Widok

Komunikacja miejska w Gdansku

Czy to jest normalne, żeby cztery razy w tygodniu były opóźnienia rzędu 20-30 minut, żadnych informacji, komunikatów o opóźnieniach. Człowiek stoi jak debil i nie wie co ma robić. Żeby na dojazd, który zajmuje z Piecek- Migowa do Gdańska Głównego wychodzić o 7.45 z domu, żeby na 9.00 zdążyć do pracy bo ciągle coś. Stare złomy ciągle się psują. Czy to normalne ze miasto wydało tyle pieniędzy na ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podziekuj kierowcom samochodow osobowych

paraliz miasta to ich specjalnosc. druga specjalnosc to niszczenie. trzecia zabijanie i trucie
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 56

Nie wiem jak inni, ale gdyby była jakaś rozsądna alternatywa to bym pewnie zagłosował inaczej.

Tak niezależnie od tych trolli internetowych które codziennie tu szczują, po prostu dla zasady chciałbym zmienić ekipę chociaż na jedną kadencję żeby ktoś z poza standardowej ekipy mógł dobrze rzucić okiem na sytuację przez ostatnie dekady. Zwyczajnie za długo wybieraliśmy tych samych i to samo z siebie korumpuje.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestes dowodem na słabość lecznictwa psychiatrycznego w tym kraju.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dobra rada

Przesiądź się na auto i zrezygnuj z komunikacji. Tak jest ciągle. Ostatnio po kilku latach musiałem awaryjnie skorzystać z SKM i ZKM, efekt? Pociąg spóźnił się 8min a autobus 15. Wiem że przez kolejne lata nie dołożę złotówki do tego biznesu bo jest tylko gorzej.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

W tym kraju lecznictwo

Psychiatrii praktycznie nie istnieje... I żaden rzad nic z tym nie robi żeby naprawić ta sytuację.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

gh

W sumie to jest normalne, a ty nie rozumiesz dlaczego ......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście że nie - ignorantem jestes ty.

1. Nikt po polskich drogach nie jeździ dla przyjemności, to by zakrawało na masochizm.
2. Gdyby wszyscy kierowcy i ich pasażerowie przesiedli się na autobusy - to by 3/4 ludzi zostało na przystanku. Każda osoba zajmuje jakąś przestrzeń, a każdy autobus, trolejbus czy tramwaj ma ograniczoną pojemność.
3. Trucie powiększa tzw. "uspokojenie ruchu". Ono zwiększa zużycie paliwa, a zużyte paliwo nie znika, tylko zamienia się w spaliny. Chcesz zmniejszyć zatrucie powietrza? Demonstruj przed ratuszem przeciw "uspokojeniu ruchu". Ale ratuszowy troll tego oczywiście nie zrobi.
4. Zdecydowana większość kierowców nigdy w życiu nikogo nie zabija - siejesz hejt wobec całej grupy z uwagi na kilku sprawców, którzy nie stanowią nawet jej promila.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

A Adam Pawłowicz kim był?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak jest. Bo inne rzeczy na nagłówkach gazet wyglądają lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja powiem szczerze - jeżeli będzie druga tura, to zagłosuję na nie-dulkiewicz. Kto to będzie - ma dla mnie znaczenie drugorzędne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale jej nikt nie wybrał na prezydenta

Żaden Gdańszczanin, zastąpiła zmarłego prezydenta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Na auto

Dlatego po półtora roku jeżdżenia komunikacją miejską przesiadłem się do auta ,nie wytrzymałem stan świadczenia usług przez GAIT to tragedia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To i tak dobry jesteś

Ja 3 miesiące wytrzymałem ciągłego robienia z ludzi i**otów i fikcyjnych rozkładów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunikacja nie jest taka zła. Trzeba umieć z niej korzystać

Komunikacja w zatloczonym mieścia zawsze jest spóźniona. Takie mamy warunki. Są narzędzia w XXI wieku z których każdy posiadasz smartfonu może korzystać. ..Wchodząc np. na stronę ZTM wybieramy mapę i wtedy widać gdzie są autobusy i tramwaje. Ludzie nie wiem jak można korzystać z rozkładów papierowych/ internetowych. Do tego są inne alternatywne strony np. Cristalbus. Mapki działają pod warunkiem, że kierowcy i motorniczowie zalogują się do Systemu. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry