Widok

Komunikacja 126

po co komu pętla na początku Banina?
miejscowość rozrasta się w stronę Miszewa, a moje dziecko żeby dojechać do szkoły musi iść 1,5 km do pętli na autobus 126, bo ma autobus o godz. 7, a potem o 10 (ul. Pszenna), a wystarczyłoby rozwinąć trasę autobusu 126 o całe Banino, tj. dwa przystanki i dzieci miałyby dojazd do Gdańska nawet w weekend (tak nie ma nic poza pętlą),, po przeciwnej stronie sklepu Odido jest nawet miejsce do zawracania autobusu, pisałam do gminy, ale musi nas być więcej, żeby zastanowili się nad takim prostym rozwiązaniem
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moim zdaniem miejsce na pętlę powinno być w
Miszewie. Niestety taki pomysł nie zyskał uznania u poprzedniego
burmistrza Żurawicza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przede wszystkim po uruchomieniu PKM autobus powinien jeździć z Miszewa do przystanku Rębiechowo. Kursy do Wrzeszcza będą zbędne, bo linie pokrywają się. Ważne tylko, aby był zsynchronizowany z kursami pociągów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie zgadzam się - alternatywa nie jest zbytkiem luksusu.

Mamy 2015 rok i zero autobusów do Gdańska Głównego, i jeden z początku Banina (niektórzy mieszkańcy mają do niego blisko pół godziny marszu) do Wrzeszcza, jeżdżący z częstotliwością zaprzęgu konnego. A Banino zamieszkuje coraz więcej osób, w tym znaczna większość z dziećmi...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
powinno sie chyba zebrać głosy i iść z wnioskiem do zarządu autobusów zeby przedłuzyli linie na całe banino. duzo podpisów i by wiedzieli ze im sie opłaca
Kurs do Wrzeszcza zbędny ? A kto powiedział, że wszyscy zamiast autobusem będą jeździć PKM? Ja nie zamierzam rezygnować z jazdy autobusem, dlatego ten pomysł wyjątkowo mnie rozśmieszył.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie do "zarządu autobusów" trzeba pisać, tylko do gminy - bo to ona musiałaby więcej zapłacić za przedłużone kursy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem powinny być autobusy które będą jeździły przez całą ulice pszenna ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Albo autobus dla dzieci szkolny by się przydał. .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
~nn dopóki pszenna nie będzie miała normalnej nawierzchni i chodnika dopóty nie ma szans żeby autobus tamtędy jeździł
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
126 to linia Gdańska. Pan Adamowicz tylko czeka aż kilku mieszkańców
Banina wymusi na nim rundę przez Pszenną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A moim zdaniem przez Źródlaną skoro robimy taki koncert życzeń ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez Tuchomską też mógłby jeździć moim zdaniem ^^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
i oczywiście Rolniczą również.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wspominając już o połączeniu Banino - Żukowo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Takie życzenia to tylko Sanipor. Trasa Banino-Szadółki plus wszystkie ulice.
Rozkład jazdy dostępny na UG Żukowo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się zastanawiam czy w ogóle ktokolwiek będzie jeździł PKM, jeśli przystanek jest w polu.. no pewnie ci którzy mają domy obok, także autobus przez całe Banino czyli od Miszewa w normalnej częstotliwości i w weekendy jest potrzebny :-)
Wiec trzeba pogratulowac projektantowi PKM umieszczenia przystanku rebiechowo, to trzeba miec glowke zeby umiescic przystanek w polu dla nikogo Ciekawy jestem ile dzieli metrow od przystanku lotnisko do rebiechowa ot Polska
Gdy w Gdańsku pobudowano linię tramwajową na Chełm, to skasowano wszystkie autobusy z Armii Krajowej, wiec nie jest to nic nadzwyczajnego. A Gdańsk jest "nieco" bogatszy od Żukowa.
SKMki w Trójmieście też nie dubluje żaden autobus. Kolejne próby jej uruchomienia kończą się prędzej, czy później.
Lepiej, żeby ten autobus jeździł częściej na trasie Miszewo (z np. pojedynczymi kursami do Przodkowa)-PKM Rębiechowo, niż wlókł się w korku na Słowackiego.
Do centrum Gdańska będzie można pojechać SKMką lub miejmy nadzieję PKMką, więc po co to połączenie. Wg prognozowanego rozkładu pociąg będzie szybszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozumiem, że na projektowaniu linii kolejowych znasz się lepiej niż ów projektant? Masz jakieś portfolio w tej dziedzinie? Chętnie poznam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry