyrzygania może się zresetować na nas, a tobie człowieczku nic do tegu
Wspòłczucia nie potrzebujemy tylko lepszych włodarzy,ale to pieśń ...
Uważam, ze jest to przesada. Przerost formy nad trescią. Kilka lat temu moje dziecko tez przyjmowalo pierwsza komunie w tej parafii. Najbardziej zbulwersowalo mnie, gdy na ostatnim zebraniu kończącym 3 klase po klasach chodzila jakas pani mówiąc, ze zbieramy na prezent dla ksiedza ( z tego co pamiętam powiedziała, ze ksiadz zgodzil sie na ekspress do kawy, bo go jeszcze nie mial) . Przewodniczacy klasy zdecydowali, zeby przekazac pieniadze klasowe, ktore nie zostaly wykorzystane pomimo, ze nie wszystkie dzieci braly udzial w komunii z powodu innej wiary i nie wszyscy uważali ten pomysł za dobry. Prezent dla księdza rzecz święta. Oddaj ostatnie jajko - księdzu sie należy