Widok

Komunikacja miejska w Gdansku

Czy to jest normalne, żeby cztery razy w tygodniu były opóźnienia rzędu 20-30 minut, żadnych informacji, komunikatów o opóźnieniach. Człowiek stoi jak debil i nie wie co ma robić. Żeby na dojazd, który zajmuje z Piecek- Migowa do Gdańska Głównego wychodzić o 7.45 z domu, żeby na 9.00 zdążyć do pracy bo ciągle coś. Stare złomy ciągle się psują. Czy to normalne ze miasto wydało tyle pieniędzy na ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak to co? dostosuje godzinę wyjścia do realnego czasu przyjazdu

w obecnych czasach niewiele ludzi zaczyna pracę w konkretnej godzinie więc nie jest bardzo istotne czy pojawią się w niej 8:45 czy 9:15, byle spędzić tam odpowiednio dużo czasu

jak można być tak bezmyslnym żeby mylic skutki i przyczyny

należy się przesiadać z auta do autobusu żeby autobus był bardziej punktualny, autobus nie spóźnia się bo lubi tylko dlatego że jakieś ofiary losu w swoim złomie blokują ulice

Komunikacja

Racja,komunikacja w Gdańsku jest na bardzo niskim poziomie. NP linia 149 q kierunku brzeżno z krynixkiej ,3 czy 4 raz rzędu po południu wypada kurs , lub dwa.Nie dosyć że zadko kursuje( bo jakiś głąb układa rozkład) to jeszcze spóźnień mnóstwo.
I rak jest z 158 , 127 i tp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam na 8.30, wychodzę około 8 i zawsze jestem na czas. jak to możliwe? :)

Chłopa? Przecież żarcie jest ze sklepu? A prąd z gniazdka? W tęczowej broszurce tak było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli w mieście ma być lepiej to zagłosuje

Aktualna pani prezydent to jest nieporozumienie , miasto zamiast sie rozwijać to się chyba cofa ...
Szkoda że nie ma adamosicza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zlikwidujmy samochody!

Przecież żarcie od chłopa każdy może sobie furmanką przywieźć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cristalbus i wszystko wiesz

Coś w tym jest. Połączenia z sąsiednimi dzielnicami to żart.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalne jest że spóźnienia są 7 razy w tygodniu więc 4 to i tak dobrze

W Tczewie Pruszczu jeżdzą za darmo i spóznień nie ma

i dopuścisz rozkradających na lewo i prawo pisowców do władzy? gratulacje. na złość mamie odmrożę sobie uszy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Będzie to samo co w Gdyni...

Narzekanie ale od lat wybierają to samo ...

Żartujesz sobie prawda?

Co ci da aplikacja jak kolejka czy autobus notorycznie się spóźnia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz rację, to nie jest normalne

Kilka lat temu prôbowalam zawzięcie z Ujeściska na Morenę dojeżdżać autobusem, ale spasowałam i wróciłam do samochodu. Gdy budowano tory na Warszawskiej, miałam nadzieję ( tak, wiem, czym jest nadzieja), że będzie tramwaj Świętokrzyska PKM Brętowo, który by idealnie łączył i jechał niewiele dłużej, niż stanie rano w korkach, ale i to okazało się złudne. No i dalej jeżdżę autem. Tak wyglądają próby przejścia na komunikację publiczną. Jedyny korzystny dla mnie kierunek tramwajowy to zjazd z Ujeściska do Gdańska.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komunikacja nie jest taka zła. Trzeba umieć z niej korzystać

Komunikacja w zatloczonym mieścia zawsze jest spóźniona. Takie mamy warunki. Są narzędzia w XXI wieku z których każdy posiadasz smartfonu może korzystać. ..Wchodząc np. na stronę ZTM wybieramy mapę i wtedy widać gdzie są autobusy i tramwaje. Ludzie nie wiem jak można korzystać z rozkładów papierowych/ internetowych. Do tego są inne alternatywne strony np. Cristalbus. Mapki działają pod warunkiem, że kierowcy i motorniczowie zalogują się do Systemu. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

To i tak dobry jesteś

Ja 3 miesiące wytrzymałem ciągłego robienia z ludzi i**otów i fikcyjnych rozkładów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na auto

Dlatego po półtora roku jeżdżenia komunikacją miejską przesiadłem się do auta ,nie wytrzymałem stan świadczenia usług przez GAIT to tragedia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry