Widok

Koreczki

Zjazd z obwodnicy Gdynia Karwiny , Sopot...stoi..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O 5 rano było czysto.Ja jadę do roboty na 22,wracam przed 5,tym samym zero korka i 15 lat do przodu)Ave!
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 91

samochodziarze jak zwykle sami się polokowali :)

a niech stoją!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

Przecież ty od 3 lat nie wylazłeś z piwnicy rodziców, którzy muszą cię utrzymywać ze swoich skromnych emerytur.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ave

Ave Stan!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszędzie

Byłeś. Wszystko wiesz. Omnibus.
A tak naprawdę biedny miś.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nocki nie są dla każdego Sven
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wielki Kack

Omijajcie dziś Karwiny i Kack. Dojazd z Dąbrowy do sopockiej o 6.30 rano -30 min w korku. A będzie tylko gorzej.
MTM oprócz zwężenia do 1 pasa pogłębił korki bardzo duża dziurą na łączeniu starego asfaltu z nowym, na wysokości sopockiej. Dramat
popieram tę opinię 92 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest ogłoszenie ze będą utrudnienia, takie na maksa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

a, to okej

ogłoszenie że MTM wygrało przetarg było tym ogłoszeniem o którym mówisz
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 6

gdzie?!!!

Gdzie jest to ogłoszenie??!!!
Ogłoszenie, które mówi, że MTM wygrało przetarg na te prace :(
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zapytaj pana Lucyka.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tu znajdziesz:

https://portal.smartpzp.pl/umgdynia/public/lista_przetargow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dramat

Dramat byłby narzekacze jakby nic nie robili narzekać potrafi każdy,idź popracuj z ciężko pracującymi robotnikami. Nawet w nocy do 23 pracują. A niewybuchy z wojny,kości ludzkie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Tu nikt nie zarzuca pracownikom fizycznym lenistwa. Nikt nie oczekuje ze beda sobie zdrowie marnowali robiac ciezka robote po 18h na dobe. To MTM deleguje za mało ludzi i sprzętu na budowę. To wina kierownictwa MTM i nawet jeszcze bardziej UM, że na to pozwala. Jakby wysokość kar przewyższała koszt zatrudnienia dodatkowego zewnętrznego podwykonawcy zeby przyspieszyc prace to MTM by sie pol sekundy nie zastanawial
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

A widziales

Zadłużenie miasta? Zobacz na Starowiejskiej jak licznik bije...nie ma kasy nie ma pracy. Jak za Gierka: my udajemy ze pracujemy oni udają ze płacą...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie

tępogryzonie w natarciu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stójcie sobie, stójcie :)

przynajmniej jest bezpiecznie :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 47

tylko zachowajcie bezpieczny odstęp...

...i pamiętajcie że jak jest korek to gdzieś w innym punkcie miasta jest dzięki temu mniej aut i można szybciej przejechać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

będą stać bo głosują na tych samych co wybory, lubią to. Lubią jak się ich...... ja nic nie sugeruje

Nie ma to jak bezpiecznie stać i wdychać opary świeżo wylanego asfaltu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czyja to wina, te korki na Karwinach?

Car wina.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 31

x

a co to za mały słodziak w lewym dolnym rogu?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miś szumiś - pomaga ukoić nerwy w korkach
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

miłego dnia roxi :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piękny widok

Miód na moje serce. Wiecie, że Polska ma najwięcej aut na 1000 mieszkańców w UE?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 48

Wiesz że napisałeś bzdurę ? Ponad połowa samochodów zarejestrowanych w Polsce zwyczajnie nie istnieje .

Mamy zwyczajnie największy bałagan administracyjny w europie . Samochody już dawno pojechały do huty , ale właściciele po prostu ich nie wyrejestrowali .
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

wincyj samochodów!

bądźmy potentatem europy!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chodzio ekologię

W wyniku korków samochody stoją i nie spalają paliwa, a to jest bardzo ekologiczne.
Do tego kierowcy odpoczywają sobie w komfortowych warunkach siedząc w fotelu swojego bolida.
Urzędnicy nadzorujący ten bubel, robią wszystko co w ich mocy!!!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już się nie mogę doczekać aż sobie odpocznę w korku po nieprzespanej nocy asfaltowania pod oknem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i fajnie,stójta jak lubita.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 28

Karwiny Nałkowskiej

20minut = 10metrów, dziękujemy już Szczurkiwi i Łucykowi za plany wieloletnie , pięknie sparalizowaliacie miasto!
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przecież dużo szybciej jest piechotą

po co wsiadacie w te autka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bo możemy, bo musimy itd.itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

skoro możesz wsiąść to i możesz postać w korku, sam napisałeś że to twój wybór
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wiesz, on musi, jest zmuszany przez swoje przyspawanie do fotela kierowcy. Nic to, że nie ma jak jechać, w świeżej masie chyba by nie chciał się utopić? Może spróbować przeskoczyć samochodem. To jednak karkołomne. No ale o rowerze nie pomyśli... bo musi przecież... samochodem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie dociera, że narzekamy bo ten koszmar trwa już 4 lata? Koszmarna organizacja prac przez MTM na co miasto pozwala? Czy tak ciezko jest zrozumiec ludzi ktorzy spodziewaja sie ze budowa bedzie robiona o czasie? Ze droga bedzie przejezdna skoro juz jest? Ze nie chca zeby im banda milośników alternatywnego transportu mowila co maja i ustawiala ze zycie? To obwinianie poszkodowanego. Molestowanej kobiecie też mowicie ze mogla sie tak odważnie nie ubierac? Bo to ta sama logika. My chcemy zeby przestali marnotrawic pieniadze i nasz czas. A Wy jak chce to sobie jezdzijcie rowerami. NIe mam nic przeciwko.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo mam 2 letnie dziecko które muszę zawieźć do żłobka do centrum. Nie każdy może sobie pozwolić na rower czy pójście na pieszo. A uwierz że wolałabym rowerem. Ale mam rodzinę i jeszcze zakupy trzeba jakoś dowieźć

to czemu piechotą nie idziesz?

tylko pchasz się tam swoim smrodem?

Nie zapomnij tez podziekowac Kasi

Za obcięcie kursów komunikacji miejskiej

Jeżeli się nie mylę to dzisiaj jest dzień bez samochodu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

autobusy stoją w korku.

autobusy też stoją w korku, a przez te prace ograniczyli komunikację miejską dla karwin i autobusy jeżdżą bez rozkładu. nie da się dojechac do pracy komunikacją.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

to nie jest korek stworzony z autobusów tylko samochodów osobowych geniuszu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Geniuszu, to jest główny ciąg komunikacyjny Gdyni

Samych linii autobusowych tutaj przejeżdża 13 lub nawet więcej. Tutaj zawsze będzie ruch, bo jest to połączenie z obwodnicą i kaszubską, nawet sam węzeł z parkingiem ma być na Karwinach 1,więc trzeba tam jakoś dojechać. Tędy jeżdżą wszyscy, mieszkańcy Gdyni, okolicznych miejscowości, transport, komunikacja. Po prostu UM Gdynia porwał się z motyka na słońce i widać tego efekty. Nikt nie przeanalizował, że Wielkopolska/Chwaszczyńska jest tak ważna, a tyle razy mieszkańcy i radni to zapowiadali, że to jest jedna z najważniejszych dróg Gdyni i trzeba mieć bardzo dobrze zaplanowane prace. MTM wjeżdża i ma wszystko d..pie i robią co chcą, UM Gdynia też ma to d..pie bo teraz tylko się trzęsą aby nie stracić dotacji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja sie wyprowadzam z tego poj... miasta

Mam juz dosyc tego i**otyzmu, amatorki w kierowaniu miastem, lada dzien ludziom peknie zylka i bedzie tragedia.... Albo ci wszyscy zarzadzajacy ludzie sa niespelna rozumu albo ida z ogolna agenda,zeby ludzi pozbawic wolnosci przemieszczania sie.... Potrzebna jest tutaj duza rewolucja....
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 7

Spokojnie, to już weekend. Zawsze możesz odstawić auto i wybrać alternatywę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Metro?

PKM? Trójmiasto to żart
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaką alternatywę? rower? pieszo? tam ścieżki rowerowe i ciągi piesze wyglądają jak w Bejrucie. Zresztą nie każdy może przyjechać spocony do roboty. Nie każdy ma w robocie prysznic żeby się odświeżyć. Niektórzy tez musza pracować w garniturze a nie w jeansach. Mam gajer wozić na rowerze? Komunikacją miejską? Ona też stoi w tych korkach.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam nadzieje, ze przy wyborach samozadowych

Wywali się tą całą sitę i zaskoczy samowolę. Mieszkańcy muszą pokazać kolejnemu prezydentowi miasta, że to ludzie decydują kto rządzi oraz, że nie ma pozwolenia na takie traktowanie mieszkańców. Tyle lat w korkach a do tego nieudolne rządzenie poprzez obcinanie kursów i likwidację lini. To rządzących problem, że wydają na głupoty, a nie na Komunikację.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem ile ludzie stoją od Dąbrowy:( ja Brzechwy- Źródło Marii pokonałam w 40 minut....Serio, nie każdy do pracy jedzie na 5-6 rano, bo jakoś świetlicy w szkole nie chcą otwierać po 4.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kiedy mają zakończyć pracę na pasach

w kierunku centrum?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyżby kolejny raz MTM?

Niedługo szykuje się kolejny hardcorowy remont. Ulicy Unruga i Zielonej. Ciekawe kto będzie wykonawcą:)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od ponad pół godziny 1 km przejechany. To jest dramat. Oby MTM beknęło za to wszystko.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Za to, to wyborcy powinni wystawić laurkę urzędnikom przy najbliższych wyborach samorządowych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

MTM nie beknie, miasto podpisie aneksik zmieniający termin realizacji i bailando, wszystko zgodnie z umową :D a kary umowne? jakie kary! lubimy się przecież tak?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karwińska madakra

Bywało tu różnie w ostatnie lata ale dziś to chyba rekord. Niemal półtorej godziny- odcinek od żagla do shella.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

A czy mogę Cię prosić, byś w poniedziałek, zanim wsiądziesz w samochód, sprawdził na google maps jaka jest sytuacja? I jeśli będzie zła, to znajdziesz inny środek transportu, inną drogę, załatwisz sobie homeoffice? Sprawdzaj, planuj, zapobiegaj, zamiast marudzić na forum... Proszę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak, wszyscy sprawdzą i pojadą autami, bo będzie wyglądało OK

Wtedy się spotkają i będą stać razem z autobusami. Samych autobusów tutaj tyle jeździ, że tworzą swoisty korek przez fatalną organizację tej tak zwanej budowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gruubo przesadzasz, dobrze o tym wiesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Homeoffice

Tak, kurier i homeoffice, sprzedawca w sklepie i homeoffice, mechanik homeoffice, elektryk homeoffice, moja ekipa remontowa też homeoffice, moje materiały budowlane też homeoffice, rejestracja pojazdu w urzędzie też homeoffice, wszyscy homeoffice i życie będzie piękniejsze. Przecież to takie proste, bo wszystko można załatwić przez homeoffice i jazdę autobusem albo rowerem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak

Codziennie naprawiasz samochód, codziennie elektrykę naprawiasz, codziennie remontujesz dom, codzinnie budujesz dom, codziennie rejestrujesz nowe auto. Tak codziennie, nie da rady homeoffice na kilka dni. Tak wszystko można sobie ułożyć, zwłaszcza że są informacje o tym, że będzie masakra. No ale "niedasię" musisz powiedzieć, jprl nie wierze co za ludzie mnie otaczają ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Codziennie mechanik musi dojechać do warsztatu, codziennie elektryk musi dojechać do klienta, codziennie ekipa remontująca dom musi dojechać do sklepu budowlanego + do klienta, codziennie ludzie rejestrują nowe auta

Ilu mechaników jadących do warsztatu tuż poniżej Karwin tu mieszka? Ilu elektryków ma codziennie kilentów akurat tu? Samochód możesz zarejestrować także w sobotę. Wystarczy odsiać tych, co mogą znaleźć rozwiążanie, a korek by się zmniejszył kilkukrotnie. Wtedy Ci co na prawdę muszą jechać akurat tędy - będą mieli lżej.
Piszę to ze swojego przykładu, kiedyś tędy codziennie jechałem swoim passeratti do roboty. Od 4 lat jeżdżę rowerem. Da się. A pogoda idealna we wrzesniu. Tak więc i elektryk i mechanik dadzą radę na dół Wielkopolskiej dojechać rowerem akurat dziś. W przyszłym tygodniu także.

WSP

wojciech szczurek prezydentem na zawsze.

ustrój kadencyjno-dozgonny.

lepiej być nie może.

brawo wojciech szczurek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziś Dzień bez samochodu

Trzeba było jechać autobusem, nie byłoby korków.

Tak wiem wszyscy tu niepełnosprawni z piątką dzieci do rozwiezienia i pracą 30 km dalej. A zapomniałem, jeszcze na pewno będą musieli jechać do lekarza / szpitala.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 39

Hi

Autobusy też stoją
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

stoją, bo jest za dużo samochodów

a przejazd autobusem dziś za darmo...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

oni się tym się zhańbią, nie ma opcji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Te trzy dzielnice to ponad 50 tys ludzi

Ograniczeni umysłowo zawsze będą mówić, że wszystko tylko autobusem i rowerem. ;)
Nikt tędy nie jeździ dla przyjemności.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie znasz Karwin

Gdybyś znał Karwiny wiedziałbyś, że połączenie z np. Gdańskiem ma beznadziejne i ludzie muszą jeździć samochodem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zjeżdzasz autobusem do Redłowa, Orłowa lub Sopotu i wsiadasz w SKM do Gdańska, lub bezpośrednio wsiadasz w PKM na Karwinach i też jedziesz do Gdańska. Co w tym trudnego i beznadziejnego?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dojazd do przystanku SKM koszt 5zł, przejazd SKM 7zł(chyba, że już jest więcej). Często trzeba dołożyć do tego tramwaj, dodatkowy koszt. Lepiej jechać autem niż zatłoczoną komunikacją. Wyobraź sobie, że Ci wszyscy kierowcy wsiedliby do komunikacji, bez szans, gdyż jest za mało kursów.

Tak, ostatnio czekałem na PKM

Postanowiłem spróbować. Czekałem 30 min, cyferki na tablicy się zmieniły, że PKM przyjechało i odjechało, ale ja i reszta pasażerów czekających na peronie nie widziała kolejki, bo nie przyjechała. Takie PKM widmo, może było, może nie, może będzie albo i nie. W rezultacie poszedłem po auto na minuty i pojechałem autem, bo czekać kolejne 0,5h na coś co może przyjedzie było bez sensu, a to jest miasto podobno dobrze skomunikowane i tylko rower i komunikacja miejska, ograniczeni umysłowo aktywiści, tak to można skomentować.

jak by wszyscy pojechali komunikacja to by nikt nie wsiadł bo by zabrakło komunikacji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapraszam odpowiedzialnych za paraliż...

...niech przyjadą i zobaczą co zafundowali ludziom! Kompletny brak wyobraźni i odpowiedzialności.
Z Chwaszczyna (wyjazd o godz. 7.00.) do Shella na Wielkopolskiej - 1,5 godziny!!!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z Chwaszczyna do centrum Gdyni

Dziś 7 rano obwodnicą 40 minut. Wolę od jakiegoś czasu tak jechać a nawet wyjść o 6.40 na 8.00. Trudno. Przez Karwiny na razie nie jadę, bo utknę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jeszcze dobrze! Ja w środę 2 km w 1,5h zrobiłam

Odejdź Szczurek

Ten facet musi odejść. Ile ten marazm ma trwać? Co się dzieje z naszym miastem:(
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lepiej uważaj

Bo za zniewagę wspaniałego, najjaśniejszego włodarza w Polsce, szlachetnego Kim-Dzong-Szczura, niektórzy (zwłaszcza mieszkańcy centrum) mogą Cię zlinczować

"Układ drogowy pozostanie ten sam który był przed remontem." i bardzo dobrze! "wtłoczyć na Wielkopolską ruch z nowej trasy S6" - brednie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przejazd dziś z Dąbrowy do Redłowa

zajął mi jak zawsze 18minut. Rowerem, polecam :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 30

A gdyby tak kiedyś stanąć pod wyjazdami z um i postać ze 3 godzinki?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale koniecznie zgrać to z poczatkiem i koncem pracy. Tak zeby tez sie pospozniali na spotkania i zeby Szef ich obwinial czemu nie wyjechali 1,5h wczesniej z domu zeby zdazyc. I koniecznie potem jak skoncza robote zeby siedzieli 2h dluzej w samochodach niż normalnie. Zobaczycie: raz dwa by policja sie pojawila i kierowala ruchem. Nie to co na Chwaszczyńskiej/Brzechwy i Nałkowskiej/Wielkopolskiej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No w końcu dziś jest dzień bez samochodu, czego nie rozumiecie ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

podziękujcie szczurowi i dalej na niego głosujcie
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiersz

Wojeciech Szczurek wszedł na murek i w spokoju zjadł ogórek.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wojtek dzisiaj jest spóźniony, ziemniak, ogórek i mielony.

To trzeba być nieogarniętym aby pomimo trwającego mega remontu nadal pchać się tam samochodem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

A jak tyle osób upchniesz w obecnej komunikacji miejskiej?

upchane na śledzia 40 osób na autobus + autobus średnio co kilka minut, ile się zmieści osób na godzinę? 500? 1000?
Sama Dąbrowa + Karwiny to dziesiątki tysięcy osób przemieszczających się. Nie wspominając o osobach z okolicznych miejscowości, lub innych dzielnic/części Trójmiasta jadących w tym kierunku i nie mających żadnej alternatywy

Podziękowania dla firmy MTM

Chciałbym serdecznie podziękować wyżej wymienionej firmie - dzięki wam mogę w końcu zapoznać się z najprawdziwszą florą i fauną Karwin. Teraz już wiem gdzie jest jaka apteka, ile żabek na kilometr kwadratowy oraz mogę bezpiecznie i uważnie podziwiać nowo wylany asfalt, i te wszystkie atrakcje w tylko jedną godzinę!
Dziękuje jeszcze raz
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

wspaniale ale zdradze ci mały szczegoł, po pierwsze tego nie czytają po drugie mają to w d, dziękuję za uwagę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poemat o Prezydencie

Mój kochany Prezydencie,
Wstałem rano dziś o świcie,
Patrząc wciąż na Twoje zdjęcie-
Wiem, że kocham Cię nad życie.

Ty mi każdy dzień umilasz,
Każdy dzień jak urodziny,
Jestem dumny z miasta Gdynia,
Stojąc w korku 3 godziny.

Dzięki temu dziś dostrzegam,
Wschody słońca, nieba błękit,
Bo co więcej mi potrzeba,
Skoro świat jest taki piękny.

Mam nadzieję Prezydencie,
Że dostrzeżesz mą depeszę,
O tym, że Cię bardzo kocham,
A z remontów bardzo cieszę.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kochasz stanie w korku, prawidłowo, głosuj na tą samą władzę, głosuj, będziesz stać co roku 30 min dłużej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fenomen

W dobie dostępności rowerów, małych pojazdów elektrycznych i świetnie rozwiniętej infrastruktury dla nich fenomenem jest że ktoś kolejny dzień z rzędu, doskonale znając rezultat swoich działań, wsiada w samochód i grzecznie zajmuje swoje miejsce w korku, tracąc bezpowrotnie 1/3 życia. Nie znam osoby żyjącej w dużym mieście która po spróbowaniu alternatywnych środków transportu wróciła by do regularnego korzystania z samochodu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 38

Przeciez tam sie nie da ani pieszo, ani rowerem, a i hulajnoga. Przejedz sie. Objezyj. Potem pisz. Na razie gadasz herezje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak się nie da jak się da. Jeżdżę codziennie. Są miejsca, gdzie jest trudniej, ale i na to są sposoby, można objechać. Nawet jak stracisz 3 min na objazd rowrem, to i tak jest godzinę szybciej niż samochodem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

To mało osób znasz

Ja całe życie korzystałem/korzystam ze wszystkich sposobów: samochód/zbiorkom/rower
Zbiorkom jest najgorszy ze względu na fatalny stan dróg w mieście. Po prostu mam dosyć telepania na dziurach, (obniżonych) krawężnikach np przy zatoczkach, ciasnych zakrętach itd. Za dużo zdrowia mnie to kosztuje. O żulach i innych normalnych brudasach nie wspominając. Wolę już postać w korku i wygodnie przejechać przez te wspaniałe Gdyńskie drogi samochodem gdzie w swoim samochodzie nie odczuwam aż tak tych dziur, kolein itd.
Rower obecnie nie wchodzi w rachubę, ze względu na rozbabrane drogi rowerowe, które leżą tak rozwalone i nic się nie dzieje.
(W zeszłym roku zrobiłem ~2200km rowerem, w tym roku ~200km)

Dodam do tego jeszcze zbyt częste przystanki i za mało linii 'pospiesznych', o ile w ogóle można nazwać 'R' pospieszną, która omija raptem kilka tylko przystanków.
Nie rozumiem czemu miasto nie chce dogadać się z ZKM i wprowadzić jakieś prawdziwie pospieszne linie. Np z Dąbrowy do Centrum, zatrzymującą się dosłownie na kilku przystankach po drodze, np: 1 przystanek Dąbrowa centrum, 1-2 przystanki na Karwinach/Bernardowie, 1 przystanek Plac Górnośląski, 1 przystanek SKM Redłowo i następnie wzgórze/centrum. Frekwencja i tak będzie spora. Jak ktoś chce to się przejdzie/podjedzie na taki przystanek czymś innym.
Tak samo nie rozumiem dlaczego żaden autobus nie jedzie drogą różową, która na dodatek ma przystanek tuż przy SKM Redłowo.
Gdybym mógł autobusem dojechać w konkurencyjnym czasie do samochodu, to jechałbym autobusem.

Problem?

No jechałem tam dzisiaj o tej porze. Rowerkiem. Nie zauważyłem utrudnień - i tak przyjechałem do pracy o tej samej porze co zawsze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

Nie no, rozpi...one chodniki i ścieżki to nie są utrudnienia

Idź ze swoją chorobą do lekarza i okulisty lepiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja powiem tylko tak

dzisiaj dzień bez samochodu i karwin nie da się wyjechać. realizacja level master
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wystarczyłoby o 30% z autkowców wsiadło na rowery

I nagle wszystko by sie odkorkowalo.
Lubicie te korki, stac w nich 1,5h, aby przejechac 5km. Wasz wybor
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

Idź być trollem gdzie indziej

Na rowery mają wsiąść ludzie z Tuchomia, Bojana, Miszewa, Koleczkowa, wszyscy co zjeżdżają obwodnicą na Karwiny też rowerami mają jeździć z np. Pruszcza Gdańskiego itp.? ;)
Tędy jeżdżą nie tylko mieszkańcy dzielnic sparaliżowanych tak zwaną "budową węzła".
Nie masz bladego pojęcia o rozdziału ruchu w tym miejscu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niech pracują na swoich wiochach.

Nakupowało się tanich domków a narzeka na korki w mieście. Tak, wybierzemy Szczurka, my wybierzemy, Wy swoich sołtysów wybierajcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I którędy pojedziesz tym rowerem?

Nieistniejącą drogą rowerową, która niewiadomo jaki oficjalnie ma status skoro została fragmentami całkowicie zrównana z ziemią? Czy główną drogą pomiędzy samochodami i tymi robotami drogowymi?

Piątek

Ja to lubię słuchać w radiu jak stoicie w korkach xD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

"Gdyńska Masakra drogą wyjazdową IV"

już w kinach na Karwinach
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo Szczurek!

Oklaski!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo walczę ze sobą aby nie okazać tu mowy nienawiści wobec Łucyka, Szcurka i reszty...

jestem spokojnym kwiatek lotosu...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ahh samochodziarze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

piękne obchody Dnia Bez Samochodu

stojącym w korku gratuluję wyboru środka transportu :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dziś jest dzień bez samochodu

pozdrawiam wszystkich, którzy o tym zapomnieli :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Miasto pisze jedno a MTM robi swoje

Rano jadąc ulicą Źródło Marii można było skręcić w lewo w stronę Dąbrowy a teraz już nie można, można tylko skręcić w prawo. Według miasta nie miało być tu żadnych robót w tym dniu. zamknięcie przejazdu i zawężenie drogi przy Źródle Marii w stronę Dąbrowy powoduje korki od strony centrum.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia i jej mieszkańcy to stan umyslu

1.Głosują od 25 lat na Gryzonia
2. Widząc codziennie korek w tym samym pakują sie następnego dnia w niego.

Milion much nie moze sie mylic
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

No jak mam jechać?? Przecież nie wsiądę na rower przy takiej paskudnej pogodzie!

a nie, czekaj..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Horror komunikacyjny

Brak slow, trwa horror komunikacyjny. Dąbrowa-Sopot prawie 2h
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dwa standardy MTM i władz Gdyni

Dlaczego na Karwinach układanie warstwy ścieralnej wykonuje się w godzinach porannego szczytu, powodując ogromny korek, a na Chwarznieńskiej można ułożyć ją w nocy?? ZDIZ Gdynia informuje, że prace rozpoczną się na Chwarznie 25 września o godzinie 19:00 i zakończą się 26 września przed porannym szczytem komunikacyjnym. Czyli są równi i równiejsi????
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

A zastanów się który z włodarzy gdzie mieszka.

To wiele tłumaczy.

Po pierwsze Ekologia, morze, uzdrowisko , do tego jesteście w najlepszym miejscu - podobno ..

Propaganda ma moc!!

MTM co tu duzo mówić

Robią to teraz, bo dali D..py po całości i teraz robią ile się da aby tylko nie utracić dotacji. Tutaj powinien już dawno być prokurator.

Jak dobrze, że mam pracę zdalną. Chociaż jak biuro to wybieram się maksymalnie na 7, wtedy też da się uniknąć korka, ale w innych godzinach ciężko gdziekolwiek się stąd ruszyć.

Cóż. wiedzieliście, że będą te roboty. Ja wybrałam dziś PKM i nie stałam w korku ani minuty. Bawcie się dobrze!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przecież to żadna nowość - nie rozumiem jak masz blisko do pracy to po jedziesz samochodem

Przez takich jak ty są jeszcze gorsze korki - ludzie zacznijcie wreszcie myślec....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tak, wszyscy tutaj mają 1 km do pracy więc jadą samochodami

To takie oczywiste, że 1 km jedziemy autem i dlatego stoimy ponad 1h w korku. :D
Zapomniało się wziąć tabletek rano? ;)
Trzy dzielnice, ponad 50 tys ludzi i oczywiście każdy może jechać rowerem lub autobusem lub pieszo, bo ma blisko do pracy.

wincyj

wincyj przejść naziemnych dla garstki lewaków - będzie się jeszcze lepiej korkować! Brawo wy wybiórcy głupoty!

na rower się przesiąść a nie wszystkim tyłek do siedzenia samochodu przyrósł a po drugie lepiej nie będzie gdy mieszkasz na Górnym Tarasie czy to w Gdyni czy Gdańsku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kto jest odpowiedzialny???

Juz nie tylko za lotnisko Szczurek ze swoją świtą powinien siedzieć,teraz jeszcze w ramach recydywy za remont węzła Karwiny
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oby mtm przestało istniec

Prawie 2 godziny 4 kilometry
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Debiile

Jak zawsze muszę przed terminem jak idiioci wszystko robić i tak się kończy

Żałosne te opinie

Wszyscy się nauczyli tylko narzekać na włodarzy miasta i firmę wykonawczą. Zawsze szukacie winnych. A sami jesteście sobie winni. Od kilku dni wiadomo, że będą utrudnienia. Miałem dzisiaj okazję jechać komunikacją miejską. Autobusy i trolejbusy jechały jeden za drugim. Wszystkie puste. Ale po co zrezygnować z samochodu? Przecież niech inni zrezygnują. Zastanówcie się nad swoim postępowaniem. A potem krytykujcie innych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

a zwracają za bilety, nie jeszcze chcą dopłaty za pobyt w klimatyzowanym

Metro w gdyni

To było trzymane w tajemnicy ale z pewnych źródeł wiem że na karwinach powstaje pierwszy przystanek linii metra w Gdyni !!!! Właśnie stąd wynika tak długi czas przygotowania nawierzchni na tym odcinku, to była tylko przykrywką.
Ja musiałem kupić dwie nowe opony bo rozwaliłem jedno koło na źle zabezpieczonym zakręcie obok shella ale warto było !!!
do góry